VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | new-york | Adirondack National Park

Amerika - North East  - New York - Adirondack National Park

Veel mensen denken dat er in het oosten van de VS weinig natuurparken zijn te vinden, maar dan hebben ze de Adirondacks nog niet gezien. Gelukkig ademt Adirondacks State Park niet die verzorgde en afgestofte sfeer die de nationale parken soms kenmerkt. ‘

Adirondack Park is een verlaten stuk Verenigde Staten. De ruim 150 kilometer over highway 30 van Mayfield in het zuidelijkste puntje naar het hart van het park zijn een eenzame aangelegenheid. Er rijden weinig auto;s en touristische routes staan er niet aangegeven. Buiten ruikt het zoet naar het lekkende hars uit de dennenbomen en in de verte klinkt een kettingzaag. Op de plaatselijke radiozender klinkt bluegrass-muziek.

Onderweg wordt de komst van een dorp (negen dorpen op 150 kilometer) vaak aangekondigd door een in de steek gelaten motel. Dat staat dan meetal vlak voor het kruispunt, soms in het gezelschap van een winkeltje. Na het stoplicht strekt het asfalt zich weer kilometers lang uit en liggen talloze kano’s aan de kant die te koop worden aangeboden.