VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | texas | Hill Country

Amerika - Texas - Hill Country

Het mooiste stukje Texas ligt ten westen van Austin: de Hill Country, een landschap van groene heuvels en koele, heldere lucht. De regio werd pas goed bekend toen Lyndon Johnson, die er geboren en getogen was, president werd.

In de Texas Hill Country zijn de eiken het hele jaar groen. En in april ligt er over de heuvels een tapijt van bluebonnets, paintbrush en andere wilde bloemen, met kleurenschakeringen een schilderspallet waardig. De lucht is er koel en droog, heel anders dan in de rust van Texas waar hij warm of vochtig is, of allebei. Zo op het zicht een waar paradijs. Dat dacht menig pionier, om tot zijn schade te ontdekken dat de Hill Country vele gezichten heeft.

Onder de kleuren, onder het groen van bomen en gras, ligt een bar rotslandschap dat bewoners van alle tijden parten heeft gespeeld. 't Is niet dat niemand het kon zien, maar niemand wilde de droom verstoren. Breek een tak van de hardhouten bomen en je hoort een dorre knap. Blaadjes zijn klein en tussen het gras verbergen zich onverwachte gasten: cactussen. De goede verstaander weet het. Het kan hier groen en vruchtbaar zijn, maar ook dor en droog. Met rust gelaten, past de Hill Country zich moeiteloos aan. Maar bewerkt door optimistische nieuwkomers, door het lange gras verleid om zich hier te vestigen, toont het zonder pardon zijn weerbarstigheid.

Main street, Fredericksburg
Main street, Fredericksburg
Enchanted Rock State Natural Area
Lyndon B Johnson Burial Site, Stonewall - TX
Texas Hill Country
Texas Hill Country
Willow City Loop, Texas