Deep South Essentials

15-daagse autorondreis Zuidoost-USA, vanuit Atlanta. Hoogtepunten: Nashville, Memphis, Vicksburg, Mississippi Delta, New Orleans, Florida Panhandle, Savannah, Charleston.

Maak een reis door de intrigerende geschiedenis van het Diepe Zuiden! U hoort de country, blues en jazz in de muzieksteden maar ziet ook de sporen van de slavernij en de Burgeroorlog. Waar u ook komt in het Diepe Zuiden, u zult overweldigd worden door de oprechte ‘Southern Hospitality’.

Dag 1: Amsterdam – Atlanta
U vertrekt vanuit Amsterdam naar Atlanta. Na aankomst in Atlanta haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel.

Overnachting: Crowne Plaza Atlanta Midtown

Dag 2: Atlanta
Het is bijna niet voor te stellen dat Atlanta 180 jaar geleden niet meer was dan een kleine spoorwegkruising. Sindsdien heeft de wereldstad een cruciale rol gespeeld in historische gebeurtenissen, zoals de Burgeroorlog en de strijd om de mensenrechten. U komt hier meer over te weten in het History Center en het Center for Civil and Human Rights. Atlanta is natuurlijk ook bekend als de stad van Coca Cola en CNN. Wij raden u aan ’s avonds een bezoek te brengen aan de hippe wijk Buckhead met leuke restaurants en bars.

Overnachting: Crowne Plaza Atlanta Midtown

Dag 3: Atlanta – Nashville (392 km)
Via Chattanooga naar Nashville. Maak onderweg een uitstapje naar Lynchburg en bezoek de legendarische whisky distilleerderij van Jack Daniels.

Overnachting: Guesthouse Inn & Suites

Dag 4: Nashville – Memphis (334 km)
U begint de dag in de stad van de countrymuziek. Treed in de voetsporen van de sterren tijdens een bezoek achter de schermen van de Grand Ole Opry of zie hun memorabilia in de Country Music Hall of Fame. In het Tennessee State Museum wordt u meegenomen in de onstuimige geschiedenis van het Diepe Zuiden. In de middag rijdt u zuidwaarts naar de Blues en Rock ’n Roll in Memphis.

Overnachting: Comfort Inn Downtown

Dag 5: Memphis
De hele dag in deze muziekstad. De Sun Studios stonden aan de wieg van het succes van veel Rock ’n Roll artiesten, zoals Jerry Lee, Johnny Cash en Elvis Presley. U kunt de studio bezoeken en zelf plaats nemen achter de microfoon. Wie ‘Memphis’ zegt, zegt ‘Elvis Presley’ en een bezoek aan zijn huis Graceland blijft een must voor iedere muziekliefhebbers. Indrukwekkend is ook het Civil Rights Museum, gevestigd in het Lorraine Motel, waar Martin Luther King werd vermoord. Memphis doet zijn naam als ‘geboorteplaats van de blues’ eer aan in de vele bars in Beale Street, die ’s avonds zeker een bezoek waar zijn.

Overnachting: Comfort Inn Downtown

Dag 6: Memphis – Vicksburg (350 km)
Rijdt zuidwaarts over de historische Highway 61, de Blues Highway, naar Clarksdale, in het hart van de Mississippi-delta. Kom meer te weten over de legendarische namen, zoals Muddy Waters, Charley Patton en Robert Johnson, in het Delta Blues Museum. In Indianola vertelt het B.B. King Museum and Delta Interpretive Centre het verhaal van de legendarische artiest. Het geeft u daarnaast een bijzonder inzicht in de geschiedenis, cultuur, rassenverhoudingen en muziektradities van de Mississippi-delta. In de middag komt u aan in Vicksburg, waar u nog een kort bezoek kunt brengen aan het Vicksburg National Military Park, op beeldende wijze worden hier de verhalen rondom de bekende slag tijdens de Burgeroorlog verteld.

Overnachting: Vicksburg Inn & Suites

Dag 7: Vicksburg – New Orleans (304 km)
U volgt de Mississippi-rivier zuidwaarts, een rit door de interessante geschiedenis van het Zuiden. In Natchez ziet u de statige herenhuizen van de plantagehouders van voor de Burgeroorlog, voordat u aankomt in Cajun Country, Louisiana. De dag eindigt in New Orleans.

