Motorhuur voorwaarden

Motorhuur is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u uw motor(en) van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde motor staat op de overeengekomen plaats en datum voor u klaar. Het mogelijk om uw motor op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Inclusief bij de standaard motorhuur:
- Ongelimiteerd aantal mijlen
- WA verzekering
- Kabelsloten/discsloten
- Helm (voor bestuurder en indien van toepassing voor passagier)
-1 extra bestuurder


Vereisten voor motorhuur 
- U moet minimaal 21 jaar oud zijn
- U moet in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs
- U moet in het bezit zijn van een creditcard van een van de grotere creditcardmaatschappijen (VISA, Master Card, AMEX, Discover, Diners Club)


Rijbewijs
Rijbewijzen uitgegeven door de Europese Unie (Duitsland, Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden:
- A1/2 U mag rijden op een scooter
- A U mag rijden op een motor of scooter
- B1 U mag rijden op een driewieler

Internationaal rijbewijs (niet verplicht voor EagleRider):
Hoewel het niet verplicht is, raden wij alle bezoekers met een buitenlands rijbewijs aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen.

Creditcard
De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard (met pincode) op eigen naam die gebruikt wordt als borg en voor het betalen van eventuele extra's ter plaatse.

Borg
Wanneer u de motor ophaalt worden uw creditcard gegevens genoteerd, dit in geval van diefstal, schade aan uw motor of verkeersboetes die ontstaan zijn tijdens de tour. Er zal geen bedrag van uw creditcard worden afgeschreven, de gegevens van uw creditcard worden alleen gebruikt als borg (reservering van een bedrag). Alleen in geval van schade, diefstal of verkeersboetes zal de borg van uw creditcard worden afgeschreven. Uw eigen risico hangt af van de verzekering die u kiest om de kosten in geval van diefstal of schade te verwerpen. Kiest u de VIP ZERO dan heeft u een eigen risico van 100 USD, kiest u voor VIP dan heeft u een eigen risico van 2.000 USD en kiest u voor geen verzekering dan heeft u een eigen risico van 5.000 USD.

Klantenoriëntatie
Iedere klant ontvangt ter plaatse voorbereidingsinformatie met betrekking tot de motor. De klant oriëntatie bevat alle aspecten van veiligheid, verantwoordelijkheden, lokale en staatswetten.

Berging/opslag
EagleRider geeft u de mogelijkheid om uw bagage, vliegtickets, en andere waardevolle spullen bij op te slaan zonder extra kosten maar op eigen risico (beperkt beschikbaar).

Brandstof
Brandstofkosten vallen onder de verantwoordelijkheid van de klant. EagleRider is niet verantwoordelijk voor motorbrandstof en mijlen. U kan vooruitbetalen voor het aanvullen van brandstof. Als prepaid brandstof niet is gekocht en het voertuig moet worden aangevuld zal een extra bedrag van $35 in rekening worden gebracht.

Helmen
Helmen worden verzorgd door ons voor alle motorverhuur en tijdens alle reizen. Klanten worden aangeraden om hun eigen helmen mee te nemen voor comfort en stijl. Daarnaast, kunnen helmen ook worden gekocht op de vele EagleRider huurstations. Helmen zijn verplicht door de wet op de meeste locaties.

Extra bestuurders
1 extra bestuurder is toegestaan zonder extra kosten. De minimum leeftijd voor een extra bestuurder is 21 en een geldig motorrijbewijs vereist.

Verantwoordelijkheid
De klant is verantwoordelijk voor het controleren van de motorolie bij het tanken en het direct aangeven van mogelijke mechanische defecten. Instructies en procedures voor de onderhoudskosten worden aan u verstrekt bij het ophalen van de motor. Klanten kunnen ter verantwoording worden geroepen voor mechanische schade als gevolg van nalatigheid tijdens het motorrijden of nalatig zijn in het verlenen van onderhoud.

Minimum leeftijd
De minimum leeftijd van de bestuurder en medebestuurder(s) is 21 jaar.

Motorvervanging
EagleRider behoudt zich het recht om een andere motor aan te bieden dan is bevestigd aan de klant. Als EagleRider niet in staat is om de bevestigde motor aan te bieden zal er een gelijksoortig of beter model worden aangeboden aan de klant. Dit vormt de maximale aansprakelijkheid van EagleRider.

Beperkingen
Bij schending van de beschreven en vermelde beperkingen vervalt de VIP Theft & Damage Waiver en de klant wordt verantwoordelijk gesteld voor de schade.
- Weg beperking: straat motoren zijn niet toegestaan op onverharde wegen, stranden en niet-openbare wegen.
- Mexico beperking: klanten mogen niet Mexico inrijden op een USA bike zonder explicite toestemming van de EagleRider gids.
- Death Valley WAARSCHUWING: in de maanden juni en augustus is het rijden door Death Valley gevaarlijk en wordt afgeraden.

Teruggavebeleid
Een huurdag is 24 uur (1 etmaal). Een bedrag van $25/huur wordt in rekening gebracht voor voertuigen die te laat worden teruggebracht.

Milieu-toeslag
De milieu-toeslag bedraagt 6.5% voor alle reserveringen

Huurcontract tekenen
Let u bij het tekenen van het huurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra's die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de EagleRider medewerker aan te geven voordat u tekent.

Verzekeringen
Dekking van anderen op de weg
Minimum aansprakelijkheidsverzekering - inclusief bij alle reserveringen Motor aansprakelijkheidsverzekering dekt eigendomsschade en lichamelijke schade tot de limiet die de staat heeft gesteld. Dit type verzekering zal betalen voor eigendomsschade en lichamelijke schade aan derden in een crash die door u is veroorzaakt. Dit dekt de minimum aansprakelijkheid die gesteld is door de staat waar u uw voertuig ophaalt.

Bijvoorbeeld reserveringen in California zijn inclusief de volgende aansprakelijkheidsdekking:
-$15.000 voor verwonding/overlijden van een persoon
- $30.000 voor verwonding/overlijden van meer dan een persoon
- $5.000 voor schade aan eigendommen

Verzekering is ondergeschikt aan een andere dekking die beschikbaar is voor de huurder of een dergelijke verzekering is primair, meer dan of voorwaardelijk volgens de huurovereenkomst en het verzekeringsbeleid. Geen dekking zal worden verstrekt voor onverzekerde/onderverzekerde automobilisten en/of persoonlijk letsel bescherming dekking, tenzij vereist door de wet.

Dekking voor uw motor.
Zonder een aanvullende verzekering bent u volledig verantwoordelijk voor alle schade of diefstal van uw huurmotor. Verwondingen, persoonlijk eigendom of schade als resultaat van verwaarlozing als illegaal gebruik of huur onder invloed van drugs of alcohol wordt niet gedekt. Een borg van $3,000 wordt op uw creditcard gereserveerd.

Optionele verzekeringen
Aansprakelijkheidsverzekering (SLI)
Houdt er rekening mee dat SLI aanvullend is en pas aan de orde komt als alle andere afgesloten verzekeringen, voor zover deze wettelijk zijn toegestaan, zijn aangesproken en hebben uitbetaald. SLI - $300000 dekking - ca. USD20/per dag (tarief kan iets afwijken per locatie)

VIP - verzekering*
Theft & Damage Waiver. Borg USD 2.000,-
In geval van schade betaald u USD 2.000,- per gebeurtenis
In geval van diefstal betaald u USD 5.000,- per gebeurtenis

VIP-ZERO - verzekering*
Theft & Damage Waiver. Borg USD 100,-
In geval van schade betaald u USD 0,- per gebeurtenis
In geval van diefstal betaald u USD 1.000,- per gebeurtenis


*In de tabel ziet u de details terug per verzekering.
 

De genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 
  Geen dekking aangeschaft VIP
Vakantieonderbreking bescherming plus Diefstal & Schade Kwijtschelding $25 per dag
VIP-ZERO Vakantieonderbreking bescherming plus Diefstal &; Schade Kwijtschelding $35 per dag
Schade kwijtstelling
Inclusief alle en accidentele (niet-nalatige) schade aan motors en motoraccessoire

Huurder betaalt
volledig verkoopbedrag van ALLE schade

$2,000 aftrekbaar
Huurder betaalt $2,000

$0 aftrekbaar
Huurder betaalt $0

Diefstal dekking
Inclusief diefstal van motor en motor accessoires indien de motor werd beveiligd met alle sloten verleend door het huurbedrijf. NIET inclusief persoonlijke bezittingen op of in de motor of zadeltassen.

Huurder betaalt
volledig verkoopbedrag van ALLE schade

$5,000 aftrekbaar
Huurder betaalt tot $5,000 per voorval.

$1,000 aftrekbaar
Huurder betaalt tot $1,000 per voorval.

Vakantieonderbrekingsbescherming
In het geval van een mechanisch defect waardoor de motor meer dan 12 uur hersteld moet worden. Platte banden gelden niet als een mechanisch defect.

Teruggave van dagprijs or een deel daarvan

Teruggave van dagprijs + tot $35 per dag voor vervangend vervoer

Teruggave van dagprijs + tot $100 per dag voor vervangend vervoer

Bescherming tegen verlies van persoonlijke bezittingen
In het geval van diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen

Niet inclusief

Niet inclusief

Huurder zal dekking toegewezen krijgen tot $500 voor vervanging van persoonlijke bezittingen. Een politierapport is vereist.

Bijkomende chauffeur
Huurders zijn volledig gedekt wanneer ze huurmotors uitwisselen met hun rijdgroep.

Niet inclusief

Niet inclusief

Bijkomende huurders toegelaten om andere huurmotors binnen de groep te berijden zonder extra meerprijs. Bijkomende chauffeurs moeten huurovereenkomsten tekenen ten tijde van de pick-up.

Kapotte band dekking

Niet inclusief

Niet inclusief

Heeft betrekking op bandenreparatie / arbeid. Slepen is gedekt tot een bedrag van $ 100 per gebeurtenis.

Borg

$5,000 Waarborg

$2000 Waarborg

$100 Waarborg

 

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie