VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | new-york | Buffalo

Amerika - North East  - New York - Buffalo

Buffalo was een typische 19e eeuws booming town. De positie aan de westkant van het Erie Canal maakte het de Gateway naar het Westen - het vertrekpunt voor immigranten op weg naar het hart. U kunt genieten van deze geschiedenis aan de nieuw leven ingeblazen en gerestaureerd Canalside.

Buffalo was ook een van de laatste stops op de Underground Railroad, een baken voor weggelopen slaven die streefden naar vrijheid aan de andere kant van de Niagara River.  Er werden hier veldslagen uitgevochten tijdens de oorlog van 1812 en fortuinen gemaakt door een jonge William G. Fargo, oprichter van American Express en Wells Fargo.  Een president werd hier vermoord - William McKinley op de 1901 Pan-American Exposition - en een andere werd ingewijd - Theodore Roosevelt in het Wilcox Mansion. 

U kunt het Theodore Roosevelt Inaugural National Historic site bezoeken. Het was in deze classicistische villa dat Theodore Roosevelt na de moord op McKinley werd be√ędigd tot de 26e president van de Verenigde staten. X

Maar het meest bekend is Buffalo natuurlijk om de wereldberoemde Buffalo Chicken wings. Een bezoek aan de Anchor bar, waar het allemaal begonnen is, mag dan ook absoluut niet ontbreken aan uw bezoek aan Buffalo. Terwijl er in heel Amerika kippenvleugels worden gegeten, is the Anchor bar de geboorteplaats van de oorspronkelijke kippen vleugels.  In 1964 werden de eerste Buffalo wings hier gemaakt door Teressa Bellissimo en werden het een van de meest populaire hapjes van het land. Als u het thuis net zo lekker wilt eten als hier in Buffalo, stop dan bij een van de lokale supermarkten en koop een fles van Red Hot Frank.  Het is de saus die het meest overeenkomt met de originele Buffalo chicken wing saus. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van echte boter!

Buffalo Chicken Wings
Buffalo Chicken Wings
Theodore Roosevelt Inaugural National Historic
Buffalo NY
Buffalo Chicken Wings, Anchor Bar
Buffalo NY