From the Pacific to the Rockies

Seattle - Yakima - Coeur D'Alene - Kalispell - Butte - Big Sky - Yellowstone National Park - Cody - Gilette - Rapid City - Hot Springs - Cheyenne - Denver. 

Ontdek het mooie Seattle aan de Pacific Coast en reis daarna door de natuurlijke pracht van de Rockies. Geniet in Wyoming en Montana van de schilderachtige routes en die u door prachtige landschappen en langs panoramische uitzichten leiden. Maak kennis met de geschiedenis van de regio bij het Crazy Horse Memorial, Mount Rushmore en het Wounded Knee Museum, en ervaar de 'Old West' in het stadje Deadwood. Tijdens deze reis mag een verblijf op een ranch natuurlijk niet ontbreken!


Dag 1: Aankomst in Seattle, WA
Na aankomst op Seattle-Tacoma International Airport haalt u uw huurauto op en gaat u naar uw hotel. Seattle staat bekend als de “Emerald City” dankzij de groene kleur van het omringende water. De stad is gelegen op een smalle strook land tussen Puget Sound en Lake Washington en wordt omringd door de Olympic Mountains in het westen en de vulkanische toppen van de Cascade Range in het oosten. Het centrum van Seattle heeft vele uitstekende restaurants.

Overnachting: Quality Inn & Suites

Dag 2: Seattle, WA
Vandaag kunt u genieten van alle bezienswaardigheden van Seattle. Veel van het moderne Seattle begon in het jaar 1962 met de World’s Fair. Mede hierdoor heeft Seattle de ‘Space Needle’, het Seattle Center, Colosseum en andere bezienswaardigheden. Een van Seattle’s grootste attracties is de Waterfront. Hier zijn winkels, restaurants, het aquarium van Seattle, het Odyssey Maritime Discovery Center en Ye Olde Curiosity. Neem ook de tijd om de Pike Place Market te bezoeken. Deze markt, die is geopend sinds 17 Augustus 1907, is een van de oudste publieke markten van het land. U kunt ook genieten van een kop koffie bij de eerste Starbucks, die in 1971 op Pike Place Market de deuren opende. Na een lange dag wandelen, kunt u genieten van de mooie uitzichten over de stad vanaf een rondvaartboot op het water van Puget Sounds.

Overnachting: Quality Inn & Suites Seattle

Dag 3: Seattle, WA – Mt. Rainier National Park – Yakima, WA (289km)
Vandaag rijdt u via een schilderachtige route richting Mount Rainier. Deze actieve stratovulkaan is bedekt door meer dan 950 m2 eeuwige sneeuw en gletsjers. De 4.392m hoge berg is omgeven door prachtige oude bossen en spectaculaire alpenweiden met in de zomer kleurrijke wilde bloemen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar voor alle niveaus. U kunt een bezoek brengen aan het Longmire Museum: pionier James Longmire ontdekte hier in 1883 minerale bronnen en bouwde het eerste hotel van Mt. Rainier. Zijn advertenties voor miraculeus genezend water, hielpen bij het op gang komen van het eerste toerisme en het ontstaan van het park. Neem de tijd voor de makkelijke 0.8 km lange Trail of the Shadows die aan de overzijde van de hoofdweg begint. Bezoek in Longmire ook het Wilderness Information Center voor informatie over andere wandelroutes Daarna rijdt u langs Mount St. Helen. In 1980 kwamen door een uitbarsting van deze vulkaan dorpen tot honderden kilometers er vandaan, onder een deken van vulkanische as te liggen. Het aangezicht van de berg werd voor altijd veranderd. Sindsdien kunnen bezoekers de vulkaankegel en omgeving bezoeken om te zien hoe de natuur zich op wonderbaarlijke wijze heeft kunnen herstellen. Na uw bezoek aan het National Park rijdt u verder naar Yakima, bekend als Washington's wijngebied, voor uw overnachting.

