Beyond the Red Rock Country

Phoenix - Palm Springs - Los Angeles - Santa Maria - San Francisco - Yosemite National Park - Bakersfield - Las Vegas - Bryce Canyon - Lake Powell - Flagstaff - Phoenix.
 
Tijdens deze reis doorkruist u West-Amerika, De reis begint in de 'Valley of the Sun', Phoenix, waarnu u doorrijdt naar de chique gemeenschap, Palm Springs. De route wordt vervolgd naar Los Angeles en noordelijk via de scenic Pacific Coast van Californië naar San Francisco. Natuurlijk wordt Yosemite National Park aangedaan op weg naar de opwinding in Las Vegas. Aan het eind van de reis bezoekt u Utah’s mooiste National Parks, voordat u terugrijdt naar Phoenix.

Dag 1: Phoenix
Aankomst op het vliegveld. Haal uw huurauto op en ga door naar uw hotel. Phoenix is een groene oase midden in een woestijnlandschap. De plaats heeft meer dan een miljoen inwoners, hectaren tropische fruitboomgaarden en kilometers golfterrein. Phoenix wordt ook wel “The Valley of the Sun” genoemd, vanwege het feit dat de zon zo’n 300 dagen per jaar volop schijnt.

Overnachting:
Standaard: Greentree Inn & Suites Phoenix
Superior: Quality Inn Phoenix Airport

Dag 2: Phoenix - Palm Springs (430km)
Vandaag rijdt u vanuit Phoenix naar het miljonairsstadje Palm Springs. Een stad met prachtige boetieks en smaakvolle restaurants. Het is echter niet alleen een fantastische plaats om te winkelen en heerlijk te dineren, maar ook om lekker te ontspannen bij het zwembad. Tevens vindt u hier de “Aerial Tramway”, een kabelbaan die u naar het vrij koele Mount St. Jacinto State Park transporteert. Hier zijn veel wandelpaden met op de top een restaurant dat ’s avonds open is. Het spreekt voor zich dat u hier een fantastisch uitzicht heeft. Bezoek ook het Palm Springs Desert Museum en de Indian Canyons, met diverse wandelpaden die door de rotsige woestijn en weelderige oases met watervallen en palmbomen voeren.

Overnachting:
Standaard: Palm Mountain Resort
Superior: Renaissance Palm Springs

Day 3: Palm Springs - Los Angeles, CA (195km)
De rit gaat verder vanuit Palm Springs naar Los Angeles. Bezoek Universal Studios, geniet van het strand en de boulevard van Venice. Bezoek het wat chiquere Santa Monica of het glorieuze Beverly Hills met de beroemde Rodeo Drive, of breng de dag door in Disney Land.

Overnachting:
Standaard: Best Western Plus Dragon Gate
Superior: Hollywood Hotel

Day 4: Los Angeles, CA
Vandaag heeft u de gehele dag om Los Angeles te ontdekken. Los Angeles is de entertainment hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is het thuisfront voor beroemde filmsterren en het zeer herkenbare Hollywood Sign. Deze grote metropool heeft vele regio’s met karakteristieke gemeenten. Als u slechts tijd heeft om één badplaats in LA te bezoeken dan is Venice Beach absoluut een must. De beste manier om deze badplaats te ontdekken is door over de “boardwalk” te lopen. Hier vindt u waarzegsters, straatmuzikanten en niet te vergeten de “bodybuilders”op Muscle Beach, waar ook Arnold Schwarzenegger ooit zijn spieren oppompte. U ziet er gewoon het leven van alle kanten. Santa Monica vertegenwoordigt daarentegen de chique strand scene van LA. Een heleboel winkels en restaurants gecombineerd met een enorm breed strand maken dit een goede plaats voor het Californische Streven: zon en zand. Voor winkelen en terrasjes moet u naar de 3rd Street Promenade gaan, een autovrije zone waar het echt gezellig is. Bezoek het Graumann’s Chinese Theater, het best bewaarde theater van Hollywood’s gouden tijden. Dit is al meer dan 75 jaar een bekende plek op Hollywood Boulevard: het indrukwekkende gebouw zelf, de hand- en voetafdrukken van sterren in het cement voor de ingang, de movie star look –alikes op de stoep en het feit dat het theater eens de Academy Awards huisde. Er wordt wel eens gezegd dat als u LA bezoekt en het Graumann’s Chinese Theater overslaat, dan is het alsof heeft u China heeft bezocht en de Grote Muur niet heeft gezien. Graumann’s staat op de Hollywood Walk of Fame, waar u meer dan 2300 bronzen sterren in de stoep aantreft met namen van acteurs en actrices. Bekend om zijn beroemde hand en voetafdrukken; er zijn er ruim 200 om te ontdekken. Rijd door Beverly Hills, de beroemdste wijk van de Verenigde Staten waar filmsterren hun huizen laten bouwen tijdens de gloriedagen van Hollywood.

Overnachting:
Standaard: Best Western Plus Dragon Gate
Superior: Hollywood Hotel

Dag 05: Los Angeles - Santa Barbara - Santa Maria, CA (254km)
Vertrek deze ochtend uit Los Angeles en rijd richting Santa Barbara. Aan de mooie Pacific Coast is Santa Barbara werkelijk een pareltje. Het pure klimaat zorgt voor diverse natuurlijke attracties. Slenter door de Santa Barbara Botanic Gardens om de mooie flora en fauna te zien, of bewandel één van de schilderachtige routes in Los Padres National Forest. Alle stranden hebben hun eigen kenmerken. East Beach trekt de trendy en jonge mensen aan, terwijl vissen en walvissen bekijken de favoriete bezigheid is bij Arroyo Burro. Geniet van een prachtige collectie bij het Santa Barbara Museum of Art en ontdek de Old Mission. Verse visgerechten kunt u vinden in de restaurants bij Stearn’s Wharf. Ga door naar Santa Maria voor een overnachting. 

Overnachting:
Standaard:
Historic Santa Maria Inn
Superior: Historic Santa Maria Inn

Dag 06: Santa Maria - Monterey - San Francisco, CA (461 km)
Vertrek deze ochtend uit San Simeon voor een ontspannen rit langs de Pacific Coast richting Monterey. Nadat u onder de indruk bent geraakt van de overweldigende omgeving, geniet u de rest van de middag in Monterey. Monterey is gevestigd in 1770 als een van de eerste Europese nederzettingen aan de westkust en vele van de vroegere Amerikaanse koloniale gebouwen zijn nog steeds in tact. Monterey werd uiteindelijk de sardinehoofdstad van het Westelijk Halfrond, toen de eerste verpakfabriek werd gebouwd in 1900. Vandaag de dag zijn de oude sardinefabrieken veranderd in restaurants en boetieks. Dit gebied, dat de ‘Cannery Row’ heet, werd bekend door het gelijknamige boek van John Steinbeck en is nog steeds een leuke plaats om te ontdekken. Monterey Bay is een fantastische plek om walvissen te bekijken en tours hiervoor worden lokaal aangeboden. Overweeg een rit naar de schilderachtige en beroemde 17-Mile drive. Stop bij het beroemde Pebble Beach Golf Course en geniet van de uitzichten van de luxueuze landgoederen langs de kust. U eindigt vandaag in San Francisco.

Overnachting:
Standaard: Americania Hotel
Superior: Cova Hotel

Dag 07: San Francisco, CA
Welkom in de mooiste stad van Amerika! San Francisco heeft alles: ongelooflijke uitzichten, verschillende culturen, gezellige buurten, goede restaurants, mooie musea en heel veel winkels. Dit is allemaal samengepakt op een schiereilandje van 10x10 km. Het is een Amerikaanse stad waar u daadwerkelijk alles te voet kunt doen, in tegenstelling tot de meeste andere steden in het land. Als de beruchte heuvels te steil worden voor uw vermoeide benen, dan kunt u op een groot openbaar vervoernetwerk rekenen, met trams, kabeltrams, bussen en metro. Dus ga er rustig te voet op uit. De wereldberoemde San Francisco Cable Cars brengen u naar een aantal bekende plaatsen in San Francisco, zoals  Union Square. Dit is één van de drie oorspronkelijke parken in de stad en nu het middelpunt van het winkelgedeelte. De tram brengt u ook naar Fisherman’s Wharf, eens een visserswerf met een vloot van meer dan 400 boten. Nu vindt u nog een fractie van die vis in de restaurants aan het water. De hele werf met Fisherman’s wharf en Pier 39 is leuk voor alle leeftijden.

Overnachting:
Standaard: Americania Hotel
Superior: Cova Hotel

Dag 08: San Francisco - Yosemite National Park - El Portal CA (318km)
U laat het bruisende San Francisco achter u en reist verder richting Yosemite National Park. De schoonheid van Yosemite komt gedeeltelijk door de het prachtige contrast dat de vallei vormt met het granieten gesteente eromheen. De granieten kliffen, waaronder El Capitan monoliet, Glacier Point en Half Dome, torenen er als grote watervallen bovenuit. El Capitan is één van de grootste granieten monolieten in de wereld en een hele populaire uitdaging voor rotsbeklimmers. Er zijn vele bezoekersactiviteiten en faciliteiten in het park zoals the Valley Visitor Center, diverse wandelroutes, Mirror Lake/Meadow en de beroemde "Tunnel View" bij Wawona Tunnel.

Overnachting:
Standaard: Cedar Lodge El Portal
Superior:
Yosemite View Lodge

Dag 09: El Portal - Sequoia/Kings Canyon NP - Bakersfield CA (470km)
Vandaag rijdt u verder naar Sequoia/Kings Canyon NP. Aan de westkant van de Sierra Neveda in het zuiden van Californië liggen deze twee aan elkaar grenzende parken waar de wildernis nog tastbaar is. Gigantische bomen, magnifieke weiden, diepe valleien en torenhoge bergen – Sequoia en Kings Canyon hebben alles wat de Californische natuur te bieden heeft. En dat met minder opdringerig gezelschap dan in veel bekendere parken. Dat Sequioa en Kings Canyon niet zo bekend zijn, is vreemd als je kijkt naar wat ze hebben te bieden. Dit stukje Californië is het zuidelijk deel van de zevenhonderd kilometer lange bergrug, de Sierra Nevada. Hier vindt u de hoogste bergen van de staat, zoals Mount Whitney, de hoogste top in de continentale VS. In deze parken treft u dertig van de 75 bossen in de wereld waar Big Trees staan (Yosemite heeft er 3) en een canyon die zich kan meten met iedere andere in de VS. Ga hierna door naar Bakersfield dichtbij het zuidelijke einde van San Joaquin Valley, een landbouwkundig gebied.

Overnachting:
Standaard: Rosedale Hotel
Superior: Best Western Plus Hill House

Dag 10: Bakersfield - Las Vegas NV (638km)
Vandaag vertrekt u vanuit Bakersfield richting de staat Nevada. Het is een goed idee om vroeg te vertrekken omdat u vandaag een behoorlijke afstand moet overbruggen. U kunt ervoor kiezen om door Death Valley NP te gaan rijden. Death Valley geeft een goede les in geologie. Twee honderd miljoen jaar geleden, stond dit gebied onder water en liet een bezinksel achter waarvan nu nog fossielen worden gevonden. Tussen 5 en 35 miljoen jaar geleden begonnen de breuken van de aardkorst te scheuren en in elkaar te storten waardoor de bodem van de Valley naar beneden zakte en de bergkammen naar boven kwamen. Op een gegeven moment is de Valley gevuld met meren en vulkanische activiteiten, welke de glinsterende zout vlakten en diepe kraters heeft achtergelaten die wij heden ten dage bewonderen. Visitors Center in Furnace Creek is een goed startpunt.
Hierna rijdt u verder naar Las Vegas. Uit het niets van de woestijn is een stedelijke werkelijkheid ontstaan met ondertussen meer dan een miljoen inwoners en meer dan 35 miljoen bezoekers per jaar. Las Vegas laat niemand onberoerd, positief of negatief.

