U bent hier : Startpagina | amerika | Deep South

Amerika - Deep South

Het Zuiden is de meest aparte regio van Amerika. Volgens velen is het net alsof je in een ander land bent. Dat geldt voor het klimaat, dat warm en benauwd is in de zomer, voor de fauna en flora, die eindeloos groen is, voor het eten, voor de taal, voor de cultuur. Ondanks de grote trek naar zuiden in de afgelopen tientallen jaren, blijft dat verschil bestaan.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in iets heel anders dan wat volgens de boekjes in Amerika te zien is, vormt het zuiden een ware uitdaging. Maar ook tussen deze negen staten vallen grote verschillen te noteren, en meer dan elders in Amerika is het verschil tussen platteland en stad erg groot. Florida is natuurlijk de grote uitzondering met zijn snel groeiende inwoneraantal en zijn enorme toeristenindustrie. Hoewel de staat wel degelijk tot het zuiden behoort, zal het door veel mensen zo niet worden ervaren.

De staten van het Diepe Zuiden, zoals Alabama, Mississippi, Louisiana, Arkansas en Georgia vormen een verhaal apart, met een eigen geschiedenis en een eigen manier van leven. Die wijkt weer af van de oude koloniale staten als Virginia, North en South Carolina, en die zijn weer anders dan de zogenaamde border-staten Kentucky en Tennessee.

Cooters Dukes of Hazard Nashville
Cooters Dukes of Hazard Nashville
BB Kings Blues Club Beale Street Memphis
Oak Alley Plantation Louisiana
Huizen Isle of Palms Charleston S. Carolina
Cades Cove Great Smokey Mountains Nat. Park
Ray Charles Georgia on My Mind
KFC Louisville Kentucky
San Fransisco Plantation Louisiana
Stax Museum Memphis Tennessee
Harpers Ferry West Virginia
New Orleans Louisiana
Savannah, Georgia
Kaart Deep South Amerika