VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | connecticut | Hartford

Amerika - New England - Connecticut - Hartford

Deze verzekeringsstad en hoofdstad van de staat Connecticut heeft er slag van, haar 300 jarige geschiedenis te combineren met de moderne tijd.

Bezoek het Old State House. Dit gebouw uit 1792 van de architect Charles Bullfinch fungeerde tussen 1796 en 1878 als staatscapitool en tot 1915 als gemeentehuis. In de gerestaureerde senaatskamer hangt een portret van George Washington van Gilbert Stuart.

Het Wadsworth Atheneum is een uitgebreid museum waar u schilderkunst vindt van de 15e tot de 20e eeuw, maar ook zilver, porselein en meubels. Voor visueel gehandicapten is er een bijzondere Galerij der Zintuigen.

Vuurwapenliefhebbers moeten naar het Raymond E. Baldwin Museum of Connecticut History waar de vuurwapenverzameling van Colt bezichtigd kan worden naast de stichtingoorkonde van Connecticut.

Twee huizen van het voormalige intellectuele centrum “Nook Farm” zijn de moeite waard; het Mark Twain House op 351 Farmington Avenue en het Harriet Beecher Stowe House op 73 Forest Street. Beide huizen stammen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en getuigen qua architectuur en inrichting van de afkomst en de smaak van de bekende auteurs.

Capitol Hartford
Capitol Hartford
Great River Park,East Hartford, Connecticut
Wadsworth Atheneum
Bushnell Park
Mark Twain House
Old State House Hartford
Harriet Beecher Stowe House
Hartford
Hartford