VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | amerika | connecticut | New Haven-Yale University

Amerika - New England - Connecticut - New Haven-Yale University

New Haven, met zijn ongeveer 130.000 inwoners, had gemakkelijk hetzelfde lot kunnen gaan als andere steden in Connecticut (vervallen in verband met economische ravage lang geleden), ware het niet dat het in 1701 in Saybrook opgerichte Connecticut Collegiate College in 1716 naar deze stad werd overgeplaatst. Sinds dat bescheiden begin is Yale University uitgegroeid tot elf colleges en geldt inmiddels als een van de beste universiteiten van het land. Tot oud leerlingen van Yale behoren befaamde lieden die hun stempel hebben gedrukt op de Amerikaanse maatschappij, zoals industriëlen Eli Whitney, Samuel Morse en Charles Goodyear, de linguïst NoahWebster, de componist Charles Ives en de presidenten Taft en Bush.

New Haven genoot alle economische voordelen van de industriële revolutie en werd in de 18e en de 19e eeuw een belangrijke haven – en industriestad.

De straten rondom de campus tellen veel op de jeugd gerichte winkels, en allerlei eethuisjes. Yales uitgestrekte campus omspant een aantal stratenblokken ten noorden van the Green. The Green is het hart van de stad in een in 1638 aangelegd plein, beheerst door drie kerken. De bouwstijlen ervan zijn zo verschillend dat je niet zou vermoeden dat ze in hetzelfde jaar (1813-1814) zijn gebouwd. De neogotische Trinity Church staat naast de federalistische United Church en de Georgeaanse Center Church.

Art Gallery Yale University
Art Gallery Yale University
New Haven, Sterling Memorial Library
Five Mile Point Lighthouse, Connecticut
New Haven Yale University
New Haven
New Haven Yale University
New Haven
Wooster Square, New Haven
Wooster Square, New Haven