Overnachting: Red Lion Yakima Center

Dag 4: Yakima, WA –  Spokane – Coeur D'Alene, ID (376km)
U vertrekt uit Yakima in noordwestelijke richting naar Spokane. Deze stad, gelegen tussen de bergen, is een mekka voor buitensport mogelijkheden. U kunt in de bergen gaan skiën, trektochten maken, fietsen, maar ook zijn er meren en rivieren om in te zwemmen, op te varen en te vissen, golfbanen met uitdagende holes en dat alles in een onovertroffen landschap. U kunt er ook naar hartenlust winkelen in schitterende nieuwe winkelcentra, gerenoveerde historische gebouwen, unieke boetiekjes en de welbekende warenhuizen. En als het tijd is voor een kleine versnapering, zult u er heerlijke regionale gerechten vinden, maar ook bekende favorieten. Spokane heeft hét recept voor uw nieuwe favoriete maal! Rijd daarna door naar Coeur d'Alene voor overnachting.

Overnachting: Comfort Inn & Suites Coeur d’Alene

Dag 5: Coeur D'Alene, ID – Kalispell Area, MT (328km)
Leer vanmorgen de mooie stad Coeur d'Alene kennen. Coeur d'Alene staat bekend om de vele festivals, concerten, unieke restaurants en vele winkelmogelijkheden. Vertrek in de middag naar Kalispell. Dit stadje werd, als onderdeel van de spoorweguitbreiding, aan het eind van de negentiende eeuw gesticht. Sinds het jaar 2000 is de stad meer dan verdubbeld in omvang en heeft het een groeiende kunstenaarsgemeenschap, met vele kunstgaleries en studio's. Antiek- en cadeauwinkels bieden nog meer mogelijkheden om te winkelen. De stad heeft twee musea: het Hockaday Museum of Art en het 1894 Central School Museum, de eerste school van Kalispell, die nu dient als een historisch museum.

Overnachting: Red Lion Hotel Kalispell

Dag 6: Kalispell, MT – Glacier National Park – Kalispell, MT (104km)
U maakt vandaag een uitstapje in noordoostelijke richting. Plots zullen de grillige bergtoppen, uitgeslepen door oeroude gletsjers, voor u opdoemen. Dit is Glacier National Park, met een oppervlakte van ruim 5000 m2, een van de mooie en dramatische berggebieden van het continent. Het park bestaat uit twee bergruggen die soms ook wel het zuidelijke verlengstuk van de Canadese Rockies worden genoemd. Het park telt zo'n 762 meren, tientallen gletsjers en ontelbare watervallen.

Overnachting: Red Lion Hotel Kalispell

Dag 7: Kalispell, MT – Missoula – Butte, MT (389km)
Vanmorgen vertrekt u in zuidelijke richting op Highway 93 voor een adembenemende mooie rit lang de oever van Flathead Lake, het grootste natuurlijke zoetwatermeer ten westen van de Mississippi. Stop in het stadje Missoula voor een bezoek aan de Hellgate Trading Post, die oorspronkelijk werd opgezet in 1860 om handel te drijven met Indianen, mijnwerkers op doorreis en boeren die zich in de aangrenzende valleien vestigden. Ga verder via de Pintler Scenic Byway voor een korte stop in het kleine stadje Philipsburg waar u saffieren kunt opgraven. Daarna rijdt u door naar Butte, een kleine stad langs de Continental Divide in de Rocky Mountains. Butte heeft fantastische restaurants, een levendig uitgaansleven, en een omgeving waar heel Montana jaloers op is. Vanwege z'n ligging biedt het een grote keuze aan buitensportmogelijkheden.

Overnachting: Best Western Plus Butte Plaza Inn

Dag 8: Butte, MT –  Big Sky, MT (186km)
U laat Butte achter u en reist zuidwaarts naar Big Sky, Montana, voor een onvergetelijk verblijf van twee dagen op de 320 Guest Ranch. Hier zult u de de echte ‘Western’ sfeer en gastvrijheid ervaren! Deze guest ranch bestaat uit een 110 jaar oude hoeve en 130 hectare ongerept gebied langs de Gallatin River. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u nog meedoen aan enkele van de inbegrepen ranch activiteiten en plannen maken voor de dag van morgen.

