U bent hier : Startpagina | amerika | new-england | Maine

Amerika - New England - Maine

De bijnaam van Maine is de "Pine Tree State". De dennenboom is ook op de vlag en de staatszegel van Maine te zien. Maine bezit meer dan 17 miljoen hectare bossen.

Maine is een grote staat, de grootste van New England. Toch wonen er bijzonder weinig mensen, en daarvan woont dan ook nog een flink deel in het zuiden en langs de kust. Het binnenland is bedekt met uitgestrekte bossen (de Pine Tree State heet niet voor niets zo). De noordelijke punt van de staat, vrij ruw terrein met veel meren en bossen, steekt een flink eind Canada in. De noordpunt ligt veel noordelijker dan Qu├ębec stad, en provincies als New Brunswick, Prince Edward Island en Nova Scotia liggen eromheen gewikkeld.

Toch kunt u niet zomaar doorsteken van Montreal naar de Canadese Atlantische kust, want het landschap is er zo onherbergzaam dat ook de wegen ontbreken. Baxter State Park, het einde van de Appalachian Trail ligt in dit gebied en mensen die de hele wandelroute hebben gelopen, ervaren dit gedeelte als uitzonderlijk zwaar.

Acadia National Park, Maine
Acadia National Park, Maine
Bar Harbor, Acadia National Park, Maine
Bar Harbor, Acadia National Park, Maine
Downtown Augusta Maine
Bar Harbor, Acadia National Park, Maine
Herfst Kennebunkport, Maine
Johnson Hall Museum, Kennebunk, Maine
Kennebunk, Maine
Boeien York Maine
Nubble Vuurtoren, York-Beach, Maine
Long Sands York Maine
Portland Skyline
Acadia National Park, Maine
Augusta State Capitol, Maine
Old Portland, Maine