Vrijblijvende offerte

ZOEK UW VAKANTIE

Wat voor een vakantie zoekt u?
Waar wilt u naar toe in Amerika?

Wanneer wilt u gaan?


Budget
Vrijblijvende offerte
Zoover Award 2013
U bent hier : Startpagina | Alamo huurvoorwaarden

 Alamo huurvoorwaarden


INFORMATIE AUTOVERHUUR

Dekking C.D.W. / L.D.W.
Voor alle via GoAmerika geboekte huurauto’s in de Verenigde Staten geldt standaard dat deze, zonder bijbetaling, zijn verzekerd voor diefstal en schade tot de volledige waarde van de auto, vergelijkbaar met all-risk. In sommige staten kan een eigen risico gelden. In Canada geldt afhankelijk van de verhuurder een eigen risico van ca. CAD 800 bij schade aan het voertuig, m.u.v. enkele kleinere verhuurlocaties waar het eigen risico hoger is. Lees dit goed na in uw huurovereenkomst. Deze dekking komt te vervallen indien er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet aan de bepalingen van de huurovereenkomst wordt voldaan.

Dekking S.L.I. / L.I.S. / E.P.
Voor huurauto’s in zowel de Verenigde Staten geldt dat deze tegen de lokale wettelijke minimumvoorwaarden zijn gedekt (liability). Voor de meeste via GoAmeika geboekte huurauto’s wordt standaard, zonder bijbetaling, een aanvullende aansprakelijksheidsverzekering afgesloten (SLI, LIS of EP), waarbij deze dekking wordt verhoogd tot USD/CAD 1.000.000 per huurauto. Deze dekking komt te vervallen indien er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet aan de bepalingen van de huurovereenkomst wordt voldaan.

Optionele extra's
Het komt regelmatig voor dat het baliepersoneel van de verhuurder u bij het ophalen van de huurauto optionele extra’s aanbiedt. Zo biedt men vaak tegen bijbetaling een huurauto aan uit een duurdere categorie dan welke u gereserveerd heeft. Tevens kunnen extra (al dan niet overbodige) verzekeringen worden aangeboden, zoals een inzittenden- en ongevallenverzekering, uitgebreidere pechhulpdienst etc. Het baliepersoneel ontvangt reizigers van overal ter wereld en kan niet inschatten in welke mate u zich reeds zelf verzekerd heeft, bv. middels een reis- en ongevallenverzekering. U dient dan ook zelf na te gaan óf en welke upgrade en/of verzekeringen u wenst af te sluiten. Laat u goed voorlichten door het baliepersoneel voordat u besluit optionele verzekeringen af te sluiten. U bent geenszins verplicht welke verzekering dan ook af te sluiten en/of een te betalen upgrade van uw categorie huurauto te accepteren! Wij raden u met klem aan alleen datgene te accepteren wat u zelf werkelijk noodzakelijk acht.

Op de huurovereenkomst, welke u ter plaatse met de verhuurder aangaat, staat duidelijk vermeld voor welke (optionele) extra’s en/of heffingen u dient (bij) te betalen. Wij raden u aan om de huurovereenkomst goed door te lezen, alvorens u deze ondertekent. Bij sommige verhuurmaatschappijen is de huurovereenkomst ook in het Nederlands of Duits verkrijgbaar. Laat eventuele onduidelijkheden goed uitleggen! Het is altijd jammer om te betalen voor iets wat eigenlijk overbodig is. Prijzen van extra’s worden per huurdag, exclusief lokale taxes, vermeld en die bedragen kunnen bij huurperiodes van soms enkele weken behoorlijk oplopen.

GoAmerika kan achteraf geen claims in behandeling nemen, die betrekking hebben op de door u met de verhuurmaatschappij afgesloten huurovereenkomst. Dit geldt ook voor claims welke betrekking hebben op de door u ter plaatse overeengekomen optionele extra’s en/of verzekeringen, aangezien deze buiten de invloed van GoAmerika vallen. Tevens wordt geen restitutie verleent voor huurauto’s die eerder worden ingeleverd dan op de huurautovoucher vermeld staat. Nogmaals: leest u de huurovereenkomst voor het ondertekenen zorgvuldig door!

INBEGREPEN  BIJ DE HUURPRIJS

- Fully Inclusive
  Tarief  inclusief ongelimiteerde mijlen, CDW, uitgebreide  aansprakelijkheidsverzekering,
  airport fees alsmede lokale belastingen en lokale toeslagen.
- Alamo Gold:
  Tarief  inclusief  ongelimiteerde mijlen, CDW, uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering, 
  maximaal 3  extra bestuurders, de 1e tank benzine, airport 
  fees alsmede lokale belastingen en lokale toeslagen.
- Alamo  Gold Underage:
  Tarief inclusief als GOLD, alsmede toeslag voor maximaal 3 extra bestuurders van 21 t/m 24 jaar.

Het ophalen van de auto
Bij het ophalen van de auto dient men het volgende bij de hand te hebben: geldig identiteitsbewijs, retourvliegticket, een geldig rijbewijs en een door Alamo geaccepteerde creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Ook dient u ter plaatse het voucher wat u heeft ontvangen te overhandigen. Een internationaal rijbewijs wordt niet geaccepteerd als vervanging voor het rijbewijs.

Borg
Bij het afhalen van de auto dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder, die de huurprijs en kosten voor extra items dekt. In de voorwaarden per land kunt u lezen welke creditcards er worden geaccepteerd door de lokale verhuurder.

Minimum / maximum leeftijd
Op de meeste bestemmingen is de minimum leeftijd waarbij zonder toeslag gehuurd kan worden, 21 jaar. In een aantal landen kan een maximum leeftijd gelden. Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Voor jonge bestuurders kunnen kosten in rekening gebracht worden. De leeftijd en de kosten hiervan variëren per land en moeten ter plaatse worden betaald.

Medebestuurders
Op sommige bestemmingen kan een toeslag gelden voor medebestuurders. Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Voor extra bestuurders kunnen kosten in rekening gebracht worden. Deze variëren per land en moeten ter plaatse worden betaald. Als u de huurauto ophaalt in de staat California in de USA dan kunt u gratis een extra bestuurder bijschrijven op het contract ter plaatse. Bekijk de voorwaarden per land voor meer informatie over medebestuurders.

One ways
Éénrichtingsverhuur is toegestaan voor sommige locaties en moet vooraf worden bevestigd. De toeslag is variabel en moet ter plaatse worden betaald. Voor de hoogte van de drop-off kosten kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Service op telefoonnummer: 020-561 2007 of per mail: info@goamerika.nl. De drop-off kosten worden vermeld bij het opvragen van de prijzen op de website, op de factuur en op het voucher. De drop-off kosten zijn niet inbegrepen in de huur en dienen ter plaatse betaald te worden. De Drop-off kosten zijn correct op het moment van boeking. Wijzigingen in de drop-off kosten door de verhuurder, kunnen zonder opgave doorgevoerd worden.

Speciale aanvragen
Kinderstoeltjes, imperiaal en andere extra’s zijn op aanvraag beschikbaar. Beschikbaarheid kan echter niet gegarandeerd worden. In de meeste landen zijn kinderstoeltjes voor kinderen tot en met 6 jaar verplicht en deze moeten van te voren aangevraagd worden. In de meeste gevallen moet er voor extra’s ter plaatse een toeslag en een borg betaald worden.

Toeslagen ter plaatse
De kosten en voorwaarden van alle bijkomende extra’s die ter plaatse betaald moeten worden kunnen zonder opgave vooraf veranderen en zijn afhankelijk van lokale belastingen en/of regelgeving.

Capaciteit en autotype
De aangegeven capaciteit van de auto is slechts een richtlijn, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bij uw reservering kunt u bij ons het aantal passagiers doorgeven, zodat wij een voor u geschikte auto kunnen adviseren. Het type auto dat genoemd is in een categorie is slechts een voorbeeld. Ter plaatse kan een gelijkwaardig model meegegeven worden.

Internationaal rijbewijs
Een internationaal rijbewijs is alleen noodzakelijk indien het nationale rijbewijs niet is vertaald in de Engelse taal, tenzij er ter plaatse een andere regelgeving is.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ben ik volledig verzekerd met een huurauto van Alamo?
Alamo zorgt er altijd voor dat u verzekerd de weg op gaat. U bent verzekerd voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. De lokale BTW en luchthavenbelasting zijn ook bij de prijs inbegrepen. Eigen risico geldt niet voor autohuur in Amerika.

Waarom heb ik een creditcard nodig voor een huurauto?
In de Verenigde Staten is de hoofdbestuurder verplicht een geldig creditcard op eigen naam bij zich te hebben ter borgstelling. Eventuele extra opties worden via deze creditcard afgerekend.

Kan ik de auto ook op een andere locatie inleveren?
In de meeste gevallen is het mogelijk om de auto in te leveren op een andere locatie. Hiervoor moet u meestal wel drop-off kosten betalen. Deze kosten worden altijd op de locatie ter plaatse belast. De drop-off kosten kunt u opvragen via ons call center op 020-5612007.

Wat zijn drop-off kosten?
Drop-off kosten zijn kosten die worden berekend als u de auto op een andere locatie wilt inleveren dan waar u de auto heeft opgehaald. De drop-off kosten worden altijd ter plaatse belast en staan nooit vermeld op uw voucher.

Kan ik ook een GPS reserveren bij de boeking?
Ja, als u een reservering maakt voor de USA  dan kunt u er voor kiezen om een huurauto inclusief GPS te boeken. Huurkosten navigatiesysteem GoAmerika : Eur.75,- voor de gehele periode.
Tevens wordt er een borg berekend van Eur.100,-. Het navigatiesysteem wordt naar uw huisadres gestuurd. De borg wordt teruggestort nadat wij het navigatiesysteem in goede orde hebben terug ontvangen (aangetekend versturen).

Welke kosten zijn niet inclusief?
De kosten voor extra opties zoals een kinderzitje, winterbanden, skimateriaal, extra bestuurders en drop off kosten zijn niet inclusief.HYUNDAI ELANTRA of gelijkwaardig
Class: Intermediate (Midsize) type: 4-Deurs

Midsize


TOYOTA CAMRY of gelijkwaardig

Class: Fullsize Auto type: 4-Deurs

Fullsize 

TOYOTA RAV4 of gelijkwaardig

Class: SUV Midsize Auto type: 4-Deurs

SUV 
HYUNDAI SANTA FE of gelijkwaardig
Class: 4 Wheel Drive Standard SUV Auto type: 5-Deurs

SUV


FORD EXPEDITION of gelijkwaardig

Class: 4 Wheel Drive Fullsize SUV Auto type: 5-Deurs

SUV


DODGE GRAND CARAVAN  7-seats of gelijkwaardig

Class: Luxury Minivan Auto type: 5-Deurs

Minivan