VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | montana | Glacier National Park

Amerika - Great American West - Montana - Glacier National Park

In Montana, op de grens met Canada ligt de kroon van het continent, een van de meest gevarieerde nationale parken van de Verenigde staten. Glacier ligt gedrapeerd over de Continental Divide, de ruggengraat van Noord Amerika.

Glacier National park is een typisch wildpark. In dit landschap met zijn scherpe pieken, zijn dichte groene bossen en grote alpineachtige meren, voelen veel diersoorten zich thuis. Berggeiten wandelen in de buurt van Logan Pass, vooral op de kliffen bij het pad naar Hidden Lake Overlook. Bighorn-schapen kuieren overal over de rotsvlaktes en de weiden., maar één van de beste plekken om ze te vinden is het Many Glaciers gebied. Daar komen ze in de herfst met zijn allen samen om met hun koppen tegen elkaar te knallen en wijfjes te vinden. De edelherten doen hetzelfde, maar zij maken hun afspraak in de prairies rondom Sant Mary Lake. Beren kunnen overal opduiken, zij het dat grizzly’s vooral in het hoge gebied te vinden zijn en zwarte beren vooral lager verblijven, in de bossen.

Glacier is al van ver te zien. Eerst hangen er alleen grote wolken aan de horizon. Geleidelijk aan zie je, rijdend in het weidse land van Big Sky Country, uit de prairie de indrukwekkende blauwgrijze bergtoppen oprijzen. Het beeld is wel vergeleken met een vloot klippers die over de prairies jaagt, en wij kunnen ons daar wel wat bij voorstellen.