VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | virginia | Lexington

Amerika - Deep South - Virginia - Lexington

Lexington is een van de mooiste stadjes in het Shenandoah-dal en men heeft zich grote moeite getroost het beeld met 18e en 19e eeuwse huizen te bewaren. In de zomer staat bezoekers en inwoners een bijzonder genoegen te wachten. Van eind mei tot begin september brengt het Theater at Lime Kiln in een voormalige kalksteengroeve een geslaagde keuze van moderne ensceneringen, klassieke stukken en musicals.

Deze stad is sinds de 19e eeuw verbonden met het leger, doordat het Virginia Military Institute er sinds 1839 zetelt. Een van de belangrijkste generaal van de geconfedereerden, Thomas J. “Stonewall” Jackson, heeft hier gedoceerd. Ook woonde hij in Lexington; Het Stonewall Jackson huis in Lexington is zodanig gerestaureerd dat het lijkt alsof Jackson zojuist is vertrokken.

Ook George C. Marshall, wiens Marshallplan Europa na de Tweede wereldoorlog weer op de been heeft geholpen, is een product van deze instelling. Bezoek het George C. Marshall Research Library and museum, op de campus van het Virginia Military Institute. De Tweede Wereldoorlog door de ogen van de generaal wordt verduidelijkt aan de hand van een elektrische landkaart. Behalve Souvenirs bevat de bibliotheek de papieren van de generaal, waaronder het Marshall Plan.

Welcome to historical Lexington in Virginia
Welcome to historical Lexington in Virginia
Virginia Military Institute in Lexington
Graf Generaal Stonewall Jackson
Landschap Lexington
Washington and Lee University
Lexington Virginia
Lexington Virginia
Lee s Chapel
Stonewall Jackson House, Lexington Virginia