Rocky Mountains Discovery

23-daagse autorondreis Rocky Mountain States, vanuit Denver. Hoogtepunten: Denver, Cheyenne. Black Hills, Mount Rushmore, Deadwood, ranch-stay, Cody, Yellowstone NP, Grand Teton NP, Flaming Gorge, Dinosaur NM, Moab, Arches NP., Rocky Mountain NP.

Wild West USA! Tijdens deze reis door de staten Colorado, South Dakota en Wyoming ziet u Amerika op zijn best! Ontdek het Amerika van Buffalo Bill en Calamity Jane, met de lege prairies met kuddes bizons, uitgestrekte ranches en overal de sporen van het Oude Westen.


Dag 1: Amsterdam - Denver
U vertrekt vanuit Amsterdam naar Denver. Na aankomst haalt u uw huurauto op en gaat u naar uw hotel. Begin uw avontuur in de Rocky Mountains in ‘Mile High City’ Denver. In het gezellige Lodo (Lower Downtown) kunt u heerlijk eten op een terrasje en genieten van een lokaal gebrouwen biertje. Welkom in Colorado!

Overnachting: Holiday Inn Cherry Creek

Dag 2: Denver
Denver is een plezierige stad met een hoog cultuurgehalte, waar altijd wel een festival of andere activiteit plaatsvindt. Bezoek het Museum of Contemporary Art of het Colorado History Museum. U kunt ook teruggaan naar LoDo en struinen langs de Victoriaanse gebouwen met bijzondere winkeltjes en gezellige cafés.

Overnachting: Holiday Inn Cherry Creek

Dag 3: Denver - Cheyenne
U rijdt vandaag een kort afstand naar Cheyenne. Dit plaatsje kent een roemrucht en wild verleden, waarmee u kunt kennismaken in het Frontier Days Old West Museum. ’s Avonds kunt u ook een bezoek brengen aan een authentieke saloon en alvast in de sfeer komen. Welkom in het Wilde Westen!

Overnachting: Fairfield Inn

Dag 4: Cheyenne - Black Hills
Ga vroeg op weg naar de Black Hills in South Dakota. In het Custer State Park lopen meer dan 1500 bizons vrij rond. Tijdens een rit over de Wildlife Loop Road heeft u grote kans er een aantal tegen te komen. U overnacht vlakbij Mount Rushmore, uw eerste bestemming morgenochtend.

Overnachting: Ramada Keystone near Mount Rushmore

Dag 5: Black Hills
Vanmorgen staat u oog in oog met de presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln bij het Mount Rushmore National Memorial. Minder bekend is het nabijgelegen Crazy Horse Memorial, voor de indianenleider Crazy Horse. Er wordt nog steeds aan gebouwd, eenmaal klaar zal het 170 meter hoog en 195 meter lang zijn. Vanmiddag raden wij u aan een bezoek te brengen aan het Badlands National Park. Het spookachtig mooie landschap rijst hier op mysterieuze wijze uit de prairie, een geologisch wonder met een doolhof van bijzondere rotsformaties, kloven en ravijnen.

Overnachting: Ramada Keystone near Mount Rushmore

Dag 6: Black Hills - Deadwood
Vandaag speelt u de hoofdrol in uw eigen ‘Dances with Wolves’. In Spearfish Canyon werd de winterscene uit Dances with Wolves opgenomen. Tijdens het opnames raakte Kevin Costner zo gecharmeerd van Deadwood dat hij inmiddels eigenaar is van één van de vele casino’s in dit historische plaatsje. In dit westernplaatsje wordt de legende van Wild Bill Hickok en Calamity Jane in leven gehouden. Stap terug in de tijd van de pioniers in het Days of 76 Museum en sluit de dag af in de Midnight Star Saloon.

Overnachting: Deadwood Gulch Resort

Dag 7: Deadwood - Ucross
U rijdt de staat Wyoming binnen, van ‘Dances with Wolves’ naar een ‘Close Encounter’ bij Devil’s Tower, met de 364 meter hoge rotsformatie waar de beroemde film werd opgenomen. Vervolgens rijdt u verder naar Ucross, waar u 2 nachten verblijft op een echte westernranch.

Overnachting: Ranch at Ucross, inclusief ontbijt en diner

Dag 8: Ucross
Vandaag kunt u uw eigen avontuur kiezen. Rij te paard over de prairies voor de ultieme westernervaring of maak een wandeling door de rustige omgeving.

Overnachting: Ranch at Ucross, inclusief ontbijt en diner

Dag 9: Ucross - Cody
Maak vanmorgen een stop bij Little Bighorn National Monument, voordat u verder rijdt naar Cody, de toegangspoort tot Yellowstone National Park. U moet hier zeker een bezoek brengen aan het interessante museum van de Buffalo Bill Historical Society.

Overnachting: Buffalo Bill Village

Dag 10: Cody - Yellowstone National Park
U rijdt het eerste nationale park van Amerika binnen, Yellowstone; een park met een bijzonder afwisselend landschap, meren, watervallen en prachtige berggebieden wisselen elkaar af. Yellowstone is vooral bekend om de vele geisers, warmwaterbronnen en andere geothermische wonderen (er zijn er meer dan 10.000!). U verblijft 2 nachten midden in het park.

Overnachting: Canyon Village

Dag 11 en 12: Yellowstone National Park
Twee dagen in de bijzondere natuur van Yellowstone National Park. Ontdek de enorme verscheidenheid aan natuurwonderen. Mammoth Hot Springs is een favoriete verzamelplaats voor kuddes dikhoornschapen. De kokende waterpoelen lijken hier met witte kalk bedekt te zijn. Anders zijn de bronnen van de Artist Paint Pots, die juist in een kaleidoscoop van kleuren uit grond omhoog borrelen. De meeste geisers vindt u rondom de Old Faithful geiser. Deze beroemde geiser spuit dagelijks trouw op gezette tijden het hete water hoog in de lucht. Langs de randen van de Grand Canyon of the Yellowstone River klaterende heldere watervallen langs de steile rotswanden naar beneden. Neem rustig de tijd om het park te bewonderen en houd uw ogen open, de kans is groot dat u een beer of een kudde bizons ziet!

Overnachting:
Dag 11: Canyon Village
Dag 12: Grant Village

Dag 13: Yellowstone National Park - Jackson
Nog een laatste blik op Yellowstone tijdens de rit zuidwaarts naar het Grand Teton National Park. Grand Teton is een paradijs voor wandelaars, met eindeloos veel wandelpaden. De meren en rivieren lenen zich uitstekend voor watersportactiviteiten, zoals een rustige rafttocht over de Snake River. De komende 2 nachten verblijft u in Jackson, aan de zuidkant van het park. Dit moderne plaatsje ademt nog de sfeer van het Oude Westen. Toegangsbogen gemaakt van elandgeweien markeren de ingang van het park midden in het centrum, terwijl u aan de houten trottoirs talloze winkels vindt.

Overnachting: Mountain Modern Motel

Dag 14: Jackson
De hele dag in Grand Teton National Park. Wij raden u zeker aan om een rit te maken over de drie toeristische routes door het park. De wegen kronkelen door het magnifieke berglandschap, langs heldere meren en na elke bocht een nieuwe verrassing. Of maak een excursie onder begeleiding van een gids. Hij brengt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet zult komen!

Overnachting: Mountain Modern Motel

Dag 15: Jackson - Vernal
Even ten zuiden van Rock Springs vindt u de Firehole Canyon, met unieke rotspilaren langs de oever van Lake Flaming Gorge. U bevindt zich hier aan de noordzijde van de Flaming Gorge, een uniek natuurgebied met kleurrijke rotsformaties. Het meer is ook een paradijs voor visser, vanwege de grote aantallen forellen.

Overnachting: Holiday Inn Express

Dag 16: Vernal - Moab
In het Dinosaur National Monument, op de grens van Utah en Colorado, kunt u de sporen uit een ver verleden zien. De overblijfselen van de prehistorische bewoners van het gebied zijn nog zichtbaar in de rotsen. Meer dan 1500 fossielen van dinosaurussen zijn hier nog te vinden. Ook latere bewoners, de indianen, hebben hun sporen nagelaten in rotstekeningen. U vervolgt de weg naar Moab, de toegangspoort tot twee spectaculaire nationale parken; Arches en Canyonlands. Moab is een charmant westernstadje.

Overnachting: Aarchway Inn

Dag 17: Moab
In Arches National Park heeft miljoenen jaren lange erosie een uniek landschap gevormd met meer dan 2000 natuurlijke bogen. U kunt het park met de auto of tijdens een wandeling verkennen. Twee toeristische routes brengen u langs de bekendste uitzichtpunten. U ziet de beroemde Delicate Arch vanuit de verte en kunt een korte wandeling maken naar North Window en Double Arch. Langere wandelingen brengen u tot nog dichter bij de bijzondere rotsformaties. Canyonlands National Park is een van de laatste relatief ongerepte delen van het Colorado Plateau. Door miljoenen jaren lange erosie is hier een indrukwekkend landschap ontstaan van kloven, rivierbeddingen en mesas (bergen met een platte top). U kunt vandaag het Island in the Sky District per auto of te voet verkennen. Vlakbij de ingang ligt ook het Dead Horse Point State Park. Wij raden u aan zeker ook hier een stop te maken bij het uitzichtpunt over de Colorado River. Moab is het centrum van outdooractiviteiten. Wij adviseren u graag over de avontuurlijke dagtochten in de omgeving, zoals jeeptours of rafting-excursies.

Overnachting: Aarchway Inn

Dag 18: Moab - Grand Junction
U rijdt terug naar Colorado naar de omgeving van Grand Junction. Wie had gedacht om in deze omgeving van rotsen en canyons een vruchtbaar wijngebied te vinden? 17 Wijnhuizen hebben hier hun deuren geopend en laten u graag kennismaken met de kenmerkende smaak van de Colorado-wijnen. U kunt ook een tour met gids langs de wijngaarden reserveren, zodat u optimaal van de wijnen kunt genieten.

Overnachting: Grand Vista Hotel

Dag 19: Grand Junction - Estes Park
Nergens anders is het grootse landschap van de Rocky Mountains beter te aanschouwen dan in het gelijknamige National Park. U rijdt er door bergweides en langs heldere bergstromen, door dichte bossen en over hoge bergpassen. Overal kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht op de omringende bergen.

Overnachting: Alpine Trails Motel

Dag 20: Estes Park
Vandaag kunt u een hele dag doorbrengen in het spectaculaire landschap van Rocky Mountain National Park. Maak bijvoorbeeld een rit over de Trail Ridge Road. Een korte wandeling brengt u bij de Forest Canyon Overlook. Het hoogste punt van de weg ligt op bijna 3700 meter hoogte bij Rock Cut. Wij raden u hier aan om een wandeling te maken door het ruige toendralandschap voor een prachtig uitzicht over het berglandschap.

Overnachting: Alpine Trails Motel

Dag 21: Estes Park - Denver
Een korte rit terug naar Denver, voor de laatste overnachting.

Overnachting: Holiday Inn Cherry Creek

Dag 22: Denver - Amsterdam
U rijdt naar de luchthaven van Denver waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 23: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam waar de reis eindigt.

Rocky Mountains Discovery

Hotels
Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Accommodaties
 • Denver - Holiday Inn Cherry Creek
 • Cheyenne – Fairfield Inn
 • Black Hills – Ramada Keystone near Mount Rushmore
 • Deadwood – Deadwood Gulch Resort
 • Ucross - Ranch at Ucross
 • Cody - Buffalo Bill Village
 • Yellowstone NP - Canyon Village
 • Yellowstone NP -Grant Village
 • Jackson - Mountain Modern Motel
 • Vernal - Holiday Inn Express
 • Moab - Aarchway Inn
 • Grand Junction - Grand Vista Hotel
 • Estes Park - Alpine Trails Motel
 • Denver - Holiday Inn Cherry Creek
 • Amerika en Canada

  geyser-2166878_1024x685

  Rocky Mountains & Yellowstone

  In de staten in de Rocky Mountains vindt u nog het 'echte Amerika'. Het is het echte Wilde Westen, het land van cowboys en indianen, van kuddes bizons op uitgestrekte prairies,  maar ook van de nationale parken als Yellowstone National Park en Grand Teton National Park.  Dit is waar Lewis en Clarke op ontdekkingsreis gingen, waar Custer en Crazy Horse vochten bij Little Big Horn en het gebied dat Butch Cassidy en de Sundance Kid onveilig maakten.

  De staten Montana, North Dakota, Montana en Wyoming promoten zichzelf niet voor niets als 'The Real America'. Hoogtepunten van dit gebied zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.
  In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument. In Custer State Park leven meer dan 1500 bizons. De aanblik van een kudde buffels die over de vlakte stormt is onvergetelijk!

  In North Dakota begon Theodore's Roosevelts liefde voor de natuur, die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de National Parks Service. In het naar hem vernoemde National Park heeft u een prachtig uitzicht op de Badlands.

  Montana is Big Sky Country, de staat met de uitgestrekte ranches. Waar de goudzoekers hun sporen hebben nagelaten in de spookstadjes en waar het oude Westen herleeft in de steden. Plaatsjes als Bozeman,  Butte en Helena weten hun verleden uitstekend te combineren met moderne faciliteiten.
  Geen staat heeft meer ongerepte wildernis dan Idaho. U vindt er - op de grens met Oregon-  Hells Canyon, een kloof dieper dan de Grand Canyon, In het zuiden ligt het desolate, maar wonderschone Craters of the Moon National Monument naast het berggebied van de Sawtooth National Recreation Area.

  Colorado is de bestemming voor outdoorenthousiasten, met meer dan 300 dagen zon per jaar, de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains, skiresorts van wereldklasse en vele mogelijkheden voor outdooractiviteiten.  In het zuiden worden de rotswoningen van de Anasazi-indianen bewaart in Mesa Verde National Park, een Werelderfgoed.


  De Rocky Mountains staten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto of camper te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Of verblijf een aantal dagen op een heuse ranch. Zo ervaart u het Wilde Westen pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het echte Amerika.

  Insider Tips


  - Doorkruis het Wilde Westen te paard
  - Maak een avontuurlijke tocht over de rivieren
  - Verken Custer State Park per jeep
  - Ontmoet de presidenten by Mount Rushmore
  - Wandel met een gids door Yellowstone National Park

  Inbegrepen
  - vlucht Amsterdam – Denver en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 21 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive (type fullsize bij 4 personen)
  - hotelovernachtingen op basis van logies
  - Nederlandstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

  Wild West USA!  Ontdek het Amerika van Buffalo Bill en Calamity Jane, met de lege prairies met kuddes bizons, uitgestrekte ranches en overal de sporen van het Oude Westen. Voeg hierbij de natuurwonderen van Yellowstone National Park en de imposante berglandschappen van de Rocky Mountains en u zult begrijpen waarom deze regio zichzelf met recht 'The Real America' noemt. Tijdens deze reis door de staten Colorado, South Dakota en Wyoming ziet u Amerika op zijn best!

  Route:

  Dag 1: Amsterdam - Denver
  Dag 2: Denver
  Dag 3: Denver - Cheyenne
  Dag 4: Cheyenne - Black Hills
  Dag 5: Black Hills
  Dag 6: Black Hills - Deadwood
  Dag 7: Deadwood - Ucross
  Dag 8: Ucross
  Dag 9: Ucross - Cody
  Dag 10: Cody - Yellowstone National Park
  Dag 11: Yellowstone National Park
  Dag 12: Yellowstone National Park
  Dag 13: Yellowstone National Park - Jackson
  Dag 14: Jackson
  Dag 15: Jackson - Vernal
  Dag 16: Vernal - Moab
  Dag 17: Moab
  Dag 18: Moab - Grand Junction
  Dag 19: Grand Junction - Estes Park
  Dag 20: Estes Park
  Dag 21: Estes Park - Denver
  Dag 22: Denver - Amsterdam
  Dag 23: Aankomst Amsterdam

   

  Uw reis op maat
  Deze reis is slechts een voorbeeld. Wilt u deze route aanpassen of uw eigen reis samenstellen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Graag bespreken wij met u uw reiswensen.

  Ook indien u met kinderen reist, stellen wij graag een offerte op maat voor u samen, inclusief de kinderkortingen die van toepassing zijn op bijv. vluchten en accommodatie.

  2019 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie