VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | nevada | Death Valley

Amerika - South West - Nevada - Death Valley

Death Valley geeft een goede les in geologie. Twee honderd miljoen jaar geleden, bedekte een zee dit gebied en liet een bezinksel achter waarvan nu nog fossielen worden gevonden. Tussen 5 en 35 miljoen jaar geleden begonnen de breuken van de aardkorst te scheuren en in elkaar te storten waardoor de bodem van de Valley naar beneden zakte en de bergkammen naar boven kwamen. Op een gegeven moment is de Valley gevuld met meren en vulkanische activiteiten, welke de glinsterende zout vlakten en diepe kraters heeft achtergelaten die wij heden ten dage bewonderen.

Ofschoon het moeilijk te geloven is, heeft Death Valley een grote verscheidenheid aan planten en dieren. De gemiddelde regenval is slechts 3 tot 4 centimeter per jaar. Niettemin groeien hier orchideeën, lelies, varens en ruim 30 soorten gras. Woestijn planten hebben zich aangepast aan het gebrek van vochtigheid door kleine bladeren en korte takken te produceren, zodat ze minder water verliezen door verdamping.

Volgens de legende heeft Death Valley zijn naam gekregen halverwege de 19e eeuw van een groep pioniers die hier wekenlang gestrand waren. Toen ze eindelijk over de Panamint Range ontsnapten, keek één van de vrouwen achterom en zei: “Vaarwel, Death Valley”.