VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | connecticut | Essex

Amerika - New England - Connecticut - Essex

Toen schrijver Norman Crampton het dorpje Essex in Connecticut op de eerste plaats zette van zijn lijst van de honderd beste kleine steden in Amerika, rolden de inwoners van het naburige dorpje Deep River slechts hun ogen en zuchtten zij verbijsterd.

Natuurlijk zouden de beste kleine steden in Amerika in New England moeten liggen (zoals 11 stadjes op Crampton's lijst). Van `Our Town' tot `Peyton Place', heeft New England grotendeels de Amerikaanse ideeën over het leven in een kleine stad gevoed. De geïdealiseerde beelden van kleine steden die in ons geheugen zijn gegrift, komen van de schilderijen van Norman Rockwell die hij maakte in New England.

Bovendien is Essex met een inwonertal van 5790 een waarlijk aantrekkelijk stadje bevolkt door nette mensen en perfect bewaarde huizen uit de Federale periode. Het hoeft u aan niets te ontbreken, met name voor diegenen die menen dat een dubbele mokka cappuccino `con latte' een absolute noodzaak is. Aan het einde van Main Street doen de zeilboten een dutje in hun ligplaatsen, hun zeilen klapperend in een bries op de Connecticut rivier. Wanneer de uitstekende lokale basischool iedere dag haar leerlingen laat gaan, vervoeren zacht zoemende Volvos en Saabs de kinderen snel naar balletles of voetbaltraining. Essex bezit drie zeilclubs.

Essex Autumn
Essex Autumn
Essex, Connecticut
Essex, Connecticut
Essex, Connecticut
The Oliver Cromwell, Essex
Essex, Connecticut
Essex, Connecticut
Griswold Inn Essex, CT
Essex Railroad