VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | wisconsin | Madison

Amerika - North East  - Wisconsin - Madison

Het centrum van de stad met het capitool van de staat Wisconsin ligt op een smalle landtong tussen twee meren, Lake Mendota in het noorden en Lake Monona in het zuiden. State Street verbindt het capitool met de universiteitscampus.

Het capitool in Madison is een sterk door het capitool in Washington beïnvloed gebouw, dat het stadsbeeld domineert. Nieuwbouw mag niet hoger zijn dan dit capitool. Binnen is het geheel in eikenhout, marmer en graniet gehouden. Tijdens rondleidingen worden onder meer de parlementsgebouwen, het hooggerechtshof en de Rotunda getoond. Vanuit de koepel heeft u een mooi uitzicht over de meren van Madison.

In het State Historical Museum treft u een tentoonstelling over de geschiedenis van de Indianen sinds de oertijd en die van de pelshandel. De latere geschiedenis van de blanke kolonisatie is eveneens vertegenwoordigd.

Dankzij de ligging aan het Lake Mendota is de campus van University of Wisconsin één van de aantrekkelijkste van het land. Aan deze in 1849 gestichte universiteit zijn meer dan 40 000 studenten ingeschreven. Hun invloed is duidelijk zichtbaar in de winkels, boetieks en restaurants in State Street Mall en omgeving.

Het Elvehjem Museum of Art is één van de beste musea van Wisconsin. De collectie omvat schilderwerken, beeldhouwwerken, foto’s en siervoorwerpen van 2300 v. C. tot nu.

Het capitool in Madison
Het capitool in Madison
Het capitool in Madison