VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | connecticut | Mystic

Amerika - New England - Connecticut - Mystic

Mystic beleefde kortstondige internationale faam dankzij de film Mystic Pizza, en heeft inderdaad een eigen pizza. Verder is het bekend om zijn gerestaureerde gebouwen en openluchtmusea. Mis vooral Mystic Seaport niet: een heus (nagebouwd) walvisvaarderdorp, waar allen de stank van ziedend walvisvet u bespaard blijft, en het grootste maritieme museum van de VS.

De werkplaatsen worden bevolkt door echte ambachtslieden die ogenschijnlijk zonder de bezoekersmassa op te merken hun werk doen. Kortom, alles is aanwezig om een oude zeehaven te besturen. Men zou zo de 21e eeuw vergeten, vooral als het kleine stoompontje Sabino langs vaart.

Mystics andere bezienswaardigheid is vlak bij de snelweg, Mystic Marinelife Aquarium. Zeeleeuwen verwelkomen bezoekers in een grote schemerige ruimte, waar u van zeer dichtbij talloze zeeschepselen in enorme glazen bakken kunt bewonderen.

Het nabijgelegen Stonington is zonder overdrijven een van de fraaiste havens langs de kust van Connecticut. De vuurtoren uit 1823 is nu een museum met voorwerpen uit het leven in de koopvaardij.

Mystic
Mystic
Mystic
Mystic
Mystic
Mystic
Mystic
Mystic
Mystic
Mystic