VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | north-carolina | Asheville

Amerika - Deep South - North Carolina - Asheville

Omringd als ze is door National Forests is deze stad aan de Blue Ridge Parkway ook een prima uitgangspunt naar de Smoky Mountains.

Twee schrijvers hebben er hun sporen nagelaten: Thomas Wolfe, die er heeft gewoond, en O. Henry (William Sidney Porter), wiens graf zich hier bevindt. Bezoek dan ook het Thomas Wolfe Memorial. Het pension van zijn moeder is tegenwoordig een gedenkteken voor de auteur, wiens roman “Look homeward, Angel” is gebaseerd op zijn leven in Ashevile. Hij ligt evenals O. Henry begraven op het Riverside Cemetery.

Bezoek ook het Biltmore Estate. Het landhuis van George W. Vanderbilt met zijn 255 vertrekken werd in de jaren negentig van de vorige eeuw gebouwd in de stijl van een Frans slot. De inrichting en het meubilair werden grotendeels ingevoerd vanuit Europa. Ongeveer 55 vertrekken kunnen worden bezichtigd, maar ook de architectonische tuinen zijn de moeite waard. De vroeger tot het landgoed behorende bossen zijn opgegaan in het Pisgah National Forest.

De rotsformatie van het Chimney rock Park is te voet of met een lift bereikbaar. Boven kun je genieten van het uitzicht op de Hickory Nut Gorge en het Lake Lure. Langs de weg liggen watervallen en een grot, waar illegaal whisky werd gestookt.

Asheville Downtown
Asheville Downtown
Blue Ridge Parkway North Carolina
Biltmore Estate Asheville
Billmore, North Carolina, Asheville
Asheville North Carolina
Thomas Wolfe Memorial Ashville