Wondrous National Parks

Denver - Cheyenne - Rapid City - Badlands National Park - Cody - Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Salt Lake City - Bryce Canyon - Lake Powell - Grand Canyon - Canyon de Chelly - Monument Valley - Mesa Verde - Durango - Colorado Springs - Denver

Een afwisselende reis vol hoogtepunten, waarbij het Wilde Westen wordt gecombineerd met de beroemde nationale parken. U bezoekt de steden Denver en Salt Lake City en geniet van het majestueuze natuurschoon van onder andere Rocky Mountains N.P. Yellowstone, Bryce Canyon, Zion N.P., Lake Powell, Grand Canyon, Mesa Verde en Mount Rushmore. Een absolute aanrader om één van de prachtigste delen van Amerika te leren kennen!

Dag 1: Aankomst Denver, CO
Na aankomst op Denver International Airport, haalt u uw huurauto op en gaat naar uw hotel. Denver heeft de stedelijke charme van een levendige stad, in combinatie met alle mysterie en romantiek van het oude Westen. Gelegen op ruim 1500m hoogte, was de “Mile High City” één van de eerste nederzettingen die niet centraal gelegen was aan bevaarbaar water of aan een in bedrijf zijnde spoorlijn. Er werd hier een goudkorrel gevonden en dit trok veel gretige fortuinzoekers aan om zich te vestigen. Hoewel er nooit veel goud is gevonden, kwam William H. Larimer in 1859 aan en ontvouwde een plan voor de stad. Vandaag de dag is Denver een bloeiend handels- en financieel centrum met een blijvende knipoog naar z'n ruwe begin.

Overnachting:
Standaard: Quality Inn & Suites Denver Stapleton
Superior: DoubleTree Curtis Hotel

Dag 2: Denver, CO
Vandaag kunt u op uw gemak Denver verkennen. In centrum is volop groen in de parken, er zijn voetgangersgebieden en met bomen omzoomde boulevards. Het is daardoor ideaal om de stad te voet te ontdekken. Winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn overal te vinden. Topattracties zoals de U.S. Mint, naar het ontwerp van het Palazzo Riccardi in Florence, het Denver Art Museum en het Colorado History Museum.

Overnachting:
Standaard: Quality Inn & Suites Denver Stapleton
Superior: DoubleTree Curtis Hotel

Dag 3: Denver, CO - Rocky Mountains NP, CO - Cheyenne, WY (310km)
In de ochtend vertrekt u uit Denver en begint de rit richting Rocky Mountain National Park. Hier vindt treft u bossen van dennenbomen en sparrenbomen en velden met bloemen. De uitzichten zijn werkelijk spectaculair. Rocky Mountain National Park is uniek vanwege de variatie in het landschap en beroemd om zijn herten, bevers, rivier otters, rendieren, dikhoorn schapen en de grote hoeveelheid vogels. Tevens vindt u hier, op grote hoogte dicht bij de Fall River Pass, de Trail Bridge Road. Dit is de hoogste doorgaande snelweg van de Verenigde Staten. Breng zeker een bezoek aan het Alpine Visitor Center bij Fall River Pass, waar u geïnformeerd wordt over deze prachtige omgeving. Hierna gaat u door naar Cheyenne voor overnachting.

Overnachting:
Standaard:
Red Lion Hotel Cheyenne
Superior: Little America Hotel & Resort

Dag 4: Cheyenne, WY - Mount Rushmore NM, SD - Rapid City, SD (509km)
Vandaag rijdt u richting Rapid City via de befaamde in steen uitgehouwen figuren op Mount Rushmore. Ze vertegenwoordigen de eerste 150 jaar Amerikaanse geschiedenis. De beeltenissen van George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt, visionairs die ieder voor zich hebben bijgedragen aan de vorming van de Verenigde Staten, zijn vastgelegd in steen. U kunt ook een bezoek brengen aan de Crazy Horse Memorial, de grootste bergsculptuur van de wereld, waar nog aan gewerkt wordt. Het vertelt in graniet het verhaal van de grote, patriottische Native American held, die stierf in 1877. Bij deze gedenkplaats vindt u ook het Indian Museum of North America en het Native American Educational & Cultural Center.