Overnachting: Holiday Inn Superdome

Dag 8: New Orleans
Een hele dag in The Big Easy, New Orleans. Struin door het French Quarter, waar de Europese cultuur van de Franse Acadiërs, zich op unieke wijze heeft vermengd met de ‘laid-back’ mentaliteit van het Amerikaanse Zuiden. Zoek de drukte op van Bourbon Street, of zoek juist even verderop de rust op in de rustige straten met de karakteristieke huizen met gietijzeren balkons. Wij raden u aan om ook zeker een bezoek te brengen aan een van de begraafplaatsen, met grootste bovengrondse graven.

Overnachting: Holiday Inn Superdome

Dag 9: New Orleans – Pensacola (300 km)
Na de drukte van de stad naar de witte stranden langs de Golf van Mexico. U verblijft in Pensacola, bekend om het indrukwekkende Naval Aviation Museum, dat een grote collectie historische vliegtuigen, documenten en uniforms tentoonstelt.

Overnachting: Comfort Inn Pensacola

Dag 10: Pensacola – Tallahassee (314 km)
De kustplaatsen tussen Pensacola en Tallahassee. zijn vooral populair bij Amerikanen zelf, u zult hier weinig internationale toeristen tegenkomen. Volg de kustweg die u leidt via Fort Walton Beach naar het schattige plaatsje Seaside, Deze ‘All American Town’ vormde het decor voor de film The Truman Show. In de middag arriveert u in Tallahassee, een stad waar het straatbeeld wordt bepaald door een afwisseling van historische gebouwen en moderne architectuur.

Overnachting: Quality Inn & Suites

Dag 11: Tallahassee – Savannah (484 km)
‘Southern Hospitality’ op zijn best vindt u in de historische stad Savannah. In het historische centrum vindt u een overvloed aan bijzondere landhuizen, voorbeelden van diverse architectuurstijlen. Aan de met oude eiken omzoomde keienstraten liggen verder leuke boetieks en restaurants van wereldklasse. Wij raden u aan om ’s avonds een uitstapje te maken naar Tybee Island, waar u aan het strand kunt genieten van heerlijke verse krab.

Overnachting: Best Western Plus Historic District

Dag 12: Savannah – Charleston (168 km)
Noordwaarts naar Charleston, het toonbeeld van de grandeur van het Oude Zuiden. Hier gaat u terug in de tijd, wandel langs de indrukwekkende historische landhuizen, oude begraafplaatsen, terwijl een paardenkoets over de keienstraten klettert. Geniet van de lange zomeravonden tijdens een diner op het terras of geniet ’s winters van het milde klimaat en de volledige rust.

Overnachting: Holiday Inn Charleston

Dag 13: Charleston – Atlanta
U verlaat de kust en rijdt het binnenland in terug naar Atlanta.

Overnachting: Crowne Plaza Atlanta Midtown

Dag 14: Atlanta – Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven waar u de auto inlevert en incheckt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Deep South Essentials

Hotels
Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Accommodaties
 • Atlanta – Crowne Plaza Atlanta Midtown
 • Nashville – Guesthouse Inn & Suites Music Valley
 • Memphis – Comfort Inn Downtown
 • Vicksburg – Vicksburg Inn & Suites
 • New Orleans – Holiday Inn Superdome
 • Pensacola – Comfort Inn Pensacola
 • Tallahassee – Quality Inn & Suites
 • Savannah – Best Western Plus Historic District
 • Charleston: Holiday Inn Charleston
 • Atlanta – Crowne Plaza Atlanta Midtown
 • Amerika en Canada

  deepsouth-1

  Deep South & Texas

  Een unieke mix van historie, muziek en 'southern hospitality' maken het Diepe Zuiden tot een bijzondere reisbestemming. Vele Amerikaanse muziekstijlen vinden hun oorsprong op de katoenvelden, in de Mississippi Delta en in de rokerige bars van het Zuiden. Van de blues in Mississippi tot de jazz in het French Quarter van New Orleans. Van de country in Nashville tot de King of Rock 'n Roll in Memphis. Ook nu nog is de muziek overal tijdens uw vakantie in het Diepe Zuiden.

