U bent hier : Startpagina | amerika | south-west | Nevada

Amerika - South West - Nevada

De bijnaam van Nevada is de “Silver State”, daterend uit Nevada’s Silver Rush in het midden van 1800. Op dat moment werd zilver letterlijk geschept van de grond in Nevada. Zware grijze korsten van zilver had zich gevormd op het oppervlak van de woestijn  in de loop van miljoenen jaren en werd gepolijst door stof en wind .

Nevada is eigenlijk een groot stuk woestijn met twee gokparadijzen daarin. Voor de meeste bezoekers is Las Vegas de grootste attractie, voor anderen is dat juist de plaats om te vermijden. Las Vegas, dat mengsel van pretpark en casino midden in de woestijn, laat niemand onberoerd, positief of negatief.

Maar ondanks de enorme groei van Las Vegas, bestaat Nevada gewoon nog steeds uit vooral heel veel woestijn. En die is in elk geval authentiek en biedt de bezoeker een ruwe en interessante natuur. Zijn klimaat dankt Nevada aan zijn ligging in de regenschaduw van de grote Sierra Nevada, in het oosten van Californië. Helemaal aan de andere kant van Las Vegas dat in het stuk van Nevada ligt dat als een taartpunt tussen Californië en Arizona wringt, ligt een van de jongste nationale parken: Great Basin National Park (sinds 1986).

RhyoliteGhost Town Death Valley, Nevada
RhyoliteGhost Town Death Valley, Nevada
Nevada Joes
Death Valley, Nevada
Bellagio Fountains
Venetian Las Vegas, Nevada
Death Valley, Nevada
Mandalay Bay Las Vegas Nevada
Death Valley, Nevada
Death Valley Duinen, Nevada
Welkom in Las Vegas, Nevada
Las Vegas by day New York
Las Vegas by Night
Luxor Las Vegas, Nevada