VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | arizona | Flagstaff

Amerika - South West - Arizona - Flagstaff

Flagstaff is de grootste stad in het noorden van Arizona, grotendeels door de spoorweg die recht door de stad loopt, de goede universiteit en een uitstekend museum. Er is een klein gedeelte in downtown, tegenover het Amtrak Railroad Depot en Visitors Center, met verschillende restaurants en winkels.

Flagstaff is door de spoorweg ontstaan. Tot aan de 1880s was dit gebied te afgelegen voor de landbouw, de veefokkerij, of de houtindustrie – er was geen vervoer om de producten op de markt te brengen. Zodra de spoorweg gevestigd was en een station werd gebouwd, begonnen de stad en de omliggende gebieden op te komen. In het begin van 1900, bracht de grote toename in toerisme naar de Grand Canyon ook geld voor het gebied, wat tegenwoordig nog steeds het geval is. Men gelooft dat de naam Flagstaff is gekomen doordat een eenzame pijnboom in een open vallei werd ontdekt. De takken van de pijnboom werden gebruikt als een vlaggenstok gedurende de July 4th vieringen in 1876. De vlaggenstok werd bewaard en gebruikt als een landmerk voor de huifkarren die naar Californie gingen. De stad heeft dankzij de pijnboom een houtindustrie gekregen.

Omdat Flagstaff maar circa 80 mijl verwijdert is van de Grand Canyon en accommodaties hier voordeliger zijn dan in of dichtbij het park, verblijven veel mensen in Flagstaff en maken van hieruit een trip naar de Grand Canyon.

Diablo Canyon Arizona
Diablo Canyon Arizona
Museum Club 66, Flagstaff
Flagstaff, Arizona
Lowell Observatory, Flagstaff
Lowell Observatory, Flagstaff
Flagstaff, Arizona
Flagstaff, Arizona
Historic downtown Flagstaff
Flagstaff, Arizona
Road Flagstaff