VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | miami | Miami Beach

Amerika - Florida - Miami - Miami Beach

Miami Beach dankt zijn ontstaan aan een visionair, John S. Collins, die hier in 1909 een kokosplantage aan de kust kocht.

Samen met de gebroeders Lummus, die hun naam gaven aan het park van Ocean Drive midden in de art-decowijk, stortte hij er tonnen zand die ze van een naburig eiland, Key Biscayne, haalden.
Zo ontstond de lange, witte strook waar turkooizen oceaangolven af en aan rollen.
Al snel kreeg het gebied een verleidelijke reputatie. In 1913 werd de eerste brug over Biscayne Bay ingewijd. De verbinding met downtown was geboren, in de jaren 1940 de belangrijkste toeristische trekpleister van de Verenigde Staten. Langs Collins Avenue krijg je aan de hand van de architecturale stromingen een beeld van de opeenvolgende ontwikkelingen in Miami Beach: van bouwwerken uit de jaren 1920 ten zuiden van South Beach in het art-decodistrict, over hoge buildings met een fiftieslook, tot wolkenkrabbers uit de jaren 1970 die nu worden gerenoveerd.
De laan loopt verder naar het noorden. De condominiums, hoge gedemodeerde gebouwen die een karakterloze muur van beton vormen, staan er zij aan zijā€¦