U bent hier : Startpagina | amerika | florida | Miami

Amerika - Florida - Miami

Miami staat vooral bekend om Miami Beach, met zijn Art Deco gebouwen en zijn plezierige terrasjes en restaurants, trekt veel bezoekers aan. De stad Miami zelf lijkt minder te bieden te hebben, maar dat valt reuze mee.

Stadswijken
Elders in de stad ligt Little Havanna, waar de Cubaanse immigranten- gemeenschap domineert en waar u wat kunt opsteken van de sentimenten van een generatie die bijna is uitgestorven. De sfeer is hier eerder zuid-Amerikaans dan Amerikaans, en hoewel het ook Hispanics zijn, veel minder Mexicaans dan bijvoorbeeld San Antonio of Los Angeles. Downtown Miami is een winkelcentrum voor Zuid- en Midden Amerikanen, met een daarbij horende sfeer (en uitgavenpatroon). Ten zuiden van downtown ligt Coconut Grove, nu een chique woonwijk maar in de jaren zestig en zeventig de plek waar schrijvers en kunstenaars uithingen. Er zijn nog steeds veel galerieen. Coral Gables met zijn boulevards en Mediterrane architectuur, is een van de oudste suburbs van Miami, met veel winkels.

Strand
Als u voor het strand komt biedt de kust van Florida, van Miami Beach tot Jacksonvile, meer dan genoeg mogelijkheden. Een van de mooiste plekken van Zuid Florida ligt ten zuiden van Miami, namelijk Viscaya, een Italiaans ogend paleis dat nu als museum is ingericht. Verder naar het zuiden liggen natuurlijk nog de Florida Keys, de eilanden voor de kust van Florida, en het prachtige Everglades National Park. Wat het weer betreft moet u er wel rekening mee houden dat het 's zomers erg warm en benauwd is en dat vanaf juni het orkaan- en stormseizoen op volle toeren draait.

Strand Wacht Miami Beach Florida
Strand Wacht Miami Beach Florida
Old Timer Art Deco Miami
Old Timer Art Deco Miami
Miami Beach
Miami Beach
South Beach Miami
Miami Beach
Miami Art Deco
Miami Art Deco
Miami Ocean Drive
Miami Art Deco
Miami Beach
Miami Art Deco
Bayside Market Place, Miami