U bent hier : Startpagina | amerika | deep-south | Louisiana

Amerika - Deep South - Louisiana

De bijnaam van Louisiana is "Pelican State" en is een eerbetoon aan de officiële staats vogel, de inheemse bruine pelikaan. De pelikaan verschijnt verder ook op de vlag van Louisiana, op de grote zegel en de officiële schilderij van de staat Louisiana.

Louisiana wordt sinds jaar en dag gedomineerd door zijn warm kloppende hart: New Orleans, de stad van het plezier. De staat is veel gevarieerder dan dat. Louisiana is vlak en dicht begroeid, moerassig aan de kust. Het noorden is bevolkt met mensen van Engelse en Ierse afkomst, het zuiden is meer door Fransen en Spanjaarden beïnvloed.

De geschiedenis van Louisiana is niet direct vrolijk stemmend. Armoede en isolement was het lot van veel bewoners. Kleurrijk is die geschiedenis wel. Geen staat heeft een historie waarin meer schelmen, populisten, corrupte zakenlui en fantastische figuren een rol speelden. Leest u maar eens Robert Penn Warrens All the Kings Man, een maar weinig gefictionaliseerde levensloop van de fameuze Huey Pierce Long , gouverneur en senator voor de staat tot hij in 1935 werd vermoord, en u zult gewonnen zijn voor de carnavaleske tragiek van deze staat. Louisiana is ook de enige staat die niet volgens Angelsaksisch recht werkt maar volgens de Code Napoleon. Counties heten hier Parishes en voodoo hoort erbij. De Cajuns en New Orleans zijn Luisiana’s bekendste produkten, maar wie ervan houdt om rond te dwalen in een authentieke Amerikaanse omgeving, kan hier goed terecht. Lafayette is het centrum van de cajun-cultuur.

 

Water lelies Louisiana
Water lelies Louisiana
Marie Laveaus House of Voodoo New Orleans
The Natchez - New Orleans, Louisiana
Garnaal boten Louisiana
Carnival Masks New Orleans
French quarter, New Orleans
Huizen New Orleans
State Capitol Louisiana
Oak Alley Plantation Louisiana
Greenwood Plantation
Lafayette Cemetry Louisiana