VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | ohio | Cleveland

Amerika - North East  - Ohio - Cleveland

Cleveland heeft een enorme wedergeboorte doorgemaakt. De binnenstad is opgeknapt, de grote lege treinemplacementen zijn verdwenen en in plaats daarvan heeft de stad een trekpleister van de eerste orde: het Rock and Roll Museum, waarvan het gebouw is ontworpen door I.M. Pei, die ook het Louvre uitbreidde. De stad adverteert zichzelf nu als The New American City en dat mag. Als u in het midden Westen reist, dan is het niet onverstandig om een kleine omweg langs Cleveland te maken.

Meer dan andere steden is Cleveland een gewone Amerikaanse stad. Geen flauwekul, geen grote woorden en geen speciale attracties (behalve de muziek dan). Maar dat is juist de aantrekkelijkheid. De stad is tweehonderd jaar oud, speelde een belangrijke rol in strijd om de burgerrechten en heeft dank zij de oude industriƫle baronnen mooie kunstcollecties. Van het eerste getuigen The African-American Museum en Art Work by Willie, van het tweede The Cleveland Museum of Art en de Cleveland Center for Contemporary Art. The Western Reserve Historical Society combineert alle aspecten van de geschiedenis van deze regio.

Ook wie wil winkelen kan in Cleveland terecht. De Arcade, gebouwd in 1890, was het eerste overdekte winkelcentrum van het land. The Avenue at Tower City Center, aan de voet van de historische wolkenkrabber, is ook een shopping paradise.

Rock and Roll Museum, Cleveland
Rock and Roll Museum, Cleveland
Cleveland Skyline
Cleveland Cavaliers Basketball
Lorain-Carnegie Bridge Cleveland
Cleveland Browns - American Football
Cleveland Indians Baseball Stadium