  De zuidelijke staten hebben een bepalende rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Het was de slavernij die zorgde voor rijkdom in het gebied, maar de Deep South was ook het toneel van de opkomst van de burgerrechtenbeweging en Dr. Martin Luther King jr. Door de Deep South vindt u nog vele statige plantagehuizen, stille getuigen van de roemruchte geschiedenis en in Memphis is The Lorraine Motel, waar Martin Luther King werd vermoord, nu het Civil Rights Museum.

  New Orleans is een bijzondere stad, waar cajun en creole zich hebben vermengd tot een bijzondere cultuur, en voodoo en jazz elkaars buren zijn. Absoluut hoogtepunt zijn de gerechten uit de cajunkeuken.  Tijdens uw vakantie in het Diepe Zuiden zult u ongetwijfeld heerlijk en overvloedig eten;  van verse vis en krab aan de kust tot burgers en country fried chicken in het binnenland. En altijd met een sausje 'Southern Hospitality'. 

  In Texas vindt u het echte Amerika van de cowboys en uitgestrekte landschappen. Dit is de staat met de uitgestrekte ranches, die ook hun deuren openstellen voor bezoekers. Boeiende steden, zoals Houston, Dallas en niet te vergeten San Antonio, met de gezellige RiverWalk vragen ook om een bezoek. Reist u verder westwaarts, dan mag de adembenemende schoonheid van de woestijn in Big Bend National Park niet op uw programma ontbreken.

  Het Diepe Zuiden en Texas zijn de ideale bestemmingen voor een fly-drive vakantie. Combineer een reis door het binnenland met een strandverblijf aan de kust van South en North Carolina of sluit af met een strandvakantie in Florida. U kunt de Southern Hospitality van dichtbij meemaken tijdens een verblijf in een van de vele guesthouses en bed & breakfast accommodaties. Ook is het mogelijk om in een van de plantagehuizen te overnachten. Wilt u zich een cowboy voelen, kies dan voor een verblijf op een heuse ranch in Texas.

  Insider Tips


  - Beluister een band in Morgan Freeman's Ground Zero Blues Bar
  - Hoor de verhalen achter de bovengrondse graven in New Orleans
  - Zie het geboortehuis en het graf van Elvis Presley
  - Ga terug in de tijd en overnacht in een plantagehuis
  - Kruip achter de microfoon in Sun Studios
  - Ervaar 'the cowboy life' op een ranch in Texas

  Inbegrepen
  - vlucht Amsterdam – Atlanta en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 14 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive (type fullsize bij 4 personen)
  - hotelovernachtingen op basis van logies
  - Nederlandstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

  Maak een reis door de intrigerende geschiedenis van het Diepe Zuiden! U hoort de country, blues en jazz in de muzieksteden Nashville, Memphis, Clarksdale en New Orleans, maar ziet ook de sporen van de slavernij en de Burgeroorlog in de Mississippi Delta. Aan de Golf van Mexico vindt u heerlijke witte stranden, voordat u verder reist naar de steden Savannah en Charleston, met hun magnifieke architectuur. Waar u ook komt in het Diepe Zuiden, u zult overweldigd worden door de oprechte 'Southern Hospitality'.

  Route:
  Dag 1: Amsterdam - Atlanta
  Dag 2: Atlanta
  Dag 3: Atlanta - Nashville
  Dag 4: Nashville - Memphis
  Dag 5: Memphis
  Dag 6: Memphis - Vicksburg
  Dag 7: Vicksburg - New Orleans
  Dag 8: New Orleans
  Dag 9: New Orleans - Pensacola
  Dag 10: Pensacola - Tallahassee
  Dag 11: Tallahassee - Savannah
  Dag 12: Savannah - Charleston
  Dag 13: Charleston - Atlanta
  Dag 14: Atlanta - Amsterdam
  Dag 15: Aankomst Amsterdam

   

  Uw reis op maat
  Deze reis is slechts een voorbeeld. Wilt u deze route aanpassen of uw eigen reis samenstellen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Graag bespreken wij met u uw reiswensen.

  Ook indien u met kinderen reist, stellen wij graag een offerte op maat voor u samen, inclusief de kinderkortingen die van toepassing zijn op bijv. vluchten en accommodatie.

  2019 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie