VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | montana | Great Falls

Amerika - Great American West - Montana - Great Falls

Great Falls dank haar naam aan vijf watervallen in de Missouri, die voor de Lewis & Clark Expedition indertijd een van de grootste hindernissen op weg naar het westen vormde. Helaas zijn de watervallen voor een deel opgeofferd aan de opwekking van elektriciteit.

Giant Springs State Park is een van de grootste bronnen ter wereld en fungeert tegenwoordig als forellenkwekerij. Vanuit het park uit heb je een mooi uitzicht op de Rainbow Falls in de Missouri.

Ook kunt u naar de Charles M. Russel Museum gaan.
Russel is beroemd geworden door zijn romantische interpretatie van het wilde westen. ZIjn afbeeldingen van cowboys en Indianen weerspiegelen vele landschapsmotieven van deze streek. Hij werkte met aquarellen , olieverf en brons. Behalve een grote collectie van zijn werken zijn ook atelier en zijn huis te bezichtigen.

Zuiden van Great Falls heb je Ulm Pishkun. Hier kan men een oeroude jachtmethode van de Indianen bestuderen. Voordat ze paarden en geweren bezaten, joegen ze de bizons in paniek door een engte naar de rand van een afgrond, waar de dieren hun dood tegemoet sprongen.

Great Falls
Great Falls
Great Falls
Giant Springs State Park
Ulm Pishkun -  Charles M. Russel
Charles Marion Russell - The Scouts
Charles M. Russel Museum