VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | arizona | Grand Canyon National Park

Amerika - South West - Arizona - Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees.

De reacties van de mensen die de Grand Canyon bezoeken zijn interessant. De meesten zijn eerlijk. Zij geven het gewoon op. Er valt niets te zeggen; de canyon is er gewoon en hij moet alleen ervaren worden. De impact op het bewustzijn van een bezoeker die voor de eerste keer de Grand Canyon ziet is ongelooflijk.

Zo begint één van de vele boeken over de Canyon, “Listen, Bright Angel”. Iedereen heeft zijn favoriete plaats om de zonsondergang en zonsopgang over de Grand Canyon mee te maken – werkelijk één van de mooiste momenten van een reis of zelfs van iemands leven. Eén van de eerste Amerikaanse ontdekkingsreizigers en geoloog, Clarence Dutton, heeft een keer gezegd “Als het begint te schemeren, dan komen de kleuren pas tot leven”. U ziet wel wat hij bedoelt wanneer u hier bij de Grand Canyon staat. Als u ’s middags aankomt, dan lijken de rotsen levenloos door de hitte en het felle licht. Maar wacht tot de dag begint af te koelen en de Canyon licht lijkt uit te stralen. Van eind mei tot midden september heeft de Park Service een gratis shuttle bus die bij de “village” hotels en uitkijkpunten stopt. U kunt met deze bussen ook de west rand (west rim) bezoeken.