VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | michigan | Mackinac Island

Amerika - North East  - Michigan - Mackinac Island

Mackinac eiland was in de tijd van de pelshandel belangrijk. Later trok het welgestelde zuiderlingen aan, die er hun zomerverblijven bouwden. Die sfeer is nog te proeven in de elegante oude hotels. Op het eiland zijn alleen koetsen en (te huren) fietsen toegelaten.

Mackinac Island State Park omvat bijna het hele eiland en biedt verscheidene bezienswaardigheden. Het Visitor Center ligt bij de aanlegplaats van de veerboot.

Fort Mackinac:
dit hoog op de rotsen gelegen fort vervulde van 1870 tot 1895 een strategische functie voor zowel Engeland als Amerika. Gekostumeerde gidsen tonen vestigingswerken, blokhutten, gevangenis en wapens.

Indian Dormitory:
Een gerestaureerd gebouw uit 1838, waarin archeologische vondsten en Indiaanse werktuigen zijn opgesteld. Biddle House, Benjamin Blacksmith Shop, Beaumont Memorial en McGulpin House zijn eveneens van historische betekenis.

Stuart House Museum: 
Was in 1824 het hoofdkantoor van de pelshandel van Jacob Astor. Huis en magazijn zijn in hun oorspronkelijke staat te zien.

Grand Hotel:
Dit elegante hotel uit de begintijd van de spoorwegen is ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan in 1987 volledig gerenoveerd. De veranda schijnt een van de langste ter wereld te zijn. Wie binnen een kijkje wil nemen moet entree betalen.