U bent hier : Startpagina | amerika | deep-south | Kentucky

Amerika - Deep South - Kentucky

De bijnaam van Kentucky is “The Bluegrass State”, gebaseerd op het feit dat de bluegrass te vinden is in veel van de gazons en weilanden in het hele staat Kentucky (met name in het noordelijk deel van Kentucky en de steden Lexington en Louisville).
"Bluegrass" is de gangbare naam voor het gras van het geslacht Poa en is een geliefd gazon en weidegras in het oosten van de Verenigde Staten. Van Tennessee tot het noorden. Bluegrass is eigenlijk groen maar in het voorjaar produceert bluegrass blauw-paarse bloemen die een rijke blauwe cast om het gras geven wanneer het in grote aantallen zijn. Vroege Pioniers vonden bluegrass op rijke kalkgronden bloeien van Kentucky en handelaren begonnen te vragen voor het zaad van de "blauwe gras uit Kentucky."

Daniel Boone vond in 1769 de weg door de Cumberland Gap, waarmee de opening werd gemaakt om het land enorm uit te breiden. Hele hordes kolonisten kwamen naar Kentucky, dat in het oostelijk deel behoort tot de Appalachian Mountains, maar in het westen vruchtbare landbouwgronden kent. Tabak is en was hier een belangrijk produkt. Mais is een ander produkt, maar dat wordt hier vooral gebruikt om whisky van te maken, Bourbon om precies te zijn. Kentucky Bourbon is een mengsel van mais, rogge, mout en water, dat al gistend twee jaar in eiken vaten wordt opgeslagen. Ook het fokken en verhandelen van volbloedpaarden is een belangrijke industrie geworden (de Kentucky Derby is de beroemdste paardenrace van Amerika).

Abraham Lincoln Birthplace NHP, Kentucky
Abraham Lincoln Birthplace NHP, Kentucky
Train Bardstown Kentucky
Louisville, Kentucky
Talbott taverne Bards Town Kentucky
Mammoth Cave National Park, Kentucky
Mammoth Cave National Park, Kentucky
Belle of Louisville Kentucky
Eerste KFC Louisville Kentucky
Boone tavern Berea, Kentucky
Cumberland Gap Tunnel, Kentucky
Cumberland Gap, Kentucky
Donamire Farm Lexington, Kentucky
Natural Bridge State Resort Park, Kentucky
Keeneland Lexington Kentucky