Eastern Charms

New York City - Finger Lakes District - Niagara Falls - Corning - Amish Country - Annapolis - Washington D.C. - Philadelphia - New York City.

Een schitterende 10 daagse autorondreis door Noordoost-USA. U bezoekt de wereldsteden New York, Washington D.C. en Philadelphia. Ook is er voldoende tijd voor de natuur van het Finger Lakes District, Lancaster County en de kust van de Chesapeake Bay.


Dag 1: Aankomst in New York City
Aankomst in New York City, “the Big Apple”, één van de opwindendste steden ter wereld. Geniet van de beroemde skylines van Manhattan, het Vrijheidsbeeld en bezoek de elegante winkels op Fifth Avenue. Breng tevens een bezoek aan een Broadway voorstelling en geniet van het bruisende nachtleven. U verblijft hier 2 nachten. (De eerste 2 nachten heeft u geen auto nodig in NYC)

Overnachting: Excelsior Hotel

Dag 2 : New York City
New York is een met adrenaline en historie gevulde stad die een enorme
romantische aantrekkingskracht heeft op bezoekers.  Zwervend door de straten zult u gebouwen tegenkomen die iconen zijn van de moderne tijd. New York City is een smeltkroes van culturen; met haar Chinatown in Lower Manhattan en de traditionele Joodse Lower East Side, de meer kunstzinnige wijken van SoHo, TriBeCa, en de East en West Villages. Natuurlijk vindt u er ook de befaamde architectuur van zakelijk Manhattan, waar de wolkenkrabbers voor onvergetelijke beelden zorgen. New York staat vol met bouwwerken, monumenten en talloze bezienswaardigheden. Bekijk het United Nations gebouw, het Whitney Museum of Art en het wereldklasse Metropolitan Museum of Art. Rijd in een paardenkoets door Central Park, of bezoek het Statue of Liberty en Ellis Island. Bewonder de lichten van de Brooklyn Bridge vanaf South Street Seaport.  Bezoek het beroemde Empire State Building dat ruim 380 meter boven het hart van Manhattan uitsteekt. Bezoek het Guggenheim Museum, het meesterstuk van moderne architectuur van Frank Lloyd Wright. Dit museum herbergt een fantastische collectie kunst uit de 20e eeuw, waaronder werk van Chagall, Degas, Kadinsky, Picasso en Van Gogh. Ook het nieuwe High Line Park met het indrukwekkende bouwwerk van de Hudson Yards Vessel mag niet op uw programma ontbreken!

Overnachting: Excelsior Hotel

Dag 03: New York - Ithaca, NY (451 km)

U verlaat New York City en gaat richting Newark Airport om uw huurauto op te halen en vervolgens verder te rijden richting Ithaca. Ithaca ligt aan de zuidelijke kant van Cayuga Lake in de bekende Finger Lakes-regio en staat bekend om de 45 meter Ithaca Falls. Ook ligt nabij Ithaca het Robert Treman State Park, Buttermilk Falls State Park en Taughannock State Park. Hier vindt u watervallen, wandelpaden en meerdere indrukwekkende uitzichtpunten.

Overnachting:
Standaard: Econolodge Hotel
Superior: Country Inn & Suites

Dag 04: Ithaca - Niagara Falls, ON Canada (280 km)
Vertrek in de ochtend richting de majesteuze Niagara Falls via de Canandaigua Winery Trail. Hier kunt u wijnhuizen ontdekken en genieten van culinaire hoogstandjes. Bij de Niagara Falls kunt u varen op The Whirlpool Jet Boat of The Maid of the Mist. Ook zoek het hogerop en maakt een vlucht per helicopter of luchtballon.

Overnachting:
Standaard: Best Western Cairn Croft Hotel
Superior: Four Points by Sheraton Niagara Falls Fallsview

Dag 05: Niagara Falls - Corning, NY (235 km)
Vandaag reist u verder richting Corning. Bezoek hier het Glasmuseum Corning Glass Center met duizenden glazen voorwerpen van 1500 v. C tot nu. In een aanvullende expositie wordt de geschiedenis van het glas tot en met de moderne optische glasvezel uitgelegd. Wie wil zien hoe glas wordt gemaakt, kan de Steuben Glass Factory bezichtigen.

Overnachting: Radisson Hotel Corning

Dag 06: Corning - Lancaster (323 km)
Vandaag reist u verder richting Lancaster County, de woonplaats van de Amish gemeenschap. U passeert Amish dorpen, waar de tijd heeft stil gestaan. De Amish zijn verreweg de beste landbouwers van Amerika. Maak een tour met een gids door een authentiek gemeubileerde oude Amish boerderij uit de jaren 1840, of maak een tochtje per wagen. In de middag kunt u er winkelen; aardewerk, handgemaakte tegels en kunstvoorwerpen zijn leuke souvenirs!

