VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen Indiana

U bent hier : Startpagina | amerika | north-east | Indiana

Amerika - North East  - Indiana

Het vlakke, vruchtbare Indiana is een agrarische staat met een veelzijdig landbouw en klein stedelijk karakter.

Het uiterste noorden van Indiana ligt in het spanningsveld van Chicago en is sterk geindustrialiseerd; het zuiden, met name het vallei van de Ohio river, is heuvelachtig en bebost. Voor reizigers biedt Indiana het 'doorsnee' Amerika.

In het zuiden liggen nog prehistorische Indiaanse 'mounds' en blokhutnederzettingen uit de vorige eeuw. Indianapolis heeft de dynamiek van een grote stad. Erg moois is de Indiana Dunes Lakeshore, ook het Indiana Dunes State Park omvattend.

Toeristisch gezien is Indiana een doorgangsstaat. Mensen gebruiken hem om van A naar B te komen en blijven zelden lang hangen. South Bend, bijna op de grens met Michigan, is in Amerika bekend als vestiging van de University of Notre Dame, en die is weer bekend vanwege zijn football-team. Vincennes, in het zuidwesten, is een oude nederzetting. New Harmony, in de uiterste zuidwesthoek is het dorp waar in de vorige eeuw een aantal Duitsers een nieuwe leefgemeenschap probeerden op te zetten. Sport is een belangrijk deel van het leven in Indiana, met name de Colts en Notre Dame in football, de Pacers in basketbal en de Indianapolis 500 natuurlijk. 

Indiana Dunes State Park
Indiana Dunes State Park
Amish Acres in Nappanee - Indiana