VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | alaska | Fairbanks

Amerika - Alaska - Fairbanks

In 1902 vond de Italiaan Felix Pedro goud net ten noorden van wat uit zou groeien tot Fairbanks. In zijn voetsporen volgden duizenden andere goudzoekers en meer dan een eeuw later groeit Fairbanks (ca. 31.500 inwoners) nog altijd als het regionale goederen- en handelscentrum als de poort naar Alaska’s vast Interior en Far North.

Met meer dan 20 uur dagelijks zonlicht van half mei tot eind juli zijn er tal van activiteiten te plannen in de zomermaanden, waar in de wintermaanden het noorderlicht valt te bewonderen en er volop winterse activiteiten mogelijk zijn. Fairbanks is in de winter gastheer van de Yukon Quest International Sled Dog Race en de GCI Open North American Championship Sled Dog Race alsmede van de World Ice Art Championships, een jaarlijkse ijs sculptuur competitie.
Een bezoek aan Fairbanks is niet compleet zonder naar het Morris Thompson Cultural and Visitors Center te gaan op de oevers van de Chena rivier. Hier kan middels een informatieve tentoonstelling veel worden opgestoken van de geschiedenis en cultuur van het gebied.
Fairbanks straalt een kwaliteit van licht, energie en warmte die nergens anders ter wereld te vinden is. Het Noorderlicht zal je veranderen, terwijl de zomerse middernachtelijke zon je zal charmeren. Begroet de wildernis van de Noordpool net ten noorden van de stad; laat je verbazen door de magnifieke buur, Denali NP. Wordt vervoerd in het verleden van de goudkoorts of raak in de ban van de kunst en cultuur van deze levendige en diverse stad. Maak de reis naar het hart van de Last Frontier en ervaar het licht, de energie en de warmte die alleen kan worden gevonden in Fairbanks.

Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks