VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen Missouri

U bent hier : Startpagina | amerika | centrale-staten | Missouri

Amerika - Centrale Staten - Missouri

Missouri is het centrum van Amerika, geografisch gezien dan. In Missouri komen de twee grote rivieren van het land, de Missouri en de Mississippi samen. Het was het vertrekpunt van de vele expedities die in de negentiende eeuw tot verdere ontdekking van het continent leidden. Mark Twain, de schrijver, werd in Missouri geboren.Ten tijde van de Burgeroorlog was Missouri nog de meest westelijke staat van de Unie.

Toen in de negentiende eeuw de trek nog weg was van de oceaan, naar het binnenland, was Missouri een belangrijk centrum van handel, landbouw en industrie. In 1900 was Missouri de op vier na grootste staat en St. Louis de op drie na grootste stad van het land. De gateway to the west.

Daarna keerde de trend zich om en gingen steeds meer mensen naar beide kusten. Missouri is nu een gewone, redelijk onopvallende staat in het midden van Amerika. Wel heeft het inmiddels een van de belangrijkste toeristenbestemmingen van Amerika, namelijk Branson, in de Ozarks. Daar bevindt zich de country music stad die Nashville concurrentie aan probeert te doen.

St. Louis is ook zeker de moeite waard. Het heeft een aardig herstelde oude stad, en de grote boog, de Gateway Arch, is het symbool van de poort naar het westen die hier ligt. St. Louis heeft ook een aardige jazz traditie, en is verder een belangrijke stop op de onvermijdelijke Route 66.