Overnachting:
Standaard: Mardi Gras Hotel
Superior: Gold Coast Hotel

Dag 11: Las Vegas NV
Vandaag heeft u de hele dag om Las Vegas te ontdekken, een stad die meer is dan alleen gokken. De surrealistisch fonkelende Strip, die eigenlijk Las Vegas Boulevard heet, is door zijn veelheid aan kleuren en miljoenen gloeilampen en neonlichten al van grote afstand zichtbaar. Langs deze mijl van verlangen liggen de bekendste van de meer dan honderd casino’s in de stad: fantasiehotels, allemaal met speelautomaten en winkelcentra, plus riddertoernooien, zich oplossende tijgers, zeeslagen, achtbanen op driehonderd meter hoogte, halfnaakte showgirls en in het zwembad drijvende blackjacktafels. Geen idee is idioot genoeg om niet in een schijnrealiteit omgezet te kunnen worden. Las Vegas trekt publiek uit heel de wereld aan. Sin City is een bestemming met fantastische shows en eersteklas entertainment. Waar op aarde kunt u rond de hele wereld in één namiddag? Een gondelrit maken in Venetië, de Eiffeltoren bezoeken en Egyptische piramides bewonderen? Vegas is een fascinerende plaats, zelfs als u het allemaal van een afstandje bekijkt. Voor de bezoeker zijn er twee belangrijke delen aan de stad. Downtown (de binnenstad) en Las Vegas Boulevard, die men in de volksmond “The Strip” noemt. Downtown is het hartje van het oude Las Vegas, waar de stad ontstaan is. De binnenstad concentreert zich rond Fremont Street en het is zeker de moeite waard hierheen te rijden als u een indruk wilt hebben van het “oude” Las Vegas. De sigarettenrook kleeft aan de plafonds en er is niet veel veranderd in de voorbije 50 jaar in deze casino’s. Main Street Station vertegenwoordigt Victoriaanse pracht met gedetailleerde handarbeid, een ouderwetse atmosfeer en een uitgebreide verzameling antiquiteiten, architecturale vondsten en verzamelstukken. Mocht u even weg willen uit Las Vegas, rijd dan naar de Hoover Dam. Het is een leuke dagtrip als u nog geen kans had de Dam te bezoeken op weg naar Las Vegas.

Overnachting:
Standaard: Mardi Gras Hotel
Superior: Gold Coast Hotel

Dag 12: Las Vegas - Zion NP - Bryce Canyon NP, UT (398km)
Vandaag verlaat u Las Vegas en rijdt u naar Zion NP. Wanneer u Zion binnen rijdt, zult u begroet worden door gigantische zandsteenheuvels en hoort u zachtjes de stroming van de Virgin River. U kunt door het park heen rijden en naar de verschillende rotsformaties kijken maar er zijn ook verscheidene goede en goed begaanbare wandelpaden die u een goed idee zullen geven van dit park. – kies één of twee wandelpaden en geniet van een pauze tijdens uw tocht per auto. De ‘Narrows” zijn Zion’s bekende canyons. Dit zijn smal gevormde stenen met kleurrijke strepen, veroorzaakt door de jarenlange water- en winderosie. Het resultaat hiervan is dit prachtige wandelparadijs. In het park en langs de rivier zijn verschillende soorten paden voor wandelaars van elk niveau. Wanneer u Zion binnen komt, net ten oosten van de tunnel waar u doorheen rijdt, loopt er een pad met prachtige uitzichten over Zion Canyon en Pine Creek Canyon. De wandeling over dit pad is een vrij inspannende tocht van ongeveer 1,6 km vice versa. U kunt hier genieten van ongelooflijk mooie uitzichten. De 3,3 km lange “Temple of Sinawava / Riverside Walk” is ook een erg gemakkelijke (en populaire!) wandeling welke u brengt naar de nauwe canyon van de Virgin River. Hangende tuinen van wilde bloemen versieren de rotswanden die zich bijna duizend meter boven u verheffen. Op sommige plaatsen zijn de engten slechts 6 meter breed. Er rijdt ook een gratis shuttlebus door het park. Hierna rijdt u door naar Bryce om te overnachten.

