Western Family Adventure

21-daagse autorondreis vanuit Salt Lake City. Hoogtepunten: Grand Teton NP. Yellowstone NP, Cody, Spearfish, Black Hills, Mount Rushmore,  Rocky Mountain NP, Black Canyon of the Gunnison, Moab, Arches NP.

Stap in de voetsporen van de cowboys en verken het Wilde Westen van de Rocky Mountain States. U bezoekt onder andere Yellowstone National  Park en de indrukwekkende Badlands De reis eindigt in activiteitenhoofdstad Moab, toegangspoort tot Arches en  Capitol  Reef National  Park. Tijdens de reis zijn er veel mogelijkheden voor optionele activiteiten, zoals raften, paardrijden, ziplining of avontuurlijke jeeptours. Wilt u de reis echt bijzonder maken? Kies dan voor overnachting in een luxe safaritent nabij Mount Rushmore!


Dag 1:  Amsterdam -  Salt Lake City
U vliegt van Amsterdam naar Salt Lake City. Na aankomst in Salt Lake City haalt u de huurauto op. U verblijft de komende nacht nabij de luchthaven van Salt Lake City.

Overnachting: RL Salt Lake City 

Dag 2:  Salt Lake City - Jackson (450 km)
Vandaag een lange rit. In de middag bereikt u het plaatsje Jackson, toegangspoort tot het Grand Teton National Park. De komende 2 nachten verblijft u nabij Jackson, aan de zuidkant van het park. Dit moderne plaatsje ademt nog de sfeer van het Oude Westen. Toegangsbogen gemaakt van elandgeweien markeren de ingang van het park midden in het centrum, terwijl u aan de houten trottoirs talloze winkels vindt. Uw hotel is rustig gelegen, even buiten het centrum van Jackson.

Overnachting: Spring Creek Ranch, suite met 2 slaapkamers

Dag 3: Grand Teton National  Park
De hele dag in Grand Teton National Park. Wij raden u zeker aan om een rit te maken over de drie toeristische routes door het park. De wegen kronkelen door het magnifieke berglandschap, langs heldere meren en na elke bocht een nieuwe verrassing.

Optionele excursies:
Ga whitewater raften of maak een rustig 'scenic float'trip.

Overnachting: Spring Creek Ranch, suite met 2 slaapkamers 

Dag 4:  Jackson - Yellowstone National  Park (200 km)
U rijdt noordwaarts en doorkruist het Grand Teton National Park nogmaals op weg naar het eerste nationale park van Amerika, Yellowstone; een park met een bijzonder afwisselend landschap, meren, watervallen en prachtige berggebieden wisselen elkaar af. Yellowstone is vooral bekend om de vele geisers, warmwaterbronnen en andere geothermische wonderen (er zijn er meer dan 10.000!). U verblijft 3 nachten in Yellowstone National Park.

Overnachting: Grant Village, 4-persoonskamer met 2 2 persoonsbedden.

Dag 5 en 6 Yellowstone National Park
Twee dagen in de bijzondere natuur van Yellowstone National Park. Ontdek de enorme verscheidenheid aan natuurwonderen. Mammoth Hot Springs is een favoriete verzamelplaats voor kuddes dikhoornschapen. De kokende waterpoelen lijken hier met witte kalk bedekt te zijn. Anders zijn de bronnen van de Artist Paint Pots, die juist in een kaleidoscoop van kleuren uit grond omhoog borrelen. De meeste geisers vindt u rondom de Old Faithful geiser. Deze beroemde geiser spuit dagelijks trouw op gezette tijden het hete water hoog in de lucht. Langs de randen van de Grand Canyon of the Yellowstone River klaterende heldere watervallen langs de steile rotswanden naar beneden. Neem rustig de tijd om het park te bewonderen en houd uw ogen open, de kans is groot dat u een beer of een kudde bizons ziet!

Optionele excursies: Kajakexcursie op Lake Yellowstone, een paardrijtocht door Yellowstone.

Overnachting: Grant Village, 4-persoonskamer met 2 2 persoonsbedden.

Dag 7: Yellowstone National  Park - Cody 
Nog een dag om Yellowstone National Park te verkennen. Aan het eind van de dag verlaat u het park door de oost-ingang. U verblijft 1 nacht nabij het plaatsje Cody.

Overnachting: Buffalo Bill Village, 4-persoonscabin


Dag 8: Cody - Spearfish (600 km)
Vandaag maakt u wederom een lange rit. Geen straf, want u rijdt door een prachtig uitgestrekt landschap. U passeert Devils Towers National Monument, bekend uit de film Close Encounters of the Third Kind. In de middag bereikt u Spearfish, toegangspoort tot de Spearfish Canyon. Vandaag speelt u de hoofdrol in uw eigen Dances with Wolves. In Spearfish Canyon werd de winterscene uit Dances with Wolves opgenomen. Tijdens het opnames raakte Kevin Costner zo gecharmeerd van Deadwood dat hij inmiddels eigenaar is van één van de vele casinos in dit historische plaatsje. In dit westernplaatsje wordt de legende van Wild Bill Hickok en Calamity Jane in leven gehouden. Stap terug in de tijd van de pioniers in het Days of 76 Museum en sluit de dag af in de Midnight Star Saloon.

Overnachting: Travelodge Spearfish 

Dag 9: Deadwood - Black Hills (125 km)
Ga op weg naar de Black Hills in South Dakota. In het Custer State Park lopen meer dan 1500 bizons vrij rond. Tijdens een rit over de Wildlife Loop Road heeft u grote kans er een aantal tegen te komen. U overnacht 3 nachten vlakbij Mount Rushmore

Overnachting: Baymont Inn & Suites Keystone 

TIP: het is ook geweldig leuk om hier 3 nachten te verblijven in een luxe safaritent met echte bedden van Under Canvas.

Dag 10 en 11: Black Hills & Badlands National  Park
De komende 2 dagen staat u oog in oog met de presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln bij het Mount Rushmore National Memorial. Minder bekend is het nabijgelegen Crazy Horse Memorial, voor de indianenleider Crazy Horse. Er wordt nog steeds aan gebouwd, eenmaal klaar zal het 170 meter hoog en 195 meter lang zijn. Wij raden u ook aan een bezoek te brengen aan het Badlands National Park. Het spookachtig mooie landschap rijst hier op mysterieuze wijze uit de prairie, een geologisch wonder met een doolhof van bijzondere rotsformaties, kloven en ravijnen.

Optionele excursies: Buffalo Safari per jeep in Custer State Park

Overnachting: Baymont Inn & Suites Keystone 

Dag 12: Black Hills - Cheyenne (400 km)
U rijdt vandaag naar Cheyenne. Dit plaatsje kent een roemrucht en wild verleden, waarmee u kunt kennismaken in het Frontier Days Old West Museum. ‘s Avonds kunt u ook een bezoek brengen aan een authentieke saloon.

Overnachting: Little America Hotel, 

Dag 13: Cheyenne - Estes Park (175 km)
Nergens anders is het grootse landschap van de Rocky Mountains beter te aanschouwen dan in het gelijknamige National Park. De komende 2 nachten verblijft u midden in het park. U rijdt er door bergweides en langs heldere bergstromen, door dichte bossen en over hoge bergpassen. Overal kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht op de omringende bergen.

Overnachting: Estes Park Condos, appartement met 2 slaapkamers

Dag 14: Estes Park
Vandaag kunt u doorbrengen in het spectaculaire landschap van Rocky Mountain National Park. Een heerlijk gebied om te wandelen of verken het park per auto. Maak bijvoorbeeld een rit over de Trail Ridge Road. Een korte wandeling brengt u bij de Forest Canyon Overlook.

Overnachting: Estes Park Condos, appartement met 2 slaapkamers

Dag 15:  Estes Park - Gunnison 
Vandaag volgt een prachtige rit door de bergen van de Rocky Mountains. Aan het eind van de dag komt u aan in Gunnison voor overnachting.

Overnachting: Comfort Inn Gunnison

Dag 16; Gunnison - Moab 
Black Canyon of the Gunnison is een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld. De 600 meter hoge, donkere wanden vangen weinig zonlicht, waardoor de kloof nog eens extra zwart lijkt. De kloof is in twee miljoen jaar tijd uitgesleten door de Gunnison-rivier. De South Rim Road is de belangrijkste route om de kloof te bezichtigen. Vervolgens rijdt u verder naar Moab voor de komende 3 overnachtingen. 

Overnachting: appartement met 2 slaapkamers

Dag 17 en 18 Moab
In Arches National Park heeft miljoenen jaren lange erosie een uniek landschap gevormd met meer dan 2000 natuurlijke bogen. U kunt het park met de auto of tijdens een wandeling verkennen. Twee toeristische routes brengen u langs de bekendste uitzichtpunten. U ziet de beroemde Delicate Arch vanuit de verte en kunt een korte wandeling maken naar North Window en Double Arch. Langere wandelingen brengen u tot nog dichter bij de bijzondere rotsformaties. Canyonlands National Park is een van de laatste relatief ongerepte delen van het Colorado Plateau. Door miljoenen jaren lange erosie is hier een indrukwekkend landschap ontstaan van kloven, rivierbeddingen en mesas (bergen met een platte top). U kunt vandaag het Island in the Sky District per auto of te voet verkennen. Vlakbij de ingang ligt ook het Dead Horse Point State Park. Wij raden u aan zeker ook hier een stop te maken bij het uitzichtpunt over de Colorado River. Moab is het centrum van outdooractiviteiten. Wij adviseren u graag over de avontuurlijke dagtochten in de omgeving, zoals jeeptours of rafting-excursies.

Overnachting: appartement met 2 slaapkamers

Optionele excursies: 4WD excursie naar Arches National Park. Ook kunnen wij alle activiteiten van het Moab Adventure Centre vooraf reserveren, zoals ziplining.

Dag 19: Moab -  Salt Lake City.
U rijdt terug naar Salt Lake City. Vanmiddag en morgenochtend is er nog tijd om de stad te bezichtigen en de laatste inkopen te doen.

Overnachting: RL Salt Lake City 

Dag 20: Salt Lake City -  Amsterdam.
U gaat naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

USA Maatwerk RMHT

Ligging

Voor meer informatie zie uw reisbeschrijving

Amerika en Canada

geyser-2166878_1024x685

Rocky Mountains & Yellowstone

In de staten in de Rocky Mountains vindt u nog het 'echte Amerika'. Het is het echte Wilde Westen, het land van cowboys en indianen, van kuddes bizons op uitgestrekte prairies,  maar ook van de nationale parken als Yellowstone National Park en Grand Teton National Park.  Dit is waar Lewis en Clarke op ontdekkingsreis gingen, waar Custer en Crazy Horse vochten bij Little Big Horn en het gebied dat Butch Cassidy en de Sundance Kid onveilig maakten.

De staten Montana, North Dakota, Montana en Wyoming promoten zichzelf niet voor niets als 'The Real America'. Hoogtepunten van dit gebied zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.
In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument. In Custer State Park leven meer dan 1500 bizons. De aanblik van een kudde buffels die over de vlakte stormt is onvergetelijk!

In North Dakota begon Theodore's Roosevelts liefde voor de natuur, die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de National Parks Service. In het naar hem vernoemde National Park heeft u een prachtig uitzicht op de Badlands.

Montana is Big Sky Country, de staat met de uitgestrekte ranches. Waar de goudzoekers hun sporen hebben nagelaten in de spookstadjes en waar het oude Westen herleeft in de steden. Plaatsjes als Bozeman,  Butte en Helena weten hun verleden uitstekend te combineren met moderne faciliteiten.
Geen staat heeft meer ongerepte wildernis dan Idaho. U vindt er - op de grens met Oregon-  Hells Canyon, een kloof dieper dan de Grand Canyon, In het zuiden ligt het desolate, maar wonderschone Craters of the Moon National Monument naast het berggebied van de Sawtooth National Recreation Area.

Colorado is de bestemming voor outdoorenthousiasten, met meer dan 300 dagen zon per jaar, de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains, skiresorts van wereldklasse en vele mogelijkheden voor outdooractiviteiten.  In het zuiden worden de rotswoningen van de Anasazi-indianen bewaart in Mesa Verde National Park, een Werelderfgoed.


De Rocky Mountains staten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto of camper te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Of verblijf een aantal dagen op een heuse ranch. Zo ervaart u het Wilde Westen pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het echte Amerika.

Insider Tips


- Doorkruis het Wilde Westen te paard
- Maak een avontuurlijke tocht over de rivieren
- Verken Custer State Park per jeep
- Ontmoet de presidenten by Mount Rushmore
- Wandel met een gids door Yellowstone National Park

De genoemde indicatieprijs geldt bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen in een gedeelde 4-persoonskamer

Inbegrepen bij de reissom:
• vlucht Amsterdam – Salt Lake City - Amsterdam
• luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
• alle overnachtingen op basis van logies
• 20 nachten Hertz huurauto inclusief all-inclusive verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerde kilometers, de eerste tank benzine en de kosten medebestuurder.
• Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen bij de reissom
• eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
• maaltijden
• optionele excursies
• parkeergelden
• entreegelden nationale parken
• persoonlijke uitgaven
• reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
• bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie