VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | illinois | Chicago

Amerika - North East  - Illinois - Chicago

Chicago is een van de meest ondergewaardeerde steden van Amerika. Volgens veel mensen is het de laatste echte 'grote stad' van de VS.

Chicago werden de wolkenkrabber en tal van architectonisch stijlen geboren - de liefhebber kan zijn hart ophalen. Historisch gezien is het ook de ultieme handelsstad, kruispunt van spoorlijnen, eindpunt van de veehandel - kortom de plaats waar geld verdiend werd. Van hieruit werd het westen ontwikkeld. De grote handelsbeurzen in landbouw- en industrieprodukten zijn hier gevestigd.

Chicago ligt prachtig aan Lake Michigan en heeft zijn eigen stranden. De etnische variatie is minstens even groot als in New York en volgens sommigen hebben de mensen in Chicago in elk geval meer temperament. De Chicago Symphony Orchestra en de Art Institute of Chicago zijn twee hoogtepunten in een veelheid aan culturele genoegens. Dit is de stad van de 'live music', van talloze cafés met jazz en bluesmuziek. De lokale restaurants zijn niet alleen goed en net zo gevarieerd als de bevolking, maar ook heel goedkoop.
The Loop (zo genoemd omdat het omcirkeld wordt door een bovengrondse metro - goed voor een eerste indruk) is het hart van Downtown Chicago.

Chicago Skyline ©Myriam Hendriks GoAmerika
Chicago Skyline ©Myriam Hendriks GoAmerika
Chicago
Chicago Skyline ©Corrina Flink
The Loop Chicago ©Bart Verhoeff GoAmerika
Chicago ©Olivia Meyerhoven GoAmerika
Chicago Newspapers ©Corrina Flink GoAmerika
Trump Tower Chicago
Navy Pier Chicago ©Bart Verhoeff GoAmerika
The Bean Chicago
Chicago ©Corrina Flink GoAmerika
Chicago River tour ©Bart Verhoeff GoAmerika
Theatre Building ©Myriam Hendriks GoAmerika
Monochrome for Chicago
Goldcoast Chicago