Overnachting:
Standaard: Bryce View Lodge
Superior: Best Western Plus Ruby's Inn

Dag 13: Bryce Canyon NP - Lake Powell (261km)
Bezoek in de ochtend Bryce Canyon NP, een veelkleurig en een van de meest indrukwekkende en bizarre parken in de VS. Bryce Canyon NP heeft sierlijke en kleurrijke zuilen in variaties van roze, geel en wit, samen met oranje hoodoo’s, die als wachters aan de rand van het uitgeslepen plateau bij Bryce Canyon staan. Imponerend is dat Bryce Canyon eigenlijk gezien moet worden als de hoogste trap in de Grand Staircase die ten noorden van de Grand Canyon ligt. De Staircase is een achter elkaar liggende serie kliffen die geleidelijk aan naar het noorden opschuift naarmate de erosie de randen wegbijt. Het hoogste gedeelte van de Grand Staircase zijn de Pink Cliffs. Deze laag was ooit 600 meter dik, nu nog maar tussen de 250 en 400 meter. Vanuit Yovimpa Point kunt u de hele Grand Staircase zien liggen, vanaf de bovenste van de vijf trappen die ieder een andere beeld geven van de onderliggende aarde. De rotsformaties hierboven contrasteren enorm met de lagere trappen van de Grand Staircase als je dit gebied helemaal naar beneden volgt tot aan de Grand Canyon: in plaats van massieve zware en dikke stukken rots, ziet u hierboven spitsen en pilaren die er erg breekbaar uitzien. In dit populaire nationale park vindt u gesteenten, uitgehouwen als zuilen, die men “hoodoo’s” noemt in de meest ongelooflijke kleuren. Het is de moeite dit landschap bij zonsopgang of ondergang te beleven bij één van de vele uitzichtpunten. De lichtschakeringen transformeren het landschap van gewoon prachtig tot adembenemend. Een geologisch fascinerend gebied en Utah heeft de beste van deze geologische fenomenen. Bryce ligt meer dan duizend meter hoger dan het nabijgelegen Zion National park en heeft ook een veel koeler klimaat.
Rijdt verder naar Lake Powell. Lake Powell is een blauw meer in de woestijn, in een zee van rode gesteenten, waar normaal gezien nooit een natuurlijk meer zou kunnen zijn. Het is adembenemend mooi en een beetje raar. Ontstaan om het Colorado River water op te slaan, is het nu één van de belangrijkste recreatiegebieden van het Zuidwesten. De meer dan 2000 km lange kustlijn biedt allerlei recreatiemogelijkheden; varen, waterskien, jetskiën, parasailing, wandelen, kamperen en ontdekken. U heeft waarschijnlijk niet de tijd dit allemaal te doen, daarom raden wij aan een paar dingen uit te kiezen en daar van te genieten. Overnachting in Lake Powell.

Overnachting:
Standaard: Quality Inn Lake Powell
Superior: Marriott Courtyard Page

Dag 14: Lake Powell - Grand Canyon - Flagstaff, AZ (366km)
Rijdt verder vanuit Lake Powell in de ochtend naar Grand Canyon NP. De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado rivier deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees.
De reacties van de mensen die de Grand Canyon bezoeken zijn interessant. De meesten zijn eerlijk. Zij geven het gewoon op. Er valt niets te zeggen; de Canyon is er gewoon en hij moet ervaren worden. De impact op het bewustzijn van een bezoeker die voor de eerste keer de Grand Canyon ziet is ongelooflijk.
Zo begint één van de vele boeken over de Canyon, “Listen, Bright Angel”: iedereen heeft zijn favoriete plaats om de zonsondergang en zonsopgang over de Grand Canyon mee te maken – werkelijk één van de mooiste momenten van een reis of zelfs van iemands leven. Eén van de eerste Amerikaanse ontdekkingsreizigers en geoloog, Clarence Dutton, heeft een keer gezegd “Als het begint te schemeren, dan komen de kleuren pas tot leven”. U ziet wel wat hij bedoelt wanneer u hier bij de Grand Canyon staat. Als u ’s middags aankomt, dan lijken de rotsen levenloos door de hitte en het felle licht. Maar wacht tot de dag begint af te koelen en de Canyon licht lijkt uit te stralen. Van eind mei tot midden september heeft de Park Service een gratis shuttle bus die bij de “village” hotels en uitkijkpunten stopt. U kunt met deze bussen ook de west rand (West Rim) bezoeken. U rijdt verder naar Flagstaff om te overnachten.

Overnachting:
Standaard: Quality Inn Flagstaff
Superior:
La Quinta Inn & Suites Williams

Dag 15: Flagstaff - Sedona - Phoenix, AZ (208km)
Rij vandaag verder vanuit Flagstaff via de scenic drive door Sedona's Oak Creek Canyon. Rode rots formaties omgeven het stadje Sedona. Maak een foto stop bij Bell Rock en Cathedral Rock. Twee grote rode zandsteen formaties. Sedona staat bekend om zijn artistieke gemeenschap, eclectische winkels en de fantastische gastronomie. Rij vanaf Sedona door naar Phoenix voor uw laatste overnachting.

Overnachting:
Standaard: Greentree Inn & Suites Phoenix
Superior: Quality Inn Phoenix Airport

Dag 16: Phoenix - Phoenix International Airport
Na deze prachtige rondreis vertrekt u voldaan weer naar huis.

Dag 17: Aankomst Schiphol Amsterdam


U kunt in het boekingsproces bij de opties kiezen voor de upgrade naar de superior accommodaties (alleen online mogelijk bij 2 personen)

Bryce View Lodge

Ligging

Het Bryce View Lodge ligt in Bryce Canyon City, op 5 minuten rijden van Bryce Canyon National Park.

Rosedale Hotel

Ligging

Het Bakersfield Red Lion Hotel in Californië ligt op een steenworp afstand van de Highway 99 en in de buurt van het concertgebouw Buck Owens Crystal Palace

Cedar Lodge

Ligging

Cedar Lodge ligt op 5 minuten rijden van de ingang van het Yosemite Nationaal Park. De Half Dome is een populaire bestemming voor bergbeklimmers en wandelaars en ligt op ongeveer 35 km afstand in het Yosemite Nationaal Park. U hebt de mogelijkheid om te g

Beyond the Red Rock Country

Flydrive Go Amerika

Historic Santa Maria Inn

Ligging

Dit historische hotel in Santa Maria biedt een buitenzwembad en ligt op 30 minuten rijden van de Riverbench Vineyard and Winery. Pismo Beach ligt op 25 minuten rijden van dit hotel. Santa Barbara bevindt zich op 102 km afstand.

Quality Inn At Lake Powell

Ligging

Het Quality Inn At Lake Powell ligt in Page, in het hart van Indian Country. Het kijkt uit op de Glen Canyon-dam en Lake Powell. Dit hotel ligt in de buurt van het Rainbow Bridge National Monument en plekken waar u een rondleiding door Antelope Canyon kun

Quality Inn Flagstaff

Ligging

Het Quality Inn Flagstaff ligt in Flagstaff

Mardi Gras Hotel & Casino

Ligging

Het Mardi Gras Hotel & Casino ligt in Las Vegas

Americania Hotel

Ligging

Het Americania Hotel in San Francisco ligt in de wijk South of Market. Deze regio staat bekend om zijn musea, winkels en gastronomische restaurants. Het War Memorial Opera House is op 9 minuten rijafstand gevestigd. In 6 minuten wandelt u naar het Orpheum

Palm Mountain Resort & Spa

Ligging

Het Palm Mountain Resort & Spa ligt in Palm Springs, tegenover Mercado Plaza. In de nabijheid bevinden zich tal van eet- en winkelgelegenheden. Het resort biedt uitzicht op de San Jacinto Mountains. Het Palm Springs Conferentiecentrum ligt op 15 minuten l

Best Western Plus Dragon Gate

Ligging

Het Best Western Plus Dragon Gate ligt in Los Angeles

Greentree Inn & Suites Phoenix

Ligging

Het Greentree Inn & Suites Phoenix ligt in Phoenix
the-west-discovery-4

Las Vegas

In Las Vegas vindt u de neon en glitter van de casino's aan The Strip, maar tegenwoordig ook vele uitstekende restaurants.

zuidwesten-1

Californië en het Zuidwesten

Veel van de bekendste iconen van Amerika vindt u in het zuidwesten van het land; de Grand Canyon, Monument Valley, de Las Vegas Strip, Hollywood Boulevard in Los Angeles en de Golden Gate Bridge in San Francisco. De regio biedt echter veel meer dan alleen deze bezienswaardigheden.

Langs de kust van Californië kronkelt de Highway 1 langs spectaculaire uitzichten en heerlijke stranden. Een paradijs voor surfers. De weg doorkruist leuke plaatsen als Santa Barbara en Monterey en brengt u langs immense sequoiabomen en door vruchtbare wijngebieden. Een bezoek aan een wijnhuis is dan ook een must tijdens uw vakantie in Californië

Verder het binnenland in, in de staten Arizona en New Mexico, vindt u nog veel historie van de indianen. Tijdens een excursie door bijvoorbeeld Mesa Verde, Canyon de Chelly of Monument Valley krijgt u een goed inkijkje in hun cultuur. Sporen van het Oude Westen vindt u terug in plaatsen als Tombstone of in de vele verlaten spookstadjes.

Naast 18 bekende en minder bekende nationale parken vindt u in het zuidwesten talloze State Parks en National Monuments. Van enorme cactussen in Saguaro National Park bij Tucson tot de heldere watervallen in Yosemite National Park. Van de bijzondere rotsbogen in Arches National Park tot de wonderlijke stalactieten in de Carlsbad Caverns.

Steden als San Francisco en Phoenix vormen een uitstekend begin- of eindpunt van uw reis en vragen om een verblijf van twee of meer dagen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Santa Fe of Sedona. In Scottsdale hebben golfers de keuze uit tientallen golfcourses.

Wie op zoek is naar vertier mag natuurlijk Las Vegas of Los Angeles niet overslaan. In Las Vegas vindt u de neon en glitter van de casino's aan The Strip, maar tegenwoordig ook vele uitstekende restaurants. In Los Angeles kunt u de sterren zien op Hollywood Boulevard, een bezoek brengen aan een van de attractieparken of genieten aan het strand. Ook als u een rustiger verblijf aan het strand zoekt, biedt de omgeving van Los Angeles voldoende mogelijkheden.

Californië en het Zuidwesten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto of camper te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Zo ervaart u het Zuidwesten pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het bekende, maar ook het onbekende zuidwesten van Amerika.Insider Tips
- Proef de wijnen van de Sonoma Valley
- Maak een ballonvlucht over de woestijn
- Fiets over de Golden Gate Bridge
- Bekijk de Grand Canyon vanuit de lucht
- Wandel door de smalle kloven van Grand Staircase Escalante
- Bewonder de de kunstgalleries in Santa Fe
- Verblijf in een comfortabele tent in Yosemite National Park

hollywood-1246529_1920

Los Angeles

In Los Angeles kunt u de sterren zien op Hollywood Boulevard, een bezoek brengen aan een van de attractieparken of genieten aan het strand. Ook als u een rustiger verblijf aan het strand zoekt, biedt de omgeving van Los Angeles voldoende mogelijkheden.

the-west-essentials-3

San Francisco

Het is begrijpelijk dat San Francisco tot de leukste steden van de Verenigde Staten wordt gerekend. Deze Europees aandoende stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige baai. Anders dan in andere Amerikaanse steden heeft het dag en nacht een levendig centrum. Geniet van een ontbijt aan het water bij Fisherman's Wharf en struin vervolgens door de smalle straten, langs de kleurrijke huizen en geniet er van de uitstekende restaurants. Als de tijd het toelaat raden wij u aan een fiets te huren en over de Golden Gate Bridge te fietsen naar Sausolito. Vervolgens kunt u met de ferry terugkeren naar San Francisco.

Grand Canyon

Al heeft u vast al veel beelden van de Grand Canyon gezien, geen foto of film kan het gevoel vastleggen dat u heeft als u aan de rand staat van deze enorme kloof, ruim 400 kilometer lang en ruim 1800 meter diep. Begin uw bezoek aan de Grand Canyon bij het Visitors Centre. Hier en in de ander informatiecentra langs de Canyon komt u meer te weten over het ontstaan en de natuur van de Canyon. Wij raden u aan om het park te verkennen met een van de gratis shuttlebussen. Zo kunt u delen langs de rand van de kloof lopen en genieten van het uitzicht. Delen van de weg langs de Canyon zijn in de zomer alleen te voet, per fiets of met de shuttlebus bereikbaar. U kunt ook een deel afdalen in de Canyon en de omgeving vanuit een ander perspectief bekijken.

palm-springs

Palm Springs

Palm Springs is een oase voor mensen die de koude winters willen ontvluchten, of voor reizigers die even wat anders willen dan de Nationale Parken.
Palm Spings heeft 350 zonnige dagen per jaar en een temperatuur die bijna nooit beneden 21 graden valt tijdens de dag. Relax bij het zwembad en geniet van een heerlijke maaltijd in één van de vele fijne restaurants langs de hoofdstraten: Main Street en Palm Canyon Drive. 

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - Phoenix en v.v.(o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 15 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van fully-inclusive (fullsize bij 4 personen)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving
- gratis Hollywood Bike Tour

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- entreegelden nationale parken
- optionele meerprijs all-inclusive autohuur (incl. extra bestuurders en eerste tank benzine)
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie