VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen Iowa

U bent hier : Startpagina | amerika | centrale-staten | Iowa

Amerika - Centrale Staten - Iowa

Iowa the Hawkeye State ligt in het hart van het Midden Westen en is voor de gemiddelde Amerikaan zo ongeveer synoniem met mais en varkens. Dat komt gedeeltelijk de voorverkiezingen voor het presidentschap die traditioneel beginnen met de zogenoemde ‘caucussen' in Iowa. Om daar goed te scoren, ploegen kandidaten door meters sneeuw om biggetjes te omarmen en de boeren naar de mond te praten. Landbouw is waar het in Iowa om draait: de grond is vrijwel in de gehele staat extreem vruchtbaar.

In het oosten wordt Iowa begrensd door de Mississippi River, in het Missouri River. Daartussen ligt een vlak gebied met riviertjes en meren.

De indeling van Iowa is klassiek volgens Amerikaans landbouwmodel: de staat werd opgedeeld in secties die volgens de Homestead Act aan kolonisten werden beloofd. In Iowa wonen veel mensen van Duitse, Middeneuropese en Skandinavische afkomst, die hier vrijuit konden boeren. De familiebanden zijn hier nog steeds zeer hecht en Iowa staat model voor het traditionele Amerikaanse leven in het Middenwesten.

West-Branch, Iowa
Geboorteplaats Herbert Hoover, 31st President
Geboorteplaats Herbert Hoover, 31st President
Corn fields Iowa