VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | wyoming | Devils Tower NM

Amerika - Great American West - Wyoming - Devils Tower NM

Het Devils Tower National Monument rijst als een reusachtige boomstronk uit op het rivierdal van de Belle Fourche. De doorsnee bedraagt aan de voet 300 meter en de bij de top 82,50 meter. Vanaf het Visitor Center kun je om de hele berg heen wandelen.

De sundance Mountain, waaraan het nabij gelegen stadje Sundance zijn naam ontleent, was een heilige plaats voor de Sioux Indianen, die er hun godsdienstige rituelen voltrokken.

Stammen zoals de Arapaho, Crow, Cheyenne, Kiowa, Lakota en Shoshone hebben culturele en geografische banden met de monoliet al sinds de eerste Europeanen en immigranten Wyoming bereikten. Hun benamingen voor de monoliet zijn o.a. Aloft on a Rock (Kiowa), Bear's House (Cheyenne, Crow), Bear's Lair (Cheyenne, Crow), Bear's Lodge (Cheyenne, Lakota), Bear's Lodge Butte (Lakota), Bear's Tipi (Arapaho, Cheyenne), Tree Rock (Kiowa), en Grizzly Bear Lodge (Lakota).

In 2005 werd geprobeerd deze banden van de stammen met de monoliet te erkennen en de naam van de monoliet te veranderen in Bear Lodge National Historic Landmark. Dit idee werd verworpen uit angst dat een naamsverandering het toerisme zou schaden.

Aloft on a Rock (Kiowa)
Aloft on a Rock (Kiowa)
Devils Tower National Monument
 Bears House (Cheyenne, Crow)
Devils Tower National Monument
Devils Tower National Monument
Devils Tower National Monument
Bears Lodge (Cheyenne, Lakota)
 Bears Lair (Cheyenne, Crow)
 Bears Lair (Cheyenne, Crow)