VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | wyoming | Cody

Amerika - Great American West - Wyoming - Cody

Deze stad, genoemd naar “Buffalo Bill” William F. Cody, leeft nog altijd het Wilde Westen.

Het Buffalo Bill Historical Center bestaat uit vier verschillende musea. In het Buffalo Bill Museum bevindt zich een uitgebreide verzameling van persoonlijke en historische stukken van de beroemde buffeljager en kenner van het wilde westen; Bill Cody. Typerend zijn wapens, zadels, trofeeën, kledingstukken en foto’s.

In de Whitney Gallery of Western Art zijn meesterwerken van de schilders van het westen bijeengebracht. Naast stukken van Remington en Russell, vind je er ook schilderijen van Bierstadt, Moran en Bodmer. Het Plains Indian Museum geeft een beeld van de cultuur van de prairie indianen aan de hand van wapens, gereedschappen en kledingstukken. Sioux, Cheyenne, Shoshone, Arapahoe en Blackfeet zijn vertegenwoordigd. In het Winchester Gun Museum zijn historische vuurwapens te zien. Opvallend zijn de Winchesters, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de strijd tussen blanke kolonisten en Indianen.

Tussen juni en augustus kunt u zelf de sfeer van het oude wilde westen proeven tijdens de Cody Nite Rodeo. Gedurende deze maanden organiseren echte cowboys elke avond rodeo’s met weerspannig vee.

Wanneer u vanaf Cody in Westelijke richting, richting Yellowstone National Park gaat, kunt u de Old Trail Town bezoeken. Dit stadje bestaat uit historische gebouwen uit de pionierstijd, met een museum van het oude westen. Daaronder ook de hut “hole in the wall” van de beroemde bandieten Butch Cassidy en Sundance Kid.

Cody, Wyoming
Cody, Wyoming
Cody, Wyoming
Cody, Wyoming
Cody, Wyoming
Cody, Wyoming