Overnachting:
Standaard:
Best Western Ramkota Hotel
Superior: Alex Johnson Hotel Rapid city by Hilton

Dag 5: Rapid City - Badlands National Park - Rapid City, SD (258km)
Vertrek vanuit Rapid City in de ochtend naar Badlands National Park. Dit park is met zijn 100.000 hectare een meesterwerk van de natuur en een geologisch wondergebied. Uit de prairie van Dakota hebben regen, wind en ijs diepe valleien geslepen, steile rotswanden, ravijnen, afgronden, en de heuvels die het ritme tonen van de geologische veranderingen. De erosie heeft hier niet alleen een nieuw landschap geschapen maar ook rotsen blootgelegd die er tussen de 23 en 37 miljoen jaar geleden zijn neergelegd. In dit park zijn ontelbaar veel fossiele resten van prehistorische zoogdieren te vinden. In de buurt ligt de Prairie Homestead, het huis van de familie Brown. Het geeft een goed beeld van de hardheid van het leven van de boeren en veehouders aan het begin van de verovering van het Westen. Prairie Homestead is ook de enige plaats waar u op uw gemak een populatie van witte bosmarmotten (“ground hogs”) kunt bekijken. In het park vindt u vele soorten planten en dieren waaronder dikhoornschapen, bizons, vossen en de met uitsterven bedreigde zwartvoetbunzing. Antilopen en herten worden vaak gezien zwervend in de buurt van wegen en picknickplaatsen. Bekijk het eerste uur een informatieve film van het Park en maak een rondleiding in het Visitor Center. Hierna kunt u rijden over de 240 Loop Road (ongeveer 60min.). Vertrek vanuit de Badlands via I-90 naar de historische stad Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. U luncht bijvoorbeeld bij Wollies, een plaatselijk favoriet restaurant, op de weg naar het Wounded Knee Museum. Achter Wounded Knee schuilt een triest verhaal. In 1866 had de Amerikaanse regering een verdrag getekend waarmee de Paha Sapa – “Black Hills” in Sioux-taal - aan de Indianen werden toegekend 'zolang het gras groeide en het water stroomde’. Dat duurde echter niet lang, want slechts zeven jaar later leidden door generaal Custer verspreide geruchten van goudvondsten tot een ware stormloop. Het gevolg was een oorlog tussen Indianen en blanken, uitlopend op de massamoord bij Wounded Knee. Deze plek bij Wounded Knee is een soort heiligdom geworden, beschermd door de Sioux als een herinnering aan die zwarte periode. In het Wounded Knee museum kunt u tentoonstellingen en foto's bekijken van wat er werkelijk gebeurd is bij de beroemde slag bij Wounded Knee. Hierna keert u terug naar Rapid City.

Overnachting:
Standaard:
Best Western Ramkota Hotel
Superior: Alex Johnson Hotel Rapid city by Hilton

Dag 6: Rapid City, SD -  Devil's Tower, WY -  Cody, WY (682km)
Vanuit Rapid City gaat u vandaag verder naar Devil's Tower National Monument. De bijna verticale monoliet, bekend als Devils Tower, rijst 386 meter boven de Belle Fourche River uit. Bekend bij verschillende stammen van de noordelijke vlaktes als “Bears Lodge”, is het een heilige plaats voor veel Amerikaanse Indianen. U gaat verder naar Cody voor uw overnachting. U kunt een bezoek brengen aan het Buffalo Bill Historical Center. Deze unieke plaats bestaat uit vijf musea in één gebouw en biedt een intieme blik op de geschiedenis van het westen. Het Buffalo Bill Musem onderzoekt zowel het persoonlijke als publieke leven van W.F. “Buffalo Bill”Cody, en probeert zijn verhaal te interpreteren in de context van de geschiedenis en mythe van het Amerikaanse Westen. De Whitney Gallery of Western Art presenteert een uitstekende collectie van meesterwerken van het Amerikaanse Westen. Hier zult u originele schilderijen, beeldhouwwerken, en afdrukken, die artistieke interpretaties van het Westen uit de vroege 19e eeuw tot heden weergeven, vinden. Het Plains Indian Museum beschikt over één van de grootste en mooiste collecties van het land over Indiaanse kunst en artefacten. Het Cody Firearms Museum bevat 's werelds meest uitgebreide verzameling van Amerikaanse wapens, alsmede Europese wapens daterend vanaf de 16e eeuw. De Research Library biedt onderdak aan collecties waaronder gedrukte en elektronische bibliotheekmaterialen en -middelen, originele archieven en manuscripten, foto's, microfilm, en geluids- en video opnames. Door zichzelf tot “Rodeo Capital of the World” te rekenen, biedt Cody een unieke mogelijkheid om de opwinding van een echte rodeo te ervaren in een dramatische “Western” entourage. In het zomerseizoen is de Cody Night Rodeo een fantastische manier om deel te worden van het Wilde Westen.

Overnachting:
Standaard:
Buffalo Bill Cabin Village
Superior: Holiday Inn Cody East Yellowstone

Dag 7: Cody, WY - West Yellowstone, MT (214km)
Vertrek vandaag uit Cody om Yellowstone National Park te ontdekken. Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld, een rolmodel voor elk ander park. Een van de bekendste bezienswaardigheden in het nationale park is Old Faithful. Deze geiser heeft zijn naam te danken aan zijn precisie en voorspelbaarheid. Uitbarstingen bij Old Faithful duren een tot vijf minuten, en spuiten water en stoom tot 184 voet omhoog. Terwijl het hoofdzakelijk in stand gehouden werd om deze geisers en hittebronnen te beschermen, is Yellowstone met zijn 880,000 hectare ook een belangrijk toevluchtsoord geworden voor wilde dieren: elanden, herten, bizons, en de dieren die op hun jagen zoals poema’s, wolven, zwarte beren en grizzlyberen. Vergeet niet de auto uit te komen voor een prachtige wandeling!

Overnachting: in het park, op basis van beschikbaarheid. Vroeg boeken is noodzakelijk; anders zal vergelijkbare accommodatie vlak bij het park gereserveerd worden. Voorbeeld hotel; Grant Village Hotel.  

Dag 8: Yellowstone National Park, WY
Er zijn veel mogelijkheden om vandaag Yellowstone National Park verder te ontdekken. Paardrijden is één van de populairste activiteiten in het park. Het aanbod varieert van een rit van 2 uur tot een backcountry rit die de hele dag duurt. Ook een populaire activiteit in Yellowstone is kajakken, en natuurlijk wandelen. Wilt u gaan hiken? Maak dan eerst een stop bij een ranger station of bezoekerscentrum voor informatie over de trails.

Overnachting: in het park, op basis van beschikbaarheid. Vroeg boeken is noodzakelijk; anders zal vergelijkbare accommodatie vlak bij het park gereserveerd worden. Voorbeeld hotel; Grant Village Hotel.  


Dag 9: West Yellowstone, MT - Grand Teton, WY - Jackson Hole, WY (193km)
U rijdt zuidwaarts en doorkruist op weg naar Jackson Hole het Grand Teton National Park. Opeens rijzen ze op uit de vlakte: de rafelige, ruwe, met sneeuw bedekte pieken van de Grand Tetons. Vergeleken met de rest van de Rocky Mountains zijn de Tetons niet vreselijk hoog, of geweldig groot, maar omdat de toppen vanaf de valleibodem ineens ruim 1500 meter de lucht in schieten, is de eerste blik op deze bergketen toch altijd spectaculair. Grand Teton National Park is één van de kleinere parken van het westen en wordt vooral doorkruist door bezoekers op weg naar Yellowstone N.P.. It’s their loss, zeggen de Amerikanen, en ze hebben gelijk. Niets ten kwade van Yellowstone, maar waarom een zo spectaculair park naast de deur gewoon negeren? Ga hierna door naar Jackson Hole. In deze stad komen de cowboys tot leven waar vroeger een handelspost was voor bont. Ouderwetse ‘saloons’ vullen de hoeken van de straten en authentieke kunstwerken van het westen kunnen in een van de vele galeries gevonden worden. Geniet hier tijdens een heerlijke maaltijd van een wildwest show. Er zijn mogelijkheden om tours te maken met een gids op paarden en zelfs in een luchtballon!

Overnachting:
Standaard:
Togwotee Mountain Lodge
Superior: Snow King Resort Jackson Hole

Dag 10: Jackson Hole, WY - Salt Lake City, UT (488km)
Vertrek uit het wilde westen en rijdt verder richting Salt Lake City en het beroemde Mormon Temple Square. De stad is ontdekt in 1847 door een groep Mormonen, die werd geleid door Brigham Young. Young ontvluchtte vijandigheid en geweld in het middenwesten. Gratis tours worden hier aangeboden bij Temple Square, waar u onder andere de loofhutten en andere bezienswaardigheden van de mormonen kunt bezoeken. Salt Lake City is de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van Utah. De eerste continentale spoorweg zorgde voor een grote economische groei en zorgde voor de bijnaam “Crossroads of the West”.  In 2000 was Salt Lake City de gaststad voor de Olympische Winterspelen. Binnen een half uurtje rijden rondom de stad zijn alle faciliteiten te vinden die u gemakkelijk kunt bezoeken. Wellicht wilt u ook wel het Great Salt Lake bezoeken, een residu van het gigantische Lake Bonneville. Het meer is ingesloten door land en het water is erg zout. Het is het grootste meer tussen de Great Lakes en de Grote Oceaan en het grootste zoutwatermeer van het westelijk halfrond.

Overnachting:
Standaard:
Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City
Superior: Little America Hotel

Dag 11: Salt Lake City, UT - Bryce Canyon National Park, UT (440km)
Vanmorgen vertrekt u vanuit Salt Lake City naar Bryce Canyon National Park. Bryce Canyon omvat “amfitheaters” van kleurrijke, geërodeerde rotsformaties. Deze rotspieken worden hoodoos genoemd. Door hun uniekheid onderscheidt Bryce zich van de overige parken. Licht dat op verschillende tijdstippen van de dag reflecteert op de hoodoos, verandert steeds de aanblik van het park. Overweeg een rit naar Rainbow Point waar u op een heldere dag, vanaf een aantal uitzichtpunten, meer dan 100 mijl (160km) uitzicht hebt. Het is een aanrader om één van de prachtige wandelingen in het park te maken. Paardrijden is een andere geliefde manier om dit mooie park te ontdekken.

Overnachting:
Standaard:
Bryce View Lodge
Superior: Best Western Plus Bryce Canyon

Dag 12: Bryce Canyon NP, UT - Zion NP, UT - Page/Lake Powell, AZ (397km)
U rijdt verder naar Zion National Park, waar u wordt begroet door enorme zandstenen monolieten en door het zachte ruisen van de Virgin River. Houdt u van wandelen? Ga dan de uitdaging aan en maakt een wandeling door The Narrows. U doorkruist nauwe kloven met kleurrijke strepen, veroorzaakt zijn door vele jaren van water, wind en erosie. Verder in het park en langs de rivier zijn diverse andere wandelpaden voor ieder niveau. Bovendien zijn er gratis shuttlebussen die door het hele park rijden. Door deze te gebruiken, kunt u de andere bezienswaardigheden van Zion bezoeken, zoals de Emerald Pools, Weeping Rock en Angels Landing. Rijd daarna door naar Lake Powell voor uw overnachting.

Overnachting:
Standaard:
La Quinta Inn & Suites Page at Lake Powell
Superior: Lake Powell Resort

Dag 13: Page/Lake Powell, AZ - Grand Canyon NP, AZ - Flagstaff, AZ (366km)
Vanmorgen verkent u Lake Powell, een stuwmeer met diep blauw water, omringd door rode rotswanden. Misschien wilt u de prachtige Rainbow Bridge bezoeken, de grootste natuurlijke brug van de wereld. Dit natuurwonder is gevormd door erosie van het zandsteen, door het water dat van Navajo Mountain richting de Colorado River stroomde. Ga verder naar de Grand Canyon. De overweldigende omvang en schitterende kleuren van de Grand Canyon maken dat het gerekend wordt tot één van de natuurwonderen van de wereld. De South Rim biedt veel uitzichtpunten die bereikbaar zijn per auto of shuttlebus. Er zijn veel verharde en onverharde wandelpaden langs de rand. Voor de avonturiers zijn er hiking trails en begeleide ezeltochten naar beneden naar de Colorado River. Rafting op de rivier is een spectaculaire manier om ook van de canyon te genieten! Aan het eind van de dag rijdt u zuidwaarts naar Flagstaff voor overnachting.

Overnachting:
Standaard:
Quality Inn Flagstaff
Superior: Little America Hotel Flagstaff

Dag 14: Flagstaff, AZ - Canyon de Chelly, AZ - Monument Valley, UT (586km)
Ga vroeg op pad, rijd door de Painted Dessert en bezoek Canyon de Chelly National Monument. Bewonder een spectaculaire geologische bezienswaardigheid, Spider Rock, een zandstenen pilaar die 244 meter boven de bodem van de canyon uitrijst op de kruising van Canyon de Chelly en Monument Canyon. Spider Rock, waar een aantal televisiereclames zijn opgenomen, kan onderweg vanaf de South Rim Drive gezien worden. Ga verder naar Monument Valley, dat als decor voor vele Western films is gebruikt. Unieke zandstenen formaties prijken in het soms verlaten landschap en rotspunten rijzen op in vreemde formaties, die hebben geïnspireerd tot namen als “Three Sisters” en “Thumb”.  Bij zonsopkomst en –ondergang komt het park tot leven en worden de monolieten beschilderd met licht en kleuren. Monument Valley ligt in het Navajo Reservation en de huidige bewoners van het gebied geven u graag een kijkje in hun leven en cultuur.

Overnachting:
Standaard:
Kayenta Monument Valley Inn
Superior: Gouldings Lodge

Dag 15: Monument Valley, UT - Mesa Verde NP, CO - Durango, CO (267km)
Vertrek uit Monument Valley naar Mesa Verde National Park. Het park beschermt meer dan 4000 archeologische plaatsen, waaronder 600 rotswoningen van de oude Anasazi bevolking.. U kunt ook deelnemen aan een rondleiding met een ranger door één van de dwellings, zoals Cliff Palace. Rijd daarna door naar Durango waar u overnacht. Durango is ontstaan als een spoorwegstadje en heeft nog steeds de sfeer van het Oude Westen. U kunt bij het bezoekerscentrum gratis brochures met wandelroutes afhalen. Aan de Main Avenue zult u het fraaie Strater Hotel (het gebouw dat de eerste bank van de regio huisvestte), saloons en andere bedrijfjes uit de 18e eeuw zien. Geniet van een smakelijke maaltijd en een live Western show op één van de lokale ranches.

Overnachting:
Standaard:
Durango Downtown Inn
Superior: Historic Strater Hotel

Dag 16: Durango, CO - Colorado Springs, CO (502km)
Rijd richting Colorado Springs en bezoek Manitou Springs waaruit fris, koolzuurhoudend water opborrelt. Maak een wandeling op Pike's Peak, de bekendste berg van de staat met een top van 4300 meter. Bezoek “Seven Falls”; deze waterval is 55 meter hoog en het water stroomt via zeven stappen naar beneden. Naast de watervallen leidt een trap van 224 treden naar een netwerk van paden die u leiden naar de “Midnight Falls” en daarna naar “Inspiration Point” met een adembenemend uitzicht op Colorado Springs en de enorme vlakten daarachter. In Colorado Springs raden wij een bezoel aan de “Garden of the Gods” aan, een stadspark met prachtige, rode zandstenen pilaren en rotsformaties.

Overnachting:
Elegante Hotel Conference & Event Center:

Dag 17: Colorado Springs, CO - Denver, CO (136km)
Na deze afwisselende en indrukwekkende rondreis waar u nog lang van zult nagenieten, vertrekt u op uw gemak naar Denver International Airport voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18: Aankomst AmsterdamU kunt in het boekingsproces bij de opties kiezen voor de upgrade naar de superior accommodaties (alleen online mogelijk bij 2 personen)

Elegante Hotel Conference & Event Center

Ligging

Het Elegante Hotel Conference & Event Center ligt in Colorado Springs

Red Lion Hotel Cheyenne

Ligging

Het Red Lion Hotel Cheyenne ligt in Cheyenne

Flydrive Go Amerika

Buffalo Bill Cabin Village

Ligging

Het Buffalo Bill Cabin Village ligt in Cody. Het Buffalo Bill Centrum van het Westen ligt op minder dan 5 minuten van het hotel en beschikt over 5 musea onder één dak. Cody Cattle Company en Old Trail Town liggen binnen 5 km afstand.

Durango Downtown Inn

Ligging

Het Durango Downtown Inn ligt in Durango op 10 minuten lopen van de Durango Silverton Narrow Gauge Railroad. Skiën is mogelijk bij het Purgatory Resort, op 43,5 km van dit hotel. U kunt genieten van een verscheidenheid aan bieren bij de Ska Brewing Compan

Best Western Ramkota Hotel Rapid City

Ligging

Best Western Ramkota Hotel Rapid City, binnen 5 km afstand van Rushmore Mall, Main Street Square en Art Alley. Ook Dinosaur Park en Regional Health liggen binnen 10 km afstand.

Kayenta Monument Valley Inn

Ligging

Het Kayenta Monument Valley Inn ligt in Kayenta

Togwotee Mountain Lodge

Ligging

De Togwotee Mountain Lodge ligt in Wyoming, op iets meer dan 6 km van Wind River Lake. Brooks Lake bevindt zich op iets meer dan 14 km afstand. U rijdt in 50 minuten naar de luchthaven Jackson Hole.

Bryce View Lodge

Ligging

Het Bryce View Lodge ligt in Bryce Canyon City, op 5 minuten rijden van Bryce Canyon National Park.

La Quinta Inn & Suites Page At Lake Powell

Ligging

La Quinta Inn & Suites Page At Lake Powell, ligt in Page, op 13 km van het Powellmeer. U vindt er een buitenbad en een hot tub. De Lake Powell Campground ligt op 2,1 km afstand. Het nationaal monument Rainbow Bridge ligt op 49 km afstand.

Quality Inn Flagstaff

Ligging

Het Quality Inn Flagstaff ligt in Flagstaff

Quality Inn & Suites Denver Stapleton

Ligging

Het Quality Inn & Suites Denver Stapleton ligt in Denver

Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City

Ligging

Het Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City ligt in Salt Lake City

Grant Village Hotel

Ligging

Het Grant Village Hotel ligt in Yellowstone NP aan het water, op 1,2 km van Grant Village Campground en binnen 10 km afstand van Abyss Pool en West Thumb Geyser Basin. Ook Yellowstonecaldera en Lone Star Geyser liggen binnen 32 km afstand.

Denver

Denver is een plezierige stad met een hoog cultuurgehalte, waar altijd wel een festival of andere activiteit plaatsvindt. Bezoek het Museum of Contemporary Art of het Colorado History Museum. In 'LoDo' kunt u struinen langs de Victoriaanse gebouwen met bijzondere winkeltjes en gezellige cafés.

Yellowstone N.P.

Hoogtepunten tijdens een reis door de Rocky Mountains regio zijn ongetwijfeld Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone National Park is een geothermisch wonder met kleurrijke bronnen en spuitende geisers, terwijl in Grand Teton National Park hoge bergtoppen het beeld bepalen. Beide parken zijn het leefgebied van beren, bizons, elanden en dikhoornschapen.

Mount Rushmore

In South Dakota komt u oog in oog te staan met de presidenten bij Mount Rushmore en ziet u de immense afbeelding van de indianenleider bij Crazy Horse National Monument.

Salt Lake City

Salt Lake City is vooral bekend vanwege de Winterspelen die hier in 2002 plaatsvonden. De stad wordt omringd door bergen en is niet zonder reden door National Geographic uitgeroepen tot een van de beste 'wandelstad' van de Verenigde Staten. Ten noordwesten van Salt Lake City ligt het Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond. In de sstad vindt u Temple Square, het hoofdkwartier van de mormonen.

Grand Canyon

Al heeft u vast al veel beelden van de Grand Canyon gezien, geen foto of film kan het gevoel vastleggen dat u heeft als u aan de rand staat van deze enorme kloof, ruim 400 kilometer lang en ruim 1800 meter diep. Begin uw bezoek aan de Grand Canyon bij het Visitors Centre. Hier en in de ander informatiecentra langs de Canyon komt u meer te weten over het ontstaan en de natuur van de Canyon. Wij raden u aan om het park te verkennen met een van de gratis shuttlebussen. Zo kunt u delen langs de rand van de kloof lopen en genieten van het uitzicht. Delen van de weg langs de Canyon zijn in de zomer alleen te voet, per fiets of met de shuttlebus bereikbaar. U kunt ook een deel afdalen in de Canyon en de omgeving vanuit een ander perspectief bekijken.

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - Denver en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 17 dagen autohuur Hertz, type compact (B) op basis van fully-inclusive (bij 4 personen fullsize F) 
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- persoonlijke uitgaven
- parkeergelden
- entreegelden nationale parken
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie