VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | alaska | Anchorage

Amerika - Alaska - Anchorage

Anchorage is niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad van Alaska, waar bijna de helft van de bevolking woont. In 1915 begon Anchorage als tentenkamp voor de aanleg van de spoorweg en pas na de zware aardbeving van 1964 ontwikkelde ze zich tot een moderne grote stad. Het bescheiden begin is nog niet spoorloos verdwenen.

De grootste stad van Alaska met een inwonerstal van ca. 292.000) mag zich een bloeiende metropool noemen. De stad is rijk aan luxe hotels, uitstekende restaurants, kunst galerieën en specialiteiten winkels. Het heeft een levendige muziek en kunst scene, met dans van wereldklasse, theater en Broadway voorstellingen.
Omgeven door wildernis en zes bergruggen met de Chugach Mountains als overal aanwezige achtergrond, is deze stad rijk aan geschiedenis en cultuur.
Anchorage is een unieke bestemming, welke het hele jaar is te bezoeken; een plaats waar jonge geesten en avontuurlijke zielen bij elkaar komen. In het Alaska Native Culture Center, bestaande uit 5 traditionele nederzettingen, kan door zang, dans en het luisteren naar verhalen de cultuur worden ervaren. Het Anchorage Museum en Rasmuson Center huisvesten een indrukwekkende collectie aan 10.000 jaar geschiedenis van de staat Alaska.
Ook kent de stad een brede variëteit aan wild, zoals een elanden populatie van zo’n 1600 in getal! In Alaska Zoo, het Alaska Wildlife Conservation Center en Potter Marsh is het eenvoudig het wild te aanschouwen.
Om van de omgeving te genieten is er de Tony Knowles Trail (18 km), toegankelijk vanuit het centrum van de stad. Het vissen op zalm is een onverwachte verrassing in downtown Anchorage bij Ship Creek. De meren en rivieren in de omgeving van de stad zijn daarbij rijk aan vis, waaronder diverse soorten zalm.

Anchorage - Alaska
Anchorage - Alaska
Anchorage - Alaska
Anchorage - Alaska
Anchorage - Alaska
Chugach Mountains Anchorage - Alaska
Chugach Mountains Anchorage - Alaska