VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen Maui

U bent hier : Startpagina | amerika | hawaii | Maui

Amerika - Hawaii - Maui

Maui is een eiland in de Amerikaanse staat Hawaï. Het is met 1883 km² het op een na grootste eiland van de archipel. Het eiland bestaat uit twee vulkanen, Haleakala (3055 m) en de overblijfselen van de oudere West Maui Volcano, die door een landengte met elkaar verbonden zijn. Omdat deze landengte als een dal tussen de vulkanische bergen ligt, staat Maui ook bekend als "The Valley Isle".

Maui is qua oppervlakte het tweede eiland van de groep, met een van de grootste kraters ter wereld: de Haleakala (‘huis van de zon'), waarvan de top meer dan 3000 meter hoog is. Deze gigantische openlucht oven, met een omtrek van 35 kilometer, slaapt sinds 1790. De kegels van vulkaanslakken zijn nog getuigen van de vulkanische explosies, naalden van lava die in bizarre vormen zijn geërodeerd. Volgens vulkanologen kan Haleakala ieder moment weer wakker worden.

Tot de vele bezienswaardigheden van het eiland behoren de door regenwouden voerende smalle kustweg naar Hana, de Kahekili Highway, het 118 km² grote Nationaal park Haleakala, de Iao Valley, en de door het surfen wereldberoemde stranden aan de noordkust van Maui (Ho'okipa, Jaws, Lanes, Spreckelsville, Kanaha). Op Maui bevindt zich de Kahanu Garden, een botanische tuin die wordt beheerd door de National Tropical Botanical Garden.

Nakalele Point is het noordelijkste deel van het eiland. Hier bevindt zich een indrukwekkend blaasgat.

Jaws Beach, Maui
Jaws Beach, Maui
Nakalele Point
Nakalele Point
Weg naar Hana
Weg naar Hana
Weg naar Hana
Weg naar Hana
Weg naar Hana
Weg naar Hana
Weg naar Hana
Sunset Haleakala, Maui
Haleakala Caldera
Lao Valley
Lao Valley