Overnachting:
Standaard: Lancaster Arts Hotel
Superior: Amish View Inn & Suites

Day 07: Lancaster - Annapolis - Washington, DC (216 km)
Vandaag reist u verder richting Annapolis, de hoofdstad van de staat Maryland,
een mooie historische zeehaven langs de Chesapeake Bay. Bezoek het Maryland State House, het oudste State Capitol dat nog steeds in gebruik is. Slenter langs het dok of boek een rondleiding bij de US Naval Academy. Reis verder richting Washington D.C. Welkom in de hoofdstad van Amerika, Washington, DC! U verblijft hier 2 nachten.

Overnachting:
Standaard: Red Roof Inn Plus Alexandria (buiten Washington)
Superior: The Wink Hotel Washington D.C.

Dag 08: Washington D.C.
Ontdek beroemde bezienswaardigheden van de stad, waarvan de meeste gelegen zijn langs de National Mall. die zich uitstrekt van het Lincoln Memorial aan de Potomac rivier tot de Capitol Building en Supreme Court in Capitol Hill. Langs de Mall ligt de meerderheid van de musea van de Smithsonian Institution, de War Memorials, het Washington Monument en natuurlijk het beroemde White House. Een andere interessante bezienswaardigheid is het Arlington National Cemetery, in het nabij gelegen Virginia. Hier vindt u het graf met de eeuwige vlam van John F. Kennedy. Overweeg tijdens uw verblijf in Washington een avondtour door de stad. Veel van de monumenten zijn ‘s avonds prachtig verlicht. Tot de meest bijzondere en mooiste monumenten behoort ook zeker Lincoln Memorial, waar de perfectie van Lincoln?s historische speeches in de wanden van het monument is gekerfd. Dit is ook de plek waar Martin Luther King zijn wereldberoemde toespraak “I have a dream” hield. Bezoek ook het Library of Congress en the National Cathedral. Natuurlijk is er meer te zien in Washington dan alleen maar historische bezienswaardigheden. Washington heeft ook een gezellig nachtleven. Behalve de restaurants van wereldklasse, kunt u ook Broadway shows bezoeken.

Overnachting:
Standaard: Red Roof Inn Plus Alexandria (buiten Washington)
Superior: The Wink Hotel Washington D.C

Dag 09: Washington - Philadelphia - New York (373 km)
Vertrek vandaag van Washington D.C. bezoek kort Philadelphia en rij verder richting een van de luchthavens van New York voor uw retourvlucht.

Dag 10: Aankomst AmsterdamU kunt in het boekingsproces bij de opties kiezen voor de upgrade naar de superior accommodaties

Flydrive Go Amerika

Excelsior Hotel

Ligging

Het Excelsior Hotel ligt in New York

Econo Lodge Ithaca

Ligging

Het Econo Lodge Ithaca ligt in Ithaca

Best Western Plus Cairn Croft

Ligging

Het Best Western Plus Cairn Croft Hotel ligt in Ontario, op minder dan 5 km van de prachtige Niagarawatervallen en attracties.

Lancaster Arts Hotel

Ligging

Het Lancaster Arts Hotel ligt in Lancaster

Red Roof Plus Alexandria

Ligging

Het Red Roof Plus Alexandria ligt in Alexandria

Radisson Hotel Corning

Ligging

Het Radisson Hotel Corning ligt in Corning
philadelphiaessentials3

Noordoost-USA

Het Noordoosten van Amerika omvat de grote, oude staten aan de Atlantische kust zoals Pennsylvania, Illinois, New York en District of Colombia. De regio wordt ontegenzeggelijk gedomineerd door de 'klassieke' grote steden zoals New York, Philadelphia, Washington DC, Baltimore en Chicago. Ieder voor zich hebben deze steden een hoop te bieden, Maar een combinatie van steden met de rest van de regio maakt een reis door dit gebied des te interessanter.
Het is niet voor niets dat hier van oudsher grote bevolkingsgroepen samenklonteren: behalve de dynamiek van de steden vonden ze er ook heel wat minder verstedelijkt gebied en zelfs prachtige natuur. Laat u niet misleiden door de afwezigheid van de bekende nationale parken. De Catskills, de Adirondacks in New York, de Poconos in Pennsylvania, de Chesapeake Bay in Maryland zijn prachtige natuurgebieden. En juist de combinatie van intrigerende steden, prachtige natuur en de Atlantische kust maakt deze regio tot een afwisselende vakantiebestemming.
newyork-6

New York

Nergens ter wereld vindt men zoveel bekende iconen als New York, de 'stad die nooit' slaapt; Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, de theaters van Broadway, de Brooklyn Bridge zijn slechts enkele voorbeelden. Het is een stad vol energie, vol kunst- en culinaire hoogtepunten en een multiculturele smeltkroes. New York is verdeeld in vijf stadsdelen, elk met zijn eigen specifieke karakter.

Wie aan New York denkt, denkt aan Manhattan, het hart van de stad met de bekende skyline. Hier vindt u de neonverlichting van Times Square, de vele oude en moderne wolkenkrabbers en het statige Beaux-Arts Grand Central Station. Dit is de 'place to be' voor een concert in Carnegie Hall of een bezoek aan de vele musea, zoals het Guggenheim of het Museum of Modern Arts (MoMa). Central Park, de groene long van Manhattan, leent zich op een mooie dag voor een ontspannen wandeling of fietstocht. In het uiterste zuiden kijkt Battery Park uit op het icoon van Amerika: het Vrijheidsbeeld.
Wilt u 'het echte New York' zien, ga dan ook naar wijken als SoMa en het Meatpacking District, wijken die de laatste jaren in opkomst zijn en waar u juist die kleine boetieks, cafés en hippe restaurantjes vindt. Beperkte een bezoek aan New York zich enige tijd geleden nog tot uitsluitend Manhattan, tegenwoordig zijn het juist ook de andere stadsdelen die u laten kennismaken met het echte New York. 

The Bronx staat bekend als de geboorteplaats van de hiphop. De wijk heeft twee gezichten, een arme ghetto vs moderne wijken. Hier vindt u een grote Italiaanse gemeenschap en is dus de plek voor een echte authentieke Italiaanse maaltijd. Sportliefhebbers moeten een bezoek brengen aan Yankee Stadium, terwijl kunstliefhebbers hun hart ophalen in musea zoals Bronx Art Space en het Bronx Museum of Arts.

Voor families is het hoogtepunt van een bezoek aan Brooklyn, Coney Island, met een heerlijk strand en vele attracties. Verder heeft Brooklyn leuke, verrassende wijken, zoals het hippe Bushwick en trendy Williamsburg met de designwinkels en populaire restaurants. Het kleine Cobble Hill is de ontmoetingsplaats voor kunstenaars.Naar Queens gaat u voor een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan of een tenniswedstrijd in Flushing Meadows. De ferryovertocht naar Staten Island is de manier om van een prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld te genieten.

 

New York is de ultieme bestemming voor een stedentrip of combineer een bezoek aan New York met Washington of Philadelphia. Met de trein reist u eenvoudig tussen de steden. Of boek een aantal nachten New York onderweg naar uw volgende bestemming in Amerika of Canada; regelmatig moet u hier toch overstappen. Verblijf een aantal nachten in deze bijzondere stad en laat u tijdens een of meer excursies verrassen door haar veelzijdigheid.

Insider Tips

- Verken New York met een local
- Bezoek het Metropolitan Museum of Art buiten openingstijden
- Wandel over de High Line
- Bezoek het indrukwekkende 9/11 Memorial
- Vaar naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld
- Bezoek een Broadway Show
- Ga naar een gospeldienst in Harlem

 

philadelphia-hero-shot

Philadelphia

Philadelphia, de City of Brotherly Love is een levendige, vriendelijke stad, vol historie. Het is de stad voor liefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis, maar ook wie zich wil laten verrassen door een stad met heel veel verschillende ervaringen, mag Philadelphia niet overslaan.

LEES NU OOK ONS BLOG OVER PHILADELPHIA

Philadelphia is uitstekend te voet te verkennen. Anders dan in veel andere steden, kunt u er uitstekend wandelen door de verschillende wijken, elk met een eigen karakter. De stad staat bekend om de vele uitstekende restaurants.

Men zegt wel dat de Verenigde Staten werden geboren in Philadelphia. Een bezoek aan historische hoogtepunten zoals Independence Hall en de Liberty Bell mag dan ook niet op uw programma ontbreken. Maar wij raden u aan om ook de hedendaagse hoogtepunten niet over te slaan. De Reading Terminal Market bezoekt u vooral voor de echte Philly Cheesesteak. En natuurlijk kunt u ook de trappen van het Philadelphia Museum of Art beklimmen, zoals Rocky dat deed. Het Philadelphia Museum of Arts is een van de vele musea in Philadelphia. De stad is dan ook de bestemming voor kunstliefhebbers. Bewonder de privécollectie van de Barnes Foundation, met schilderijen van Europese schilders zoals Van Gogh, Matisse en Renoir. Maak ook zeker een wandeling, al dan niet met gids, langs de vele muurschilderingen, die u verspreid over de stad vindt. Wat ooit begon als een anti-graffitiprogramma is inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig project voor kunstenaars en jongeren.

Philadelphia is ook een paradijs voor wie van winkelen houdt. Naast de grote bekende warenhuizen vindt u er ook vele kleine, unieke boetieks. En er wordt in Philadelphia geen sales tax geheven op kleren en schoenen.


Philadelphia is de ultieme bestemming voor een stedentrip of combineer een bezoek aan Philadelphia met Washington of New York. Met de trein reist u eenvoudig tussen de steden. Of boek een aantal nachten Philadelphia onderweg naar uw volgende bestemming in Amerika. Verblijf een aantal nachten in deze bijzondere stad en laat u tijdens een of meer excursies verrassen door haar veelzijdigheid.

Insider Tips


- Treed in de voetsporen van de Founding Fathers
- Wandel langs de vele muurschilderingen
- Proef het bier van lokale brouwerijen
- Zie de liefdesbrief van 50 muurschilderingen
- Verken de stad met een local

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - New York en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 dagen autohuur Hertz, type compact (B) op basis van fully-inclusive (bij 4 personen type fullsize F)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie