VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | virginia | Fredericksburg

Amerika - Deep South - Virginia - Fredericksburg

Dit stadje uit de koloniale tijd is nauw verbonden met de geschiedenis van Amerika. Het was de munitieleverancier tijdens de onafhankelijkheidsoorlog en bovendien woonde President Washington er. Op de Ferry Farm langs de Rappahannock River groeide de jonge George Washington op. Zijn moeder Mary, zijn zusters en andere familieleden woonden in en rond het stadje.

James Monroe, medewerker van Thomas Jefferson en later de vijfde president van de VS, werkte enkele jaren als advocaat in Fredericksburg. In het James Monroe Museum kunt u zijn advocatenpraktijk bezichtigen. Hier staat zijn bureau uit het Witte Huis waaraan hij zijn doctrine heeft opgesteld.

In de Golden Eagle Tavern, die later werd omgedoopt in Rising Sun Tavern, debatteerden George Washington, Thomas Jefferson, Patrick Henry en de gebroeders Lee uit Virginia over politiek en economie. In dit omstreeks 1760 door de broer van Washington opgerichte bedrijf annex postkoetsstation kun je de revolutionaire gesprekken van Washington, Lee en Jefferson nog bijna horen.