VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | arkansas | Little Rock

Amerika - Deep South - Arkansas - Little Rock

De kleine rots waarnaar de stad is genoemd, fungeerde voor de ontdekkers van de Arkansas River als oriëntatiepunt. Little Rock is de hoofdstad en het economisch centrum van de staat Arkansas.

Bezoek het State Capitol, dit van Arkansas-graniet gebouwde capitool is een vrekleinde versie van dat in Washington. Indrukwekkend zijn de messing deuren en de Tiffany-kroonluchters. Het park van het capitool is een rozenproeftuin, waar ’s zomers 150 soorten rozen bloeien.

In het Toltec Mounds Archeological State Park heeft een van de waarschijnlijk grootste Indiaanse nederzettingen van het dal van de benedenloop van de Mississippi gelegen. Enkele mounds (heuvels) zijn bewaard en in het archeologisch museum worden de opgravingsmethoden verklaard.

De gebouwen uit halverwege de 19e eeuw in het Arkansas Territorial Restoration geven een idee van de begintijd van het territorium Arkansas. Bouw – en leefwijze aan het kolonisatiefront worden verduidelijkt aan de hand van vier huizen en de bijbehorende bedrijfsgebouwen.

Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock
Little Rock