Fly-Ride Colorado & Rockies

Een onvergetelijke 17-daagse motorrondreis (15 nachten/14 motordagen) door Denver, Estes Park, Cheyenne, Rapid City, Sheridan, Cody, Yellowstone National Park, Salt Lake City, Moab en Grand Junction.

Dag 1 Aankomst in Denver
Na aankomst in Denver transfer naar uw hotel.

Overnachting:
Standaard: Holiday Inn Denver*** - Cherry Creek
Superior: Omni Interlocken Resort***

Dag 2 Denver – Estes Park 112 km
In de ochtend transfer naar EagleRider, waar u uw motor ophaalt.
Na een korte rit door Rocky Mountains National Park komt u aan in Estes Park, gelegen op een hoge bergvallei in de oosthoek van Rocky Mountains National Park. Victoriaanse lampen en banken geven een extra ouderwets tintje aan de reeks van gezellige winkels en restaurants.

Overnachting: Rocky Mountain Park Inn

Dag 3 Estes Park – Cheyenne 139 km
Na en korte tocht komt u vervolgens aan in Cheyenne, een stad, trots op zijn cowboy- en spoorweg erfenissen; de meeste van de hoofdattracties draaien om één of beide van deze thema’s.

Overnachting:
Standaard: Holiday Inn Cheyenne***
Superior: Little America Cheyenne***


Dag 4 Cheyenne – Rapid City 499 km
Op weg naar Rapid City kunt u een stop maken in Fort Laramie met meer originele bouwwerken dan welk Wyoming “fort” dan ook. Het gebied van Custer National Park met één van ’s werelds grootste vrij rondzwervende buffel kuddes. Badlands National Park waar je kunt genieten van de ravijnen, fantastische bergkammen, lage heuvels en rotswanden. Mount Rushmore waar de kolossale hoofden van verschillende US presidenten zijn uitgehouwen in een granieten rots of het indrukwekkende Crazy Horse Memorial.

Overnachting:
Standaard: Ramada Rapid City Mt. Rushmore***
Superior: Cambria Suites Rapid City***

Dag 5 Rapid City – Sheridan 352 km
Sheridan ligt in de hoek van de Bighorn Mountains, eens het hart van het Indiaanse land waar veel Indianen gevechten zijn gevoerd. Neem op de weg naar Sheridan een omweg naar Deadwood, een stad nog in de stijl van rond de eeuwwisseling. Via een andere korte omweg kunt u naar Devil’s Tower National Monument, het hart van een oude vulkaan die oprijst uit een bijna vlakke omgeving tot 264 meter.
De belangrijkste attractie in Sheridan is de Bradford Brinton Memorial Ranch, waar het vroegere “Western Life” herleeft.

Overnachting: Holiday Inn - Sheridan Convention Center***

Dag 6 Sheridan – Cody 320 km
Op uw weg naar Cody moet u beslist de schilderachtige Shell Canyon aandoen, heel toepasselijk genoemd naar zijn eerste belangrijke bezoeker, de Buffalo Bill’ Cody, gelegen in een fantastische streek van Wyoming. Bezoek het Buffalo Bill Historical Center dat de beste museum collectie herbergt van westerse kunstvoorwerpen in de wereld.

Overnachting:
Standaard: Buffalo Bill Village*** - Cabin
Superior: Holiday Inn Buffalo Bill Village***

Dag 7 Cody – Yellowstone NP 160 km
Na een korte rit komt u aan in Yellowstone National Park, waar u twee nachten
zult doorbrengen. U hebt hier ruimschoots de tijd om te genieten en dit verbazingwekkende park te verkennen: het herbergt de grootste concentratie geothermische activiteit van de hele wereld en beschermt enorme kuddes bizons, elanden en andere dieren.

Overnachting:
Standaard: Best Western Desert Inn***
Superior: Holiday Inn at West Yellowstone***

Dag 8 Yellowstone NP
U heeft de hele dag om Yellowstone Ntl Park te verkennen, met de grootse concentratie van geothermische activiteiten ter wereld. De beroemdste geiser is “Old Faithfull” die regelmatig tientallen meters kokend en stomend water de lucht in spuit.
U rijdt langs bizons, elanden en veel ander wild. Misschien ziet u vandaag een beer. Geniet U vandaag maar volop van dit natuurwonder, want morgen staat weer een lange rit voor de boeg.

Overnachting:
Standaard: Best Western Desert Inn***
Superior: Holiday Inn at West Yellowstone***

Dag 9 Yellowstone NP - Jackson Hole 175km
De rit naar Jackson Hole ten zuiden van het Grand Teton Ntl Park is niet lang. Voldoende tijd om vandaag een mooie route te kiezen of op tijd aan te komen in het fraaie “Western” stadje Jackson Hole.

Overnachting:
Standaard: The Painted Buffalo Inn***
Superior: Hotel Terra Jackson Hole****

Dag 10 Jackson Hole – Salt Lake City 436 km
Salt Lake City, de zetel van de Mormonen. Salt Lake City ligt in een spectaculaire omgeving aan de voet van de Wasatch Mountains en the Great Salt Lake naar het noordwesten. Bezoek de Temple Square, het symbolisch hart van de Mormonen religie met de indrukwekkende Mormon Temple.

Overnachting:
Standaard: Red Lion Hotel Salt lake Downtown***
Superior: Sheraton Salt lake City****

Dag 11 Salt Lake City – Moab 368 km
Gelegen aan de voet van rode bergen is Moab het startpunt voor excursies naar Canyon- Lands en Arches National Parks.

Overnachting:
Standaard: Super 8 Motel Moab***
Superior: Red Cliffs Lodge***+

Dag 12 Moab
Er zijn veel organisaties die trektochten, raftings, fiets-tochten, boottochten, four-wheel drive tours en prachtige vluchten verzorgen.
Wij raden u aan om vanuit Moab een tourtocht door het Arches National Park te maken. Ook hier weer een compleet ander landschap met fantastische vergezichten.

Overnachting:
Standaard: Super 8 Motel Moab***
Superior: Red Cliffs Lodge***+


Dag 13 Moab – Grand Junction 152 km
Na een prachtige rit bereikt u Grand Junction, gelegen in het ravijnengebied van het Colorado Plateau.

Overnachting:
Standaard: Grand Vista Hotel
Superior: DoubleTree by Hilton Grand Junction


Dag 14 Grand Junction – Denver 408 km
Vandaag rijdt u over de hoogste weg in de VS. Van hoge toendra’s naar diepe valleien. Vervolg uw route door Glenwood Canyon, één van de mooiste Canyons in Colorado, en bezoek het beroemde ski-resort: Vail.

Overnachting:
Standaard: Holiday inn Denver*** - Cherry Creek

Superior: Omni Interlocken Resort***

Dag 15 Denver – Amsterdam
Vandaag is er helaas een einde gekomen aan deze heerlijke reis. U vliegt in de loop van de dag terug naar Nederland.

Dag 16 Aankomst Amsterdam

Flydrive Go Amerika

Amerika en Canada

geyser-2166878_1024x685

Rocky Mountains & Yellowstone

In de staten in de Rocky Mountains vindt u nog het 'echte Amerika'. Het is het echte Wilde Westen, het land van cowboys en indianen, van kuddes bizons op uitgestrekte prairies,  maar ook van de nationale parken als Yellowstone National Park en Grand Teton National Park.  Dit is waar Lewis en Clarke op ontdekkingsreis gingen, waar Custer en Crazy Horse vochten bij Little Big Horn en het gebied dat Butch Cassidy en de Sundance Kid onveilig maakten.

De staten Montana, North Dakota, Montana en Wyoming promoten zichzelf niet voor niets als 'The Real America'. Hoogtepunten van dit gebied zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.
In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument. In Custer State Park leven meer dan 1500 bizons. De aanblik van een kudde buffels die over de vlakte stormt is onvergetelijk!

In North Dakota begon Theodore's Roosevelts liefde voor de natuur, die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de National Parks Service. In het naar hem vernoemde National Park heeft u een prachtig uitzicht op de Badlands.

Montana is Big Sky Country, de staat met de uitgestrekte ranches. Waar de goudzoekers hun sporen hebben nagelaten in de spookstadjes en waar het oude Westen herleeft in de steden. Plaatsjes als Bozeman,  Butte en Helena weten hun verleden uitstekend te combineren met moderne faciliteiten.
Geen staat heeft meer ongerepte wildernis dan Idaho. U vindt er - op de grens met Oregon-  Hells Canyon, een kloof dieper dan de Grand Canyon, In het zuiden ligt het desolate, maar wonderschone Craters of the Moon National Monument naast het berggebied van de Sawtooth National Recreation Area.

Colorado is de bestemming voor outdoorenthousiasten, met meer dan 300 dagen zon per jaar, de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains, skiresorts van wereldklasse en vele mogelijkheden voor outdooractiviteiten.  In het zuiden worden de rotswoningen van de Anasazi-indianen bewaart in Mesa Verde National Park, een Werelderfgoed.


De Rocky Mountains staten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto of camper te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Of verblijf een aantal dagen op een heuse ranch. Zo ervaart u het Wilde Westen pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het echte Amerika.

Insider Tips


- Doorkruis het Wilde Westen te paard
- Maak een avontuurlijke tocht over de rivieren
- Verken Custer State Park per jeep
- Ontmoet de presidenten by Mount Rushmore
- Wandel met een gids door Yellowstone National Park

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam – Boston en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 14 dagen motorhuur Cat. A (1 motor)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie