U bent hier : Startpagina | amerika | centrale-staten | Minnesota

Amerika - Centrale Staten - Minnesota

Minnesota noemt zichzelf ‘10.000 lakes' en daarmee is niets teveel gezegd. Het zijn er 14.000 om precies te zijn. Dit is een outdoors staat bij uitstek, zelfs in de barre winter zult u bewoners zien rennen, skiën en andere buitenactiviteiten ontplooien. In de zomer gaat de hele bevolking op pad, of beter gezegd, neemt de kano en peddelt weg.

Afgezien van Minneapolis/St. Paul, een stad die meestal als tweeëenheid wordt gezien, is dit een plattelandsstaat, die het moet hebben van zijn natuurschoon en volksfeesten om de toerist te trekken. En, ze hebben ook de grootste mall van Amerika!

Wie meer wil weten van het leven in Minnesota doet er goed aan de boeken van Garrisson Keillor te lezen, een radio-causeur die ook een fictief dorp in zijn staat heeft opgezet: Lake Wobegon.

Minnesota wordt in de VS gezien als een voorbeeldige staat in politiek opzicht. Hij levert altijd ‘civic minded' keurige, min of meer progressieve politici op, die het landelijk net niet halen. Denk aan Hubert Humprey, Eugen McCarthy en Walter Mondale. Misschien gaat dat image veranderen nu de dwarse burgers een voormalig show-worstelaar tot gouverneur hebben gekozen. Vanwege de vele noord-Europese immigranten heeft Minnesota een politiek en sociaal systeem dat dichter bij Europa komt, qua verzorgingsstaat dan welke andere staat dan ook.

Split Rock Lighthouse State Park
Split Rock Lighthouse State Park
Duluth
Gooseberry Falls State Park