VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen Kauai

U bent hier : Startpagina | amerika | hawaii | Kauai

Amerika - Hawaii - Kauai

Kauai is een eiland uit de Hawaï-archipel. Het is het op drie na grootste eiland uit de groep. Het eiland staat ook bekend als 'Garden Isle'.
Het eiland is van vulkanische oorsprong. Het hoogste punt met 1598 m is Kawaikini. De natste plek op aarde bevindt zich op het eiland aan de oostkant van Mount Waiʻaleʻale. De regenval bedraagt hier jaarlijks 11,7 meter. Hierdoor heeft het eiland vele diepe valleien, uitgesleten door de regen.
De naam Kauai heeft geen bekende betekenis. Het zou de naam zijn van een van de zonen van Hawai‘iloa, de Polynesische ontdekker van de eilanden.
De belangrijkste stad op het eiland is Līhu'e.
Op het eiland is het hoofdkwartier te vinden van de National Tropical Botanical Garden, een non-profit organisatie die een netwerk van botanische tuinen en natuurreservaten in Hawaï en Florida beheert. De

Kauai is het oudste eiland van Hawaii, moet het ook minstens vijf miljoen jaar gekost hebben om de onvoorstelbare wouden van de steile kustwand van Na Pali te beeldhouwen. Enorme varens en paddestoelen, gevoed door de twaalf meter aan regen die er per jaar valt, getuigen hier van het gigantisme van deze regio. En al deze neerslag is blijkbaar niet voldoende geweest om de top van de vulkaan Kawaikini af te vlakken, die nog steeds 1500 meter boven zee uitsteekt.