VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | idaho | Hells Canyon National Recr. Area

Amerika - Great American West - Idaho - Hells Canyon National Recr. Area

Hells’s Canyon National Recreational Area is gelegen op de noordelijke punt van de Oregon-Idaho grens. Met meer dan 600.000 hectare woeste, ongerepte wildernis en gelegen in één van de meest afgelegen delen van de aangrenzende 48 staten, is het een landschap dat met niets te vergelijken is. De rotskloven die de Snake River in de loop van miljoenen jaren heeft uitgesleten zijn dieper dan die van deGrand Canyon, gemiddeld zo’n 2000 meter . Dit helse ravijn wordt geflankeerd door de Zeven-Duivels-bergen.

Het is ook de thuisbasis van drie van Noord-Amerika’s wilde en prachtige rivieren. Het wordt gekenmerkt door enkele van de heetste temperaturen in de zomer en zeer koude temperaturen in de winter. Zelfs vandaag, meer dan 100 jaar na de Nez Perce stammen werden verdreven uit dit gebied, blijft het dunbevolkt en zijn de wegen in sommige gebieden niet veel beter dan een eeuw geleden, toen de pioniers er met hun wagon overheen gingen.

Er zijn verschillende toegangen tot dit gebied. In Idaho begint de toegangsweg vanuit Lewiston of Grangeville over US 95.

Bij de Oxbow stuwdam kun je twee uur durende jetboot tochten naar de Wild Sheep Rapids maken en vanuit Lewiston één of enkele dagen durende boottochten door de canyon. Allerlei lokale reisbureaus bieden langere boottochten en hengeltochten voor steurvissers aan, maar ook canyonwandelingen en paardrijden behoren tot de mogelijkheden.