VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | tennessee | Knoxville

Amerika - Deep South - Tennessee - Knoxville

Omringd door schitterende meren en bergketens ligt de voormalige hoofdstad van de staat aan de Tennessee River. Knoxville werd gesticht aan het eind van de achttiende eeuw, toen het gebied ten westen van de Appalachian Mountains nog als de frontier gold, als de grens van de beschaving. Het beleefde in die jaren zijn glorietijd als grootste nederzetting in Oost-Tennessee. Later werd de stad het administratieve centrum van de staat en een strategische basis in de voortdurende strijd tegen de Indianen.

Dankzij de komst van de spoorwegen maakte Knoxville aan het eind van de negentiende eeuw een onstuimige ontwikkeling door. De exploitatie van de bossen in de zuidelijke Appalachians en de kolenwinning waren daarvoor verantwoordelijk. Veel bedrijven vestigden zich in Knoxville en het gezicht van de stad werd meer bepaald door de nijverheid en industrie dan door zuidelijke charme. De stad had 75.000 inwoners. In het centrum stonden hoge gebouwen en er reden moderne, elektrische trams. Daardoor, èn door het contrast met het omliggende platteland, leek Knoxville groter dan het in werkelijkheid was.

Maar geleidelijk aan sukkelde de stad in slaap. Knoxville kreeg nooit de rijkdom of de aristocratische verfijning van Nashville en Memphis, steden die zijn leidende rol overnamen. De stad groeide in de twintigste eeuw vooral door de annexatie van omliggende gemeenten in de vallei van de Tennessee River.

Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee
Knoxville, Tennessee