Overnachting: 320 Guest Ranch of gelijkwaardig

Dag 9: 320 Guest Ranch, Big Sky, MT
Vandaag kunt u deelnemen aan de vele activiteiten die op en rondom de ranch worden aangeboden. Een aantal van onze favorieten zijn paardrijden, een ‘hayride’ maken, wandelen  of wild spotten. U kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen rondslenteren over de rustige delen van de ranch. Het diner in het Steak House Restaurant en Saloon is een ervaring op zich. Gastronomische maaltijden in cowboystijl en een zorgvuldig gekozen wijnselectie staan voor u klaar.

Overnachting: 320 Guest Ranch of gelijkwaardig

Dag 10: Big Sky, MT – Yellowstone National Park, WY (80km)
Vandaag is de eerste dag om Yellowstone National Park te ontdekken. Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld, een rolmodel voor elk ander park. Een van de bekendste bezienswaardigheden in het nationale park is Old Faithful. Deze geiser heeft zijn naam te danken aan zijn precisie en voorspelbaarheid. Uitbarstingen bij Old Faithful duren een tot vijf minuten, en spuiten water en stoom tot 184 voet omhoog. Terwijl het hoofdzakelijk in stand gehouden werd om deze geisers en hittebronnen te beschermen, is Yellowstone met zijn 880,000 hectare ook een belangrijk toevluchtsoord geworden voor wilde dieren: elanden, herten, bizons, en de dieren die op hun jagen zoals poema’s, wolven, zwarte beren en grizzlyberen. Vergeet niet de auto uit te komen voor een prachtige wandeling!

Overnachting: Gray Wolf Inn & Suites of gelijkwaardig

Overnachting: in het park, op basis van beschikbaarheid. Vroeg boeken is noodzakelijk; anders zalvergelijkbare accommodatie vlakbij het park gereserveerd worden.  

Dag 11: Yellowstone National Park, WY – Cody, WY (213km)
Vandaag kunt u de Loop, die u gisteren nog niet gedaan heeft, rijden. Door de afgelegen ligging, en door de afmetingen van het park, kunnen dieren vrij rondtrekken en leven zoals hun soortgenoten al eeuwen hebben geleefd. Elanden, wapitiherten en buffels zijn de meest voorkomende bewoners. Ga door naar Cody, bekend als “the Rodeo Capital of the World”, voor uw overnachting.

Overnachting: Comfort Inn Cody E Yellowstoneor

Dag 12: Cody, WY – Gillette, WY (400km)
Gebruik de ochtend om Buffalo Bill Historical Center te bezoeken, met uitgebreide exposities over de geschiedenis van het Amerikaanse Westen. Eigenlijk zijn het vijf musea in één en ze bieden een uitgebreide blik op de geschiedenis, kunst en cultuur van het westen van Amerika. Er zijn: The Whitney Gallery of Western Art, The Plains Indian Museum, The Cody Firearms Museum, The Drapper Museum of Natural History en The Harold McCracken Research Library. Ga verder naar Gillette voor uw overnachting.

Overnachting: Ramada Plaza & Convention Center Gillette

Dag 13: Gillette, WY –  Devils Tower – Deadwood – Rapid City, SD (293km)
Vanmorgen vertrekt u uit Gillette en rijdt u in noordoostelijke richting voor een bezoek aan Devils Tower National Monument. De bijna verticale monoliet, bekend als Devils Tower, rijst 386 meter boven de Belle Fourche River uit. Het is een heilige plaats voor veel Amerikaanse indianenstammen, die de monoliet namen als ‘Bear’s Lodge’ en ‘Bear’s Tipi’ gaven. Uw volgende stop is de historische stad Deadwood, gelegen in de Black Hills. Dit oude mijnstadje heeft een nog even wilde kern als in de 19e eeuw, toen de outlaws, gokkers en pistooltrekkers de straat beheersten. Tegenwoordig is de hele stad een National Historic Landmark en een ideale plaats om uw eigen innerlijke “outlaw” te bevrijden. Bezoek Saloon No.10, beroemd als de plek waar Wild Bill Hickok werd doodgeschoten. Rijd daarna verder naar Rapid City waar u 2 nachten verblijft.

Overnachting: Baymont Inn & Suites

Dag 14: Rapid City– Wounded Knee Museum – Badlands NP– Rapid City,SD (258km)
Vertrek vanmorgen uit Rapid City voor een rit door het Badlands National Park. Door miljoenen jaren wind, water en erosie zijn diepe valleien uitgeslepen en zijn de pieken, steile rotswanden en grillige rotsen van de Badlands gevormd. et park huisvest veel wildsoorten, inclusief dikhoornschapen, bizons, kitvossen en de bedreigde zwartvoetbunzing. Antilopen en herten ziet men vaak rondtrekken in de buurt van wegen en picknickplaatsen. Neem de schilderachtige Route 44 naar de Badlands. Gebruik het eerste uur om naar de informatieve video van het Park te kijken en kijk rond op de expositie in het Visitor Center; rijd vervolgens over de 240-Loop Road (ongeveer 60min.) en stop onderweg om foto's te maken. Vertrek uit de Badlands via I-90 naar de historische stad Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. U kunt onderweg lunchen bij Wollies, een lokale favoriet. In het Wounded Knee Museum bieden exposities en foto's een levendig beeld van wat er echt gebeurde bij het bloedbad van Wounded Knee. In de avond keert u terug naar uw hotel.

Overnachting: Baymont Inn & Suites

Dag 15: Rapid City, SD – Mount Rushmore – Crazy Horse Memorial – Custer State Park – Hot Springs, SD (293km)
Vandaag start u met een bezoek aan Mount Rushmore. De vier in steen uitgehouwen figuren vertegenwoordigen de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis. De beeltenissen van George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt zijn vastgelegd in steen, als visionairs die ieder voor zich hebben bijgedragen aan de stichting van de Verenigde Staten. U kunt ook een bezoek brengen aan het Crazy Horse Memorial, de grootste bergsculptuur van de wereld, waar nog aan gewerkt wordt. Het vertelt in graniet het verhaal van de grote, patriottische Native American held, die stierf in 1877.Op weg naar Hot Springs voor uw overnachting, kunt u er voor kiezen om het Custer State Park te bezoeken, waar een grote variëteit aan wild en prachtige landschappen te vinden is.

Overnachting: USA Stay Hotel & Suites

Dag 16: Hot Springs, SD – Mammoth Site – Cheyenne, WY (405km)
Begin de dag met een bezoek aan de beroemde Mammoth Site waar u de blootlegging van de geschiedenis zelf kunt waarnemen. Het is de enige tentoonstelling van mammoetfossielen in de USA. In 1974 kwam de bouw van een woningproject tot een abrupt einde toen een bestuurder van een tractor een ruim twee meter lange slagtand blootlegde. Paleontologen verklaarden kort daarna dat de werklui het graf van 26.000 jaar oude Amerikaanse en Woolly (wolharige) mammoeten ontdekt hadden. Er zijn tot heden 52 gevonden. In het gebouw krijgt u tijdens een fascinerende rondleiding uitleg over hoe deze 10-ton wegende mammoeten, tezamen met kamelen, beren en knaagdieren, gevangen zaten in een zinkgat met steile hellingen. In de Black Hills Wild Horse Sanctuary kunt u vervolgens wilde mustangs in hun natuurlijke omgeving zien. Ga dan verder naar Cheyenne voor uw overnachting.

Overnachting: Red Lion Hotel Cheyenne

Dag 17: Cheyenne, WY – Rocky Mountain National Park – Denver, CO (310km)
Ga vanmorgen voor een kort bezoek naar Cheyenne's State Capitol Building en bewonder de beroemde gouden koepel. Rijd dan verder naar Rocky Mountain National Park, een gebied vol pijnboom- en sparrenbossen en velden vol met wilde bloemen. Het park is uniek vanwege zijn gevarieerd terrein, vooral veroorzaakt door het extreme verschil in hoogte. U kunt hier uitstekend wild spotten; in het park komen elanden, muildierherten, bevers, coyotes, rivierotters, dikhoornschapen en een overvloed aan zangvogels voor. De Trail Ridge Road, die in het westen het park doorsnijdt, wordt bestempeld als één van de schilderachtigste routes van Amerika. Het is in 1996 aangewezen als All-American Road, één van de eerste zes in het land. De Trail Ridge Road is, met 3715 meter hoogte, de hoogste verharde highway in de US. Exposities in het Alpine Visitor Center op de Fall River Pass, op 3.597m, laten het leven op de alpine toendra zien. Rijd door naar Denver voor de laatste overnachting.

Overnachting: Quality Inn Denver Airport

Dag 18: Denver, CO –  Denver International Airport, CO (42km)
Na deze afwisselende en indrukwekkende rondreis, waar u nog lang van zult nagenieten, vertrekt u op uw gemak naar Denver International Airport voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 19: Aankomst Amsterdam

Comfort Inn & Suites Coeur D'Alene

Ligging

Het Comfort Inn & Suites Coeur D'Alene ligt in Coeur d'Alene

Best Western Plus Butte Plaza

Ligging

Het Best Western Plus Butte Plaza ligt in Butte

Red Lion Hotel Cheyenne

Ligging

Het Red Lion Hotel Cheyenne ligt in Cheyenne

Comfort Inn Cody - East Yellowstone

Ligging

Het Comfort Inn Cody - East Yellowstone ligt in Cody

Flydrive Go Amerika

Quality Inn & Suites Seattle Center

Ligging

Het Quality Inn & Suites Seattle Center ligt in Seattle

320 Guest Ranch

Ligging

Het 320 Guest Ranch ligt in Gallatin Gateway

Ramada Plaza & Convention Center Gillette

Ligging

Het Ramada Plaza & Convention Center Gillette ligt in Gilette

Red Lion Hotel Kalispell

Ligging

Het Red Lion Hotel Kalispell is verbonden met het winkelcentrum Kalispell Center Mall en gunstig gelegen in de buurt van vele eetgelegenheden en winkels. Conrad Mansion ligt op 15 minuten lopen van het Kalispell Red Lion Hotel. National Park West Glacier

Baymont Inn & Suites Keystone

Ligging

Het Baymont Inn & Suites Keystone ligt in Keystone

Quality Inn Denver Airport

Ligging

Het Quality Inn Denver Airport ligt in Denver

Usa Stay Hotel & Suites

Ligging

Het Usa Stay Hotel & Suites ligt in Hot Springs

Gray Wolf Inn & Suites

Ligging

Het Gray Wolf Inn & Suites ligt in West Yellowstone

Red Lion Hotel Yakima Center

Ligging

Het Red Lion Hotel Yakima Center ligt in Yakima

Seattle

Seattle is de stad van de goudzoekers, van de 'grunge'-muziek, maar heeft tegelijkertijd een elegantie door de aanwezigheid van vele internationale bedrijven zoals Boeing, Microsoft en Starbucks. Wist u dat deze beroemde koffieketen hier ooit zijn eerste winkel opende?   Bekijk de stad vanuit de hoogte vanuit de Space Needle en zie de verse vis op Pike Place Market. Bijzonder is de Seattle Underground Tour, waar u nog delen van het oude Seattle kunt zien. Seattle is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Rainier,  het hart van het gelijknamige National Park. Ondanks dat deze vulkaan in de negentiende eeuw voor het laatst uitbarste is deze nog steeds actief. Het omringende natuurgebied biedt een mooi berglandschap met bossen, bergweiden, gletsjers en rivieren.

Yellowstone N.P.

Hoogtepunten tijdens een reis door de Rocky Mountains regio zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.

Mount Rushmore

In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument.

Denver

Denver is een plezierige stad met een hoog cultuurgehalte, waar altijd wel een festival of andere activiteit plaatsvindt. Bezoek het Museum of Contemporary Art of het Colorado History Museum. In 'LoDo' kunt u struinen langs de Victoriaanse gebouwen met bijzondere winkeltjes en gezellige cafés.

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - Seattle en Denver – Amsterdam (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 18 dagen autohuur Hertz, type compact (B) op basis van fully-inclusive (bij 4 personen fullsize F)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- entreegelden nationale parken
- optionele activiteiten op de ranch
- achterlatingskosten autohuur USD 500 plus lokale belasting
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie