U bent hier : Startpagina | amerika | south-west | Californië

Amerika - South West - Californië

"The Golden State" is sinds 1968 de officiële benaming voor Californië. De explosieve groei van Californië kwam na de ontdekking van goud in 1848. Ook wordt het zo genoemd door de gouden klaprozen, die elk voorjaar overal in de staat bloeien. Verder ook uiteraard door de Golden Gate Bridge en de heldere gouden zonsondergangen boven de Stille Oceaan.

De op twee na grootste staat van de Verenigde Staten (en zonder concurrentie die met de meeste inwoners) belichaamt meer van Amerika dan elke andere staat. Het is ook een staat met een spectaculaire natuur, een heerlijk klimaat en een kijk op het leven die sterk door dat klimaat en door de ligging aan de Pacific is bepaald. Mede daardoor is Californië zo anders dan de Oostkust en dan Europa. Het is de staat waar miljoenen mensen helemaal opnieuw begonnen, zonder ballast, zonder voorgeschiedenis. Californië is de nieuwe wereld.

Sinds de Goldrush Californië opengooide in 1848, heeft de staat altijd bekend gestaan als het land van beloftes. Tijdens de depressie vertrok het halve midden van de VS richting Californië. Het klimaat, de vruchtbare bodem en de optimistische mentaliteit straalden het Californië-gevoel uit: alles was er mogelijk en veel mensen realiseerden het onmogelijke. De Beach Boys met hun surf-pop straalden dat gevoel uit naar de rest van de wereld. En Californië heeft zoveel te bieden, zoveel mogelijkheden, zoveel variatie dat inderdaad iedereen er wel iets van zijn gading vindt.

lees verder bij Reisinformatie


Joshua Tree National Park California
Joshua Tree National Park California
Golden Gate Bridge San Francisco California
Yosemite National Park Californië
Sequoia & Kings Canyon National Parks Californië
Alcatraz San Francisco California
Santa Monica California
Hollywood California
La Jolla Beach San Diego California
Disneyland Anaheim, California
Highway 1, California
Santa Barbara, California
Ano Nuevo State Reserve, California
Monterey, California
Palm Springs, California
Sequoia National Park, California